Stort larm om obehörig

Vi hörde att de höll på och väsnades med något nere i parken. När vi kom ned i dit såg vi att de hade tagit ned en del träd, de som inte stod pall mot det tunga snöfallet och blåsten. Högen med stockar måste inspekteras sa Troy.

Ekorre, ekorre! Ett promenadgäng med pensionärer stannar och tittar på oss. Matte säger att vi fokuserar på en ekorre och då ställer sig alla i det gänget och tittar upp i trädtopparna. En av dem säger ja där är den och pekar på den. Hela gänget följer den med med blicken när den hoppar över till ett annat träd. Det går ett sus genom gänget då den nästan missar hoppet och blir hängande i en tunn tunn kvist innan den får grepp om fler kvistar och fortsätter. De ser alla ut som fågelholkar där de står och glor efter den försvinnande krabaten Efter en stund går promenadgänget vidare. Där ser du matte, det är fler som sysslar med ekorrspaning.

Troy får oftast välja väg och det blir olika rutter varje dag. Han är väldigt upptagen med alla doftfyrar som finns och promenaden som oftast blir så där runt en 5-6 km. Han får massa beröm för att han inte drar i kopplet.

När jag tycker att det räcker med promenad tar jag över kommandot och tar täten för att leda oss hem.

Vi ligger och vilar när Troy helt plötsligt får spatt! Han kutar ut till ytterdörren och kör igång ett LK3 larm och jag springer efter och stämmer in utan att egentligen veta varför. Ja.. jo.. jag menar att ett storlarm är ett storlarm och ett sådant måste tas på allvar. Matte kommer stegandes och frågar, vad håller ni på med, är ni helt tokiga? Nä säger Troy och menar att det är någon obehörig där ute. Matte tittar ut och säger det lyser i förstugan så någon var här men nu finns det ingen där. Jag lovar säger Troy, jag känner igen ljudet på alla som bor på vår våning, lika så är det med brevbärarna och dem som städar. Matte motar bort oss från hallen och Troy lägger sig på helspänn i stora rummet, han är inte alls nöjd. Efter så där 10 min kör han igång igen. Matte går snabbt dit och tittar ut, jo det är en granne som bor en trappa upp som låser dörren hos dem som bor mitt emot. Ja vist ja säger hon, grannarna mitt över är bortresta och då är han som bor snett ovanför oss ”husvakt”. Ja.. sa Tro, jag sa ju att det var någon annan som gick in hos dem. Voff – dubbelvoff, mig lurar ni inte sa Troy. Nä sa matte du är ju en schnauzer en larm och vakt schnauzer.

Pållarna går runt i parken med minimänniskor på sina ryggar. De jobbar i hop till kost och logi. En av mammorna tyckte vi var duktiga som stod stilla och tysta när de gick förbi.

Kolla här! SVAMP!

Matte säger Troy är detta en osttubssvamp? Har inte sett en sådan förut. Vi får fråga Helena för jag vet inte heller sa matte.

Här är en till, var är min osttub. Vad! Har du inte den med…..hur kommer det sig.

Helena artbestämde dem till vinterskivling. Hatten är en matsvamp men foten är träig. Så då har vi lärt oss en sort till.

Nu är en vecka över med bara tråkväder. Vi hoppas på bättre väder i nästa vecka.
Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s