Vecka 12 – 2022 Grillorder på MCDonalds

Efter första morgonturen och frukost tar vi en liten stunds vila i bevakningsfönstret. Matte är lite förvånad över att Råttis inte måste vara nedgrävd i sängen under hennes kudde.

Matte här finns det riktiga råttor, jo det gör det visst jag känner det på lukten. Matte säger att komposten är rena smörgåsbordet för rådisarna. Där finns gamla frukter och grönsaker allt som är mums för en råtta 🐀

Tjena sa vi till Torsten. Han är en riktig tuffing som jagar tillsammans med sin husse. När han är på jakt har han en kevlarväst på sig för det händer att han spårar upp vildsvin och tar en fight med dem. Hittills har han klarat sig utan att bli skadad.

Nu är våren på väg på riktigt för nu är det dags för en lunch utomhus på MC. Vi VIP-kunder får naturligtvis en grillorder.

Matte kommer dom inte snart med vår grillorder? Joda vi minns alla tuffa regler om att sitta fint, inga tassar eller nosar på bordet.

Troy spanar in andra som sitter ute och äter. Han försöker fjärrtigga till sig en smakbit genom att fjompa sig, han småpratar och viftar så mycket på svansen att hela kroppen går i vågor. Vid flera bord skiner folk upp i ett leende. Matte avbryter tiggandet som blir lite väl högljutt, han påstår att han håller på att svälta ihjäl för att han måste banta lite. Jag är iskall för ett sådant ovärdigt uppförande så när grillordern är slut sätter jag mig hos husse och väntar på att matte skall bli klar.

Hemma igen efter att varit ute i solen flera timmar. Matte och jag tar en liten eftermiddagsnapp i soffan. Det är rent märkligt att man sover så gott i denna soffa. Voff, vaff och viff, jag drömmer det är också lite spring i benen. Men Moha då, vad drömmer du om säger matte. Det säger jag inte, det är en hemlighet men det var en trevlig dröm. Snart somnar vi båda om och njuter efter en trevlig dag utomhus. Härligt att våren verkar vara på väg. zzzzzzz

Mycket torra löv finns det och det är kul att rassla runt i dem. Det finns många spännande dofter att undersöka. Vänta matte jag kommer…..om en stund.

Nu stor lyckan högt i tak. Under hösten har vi varit i flera olika svampskogar och övat svampsök. Min förebild Vilma är superduktig och visar mig vilka svampar som gör att man får belöning. Matte har knäppt bilder enligt instruktioner från Helena. Nu har Helena knåpat ihop en bok om hur man lär oss vovvar att söka svampar och hon har fått ett förlagskontrakt. Boken som vi är med i kommer ut i höst. Jag återkommer och berättar när den är utgiven.

Titta titta det är vitsippor på gång.

Vad säger du matte frågar Troy. Nä inte alls jag gnager inte på fåtöljbenet, inte alls!

Annamma vad det blåser, detta är ett väder som matte brukar kalla flyg med liten hund. Det är nästan så att jag lyfter. Vi går en annan väg än vi först tänkte för vi vågar inte gå i skogen, det knakar betänkligt i träden!

Lördagsmys denna gång ett revben som är mums sa Troy.

Nom nom nom säger jag också!

Nu är veckan slut, ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s