En liten figur och Troy på husvisning

Utanför våran port finns två små stolpar. På den ena stod det en liten färgglad figur som vi måste kolla in.

Essets husse bjuder på godis sen gick vi en sen sväng tillsammans.

Det prasslar misstänkt där bakom stockarna. Troy undrar vad det kan vara och håller noga uppsikt för att se vad som gömmer sig där.

Troy här: Jag såg en skylt om ett hus till salu. Jag gick in på visning och kollade in planlösningen. Den är öppen och enkel, den skulle passa oss. När jag tittade ut kom en vovve som såg också verkade intresserad men jag sa, sorry grabben den är redan paxad av mig. Moha undrade om soffan och alla hennes kuddarna får plats men det är tveksamt.

Rådjuren blir bara fler och fler. Inte bryr de sig om att vi gapar loss allt vi kan. De står bara där och glor på oss som om vi inte skulle vara kloka. Vi tystnar efter en stund för matte hyssjar oss och då återgår de till att äta, vad det nu är som de mumsar på

Vi mötte en kille som heter Jackson och vi hälsade ordentligt på varandra innan vi går vidare.

Matte! Någon har ställt in en bytta med torrfoder bakom husväggen och jag undrar vem det är som skall ha det. Kanske det är till oss! Jasså jaha inte det.

Gå ut ni jag…jag kryper ned under överkastet igen.

Men matte hur kommer jag ned här då om jag inte får hoppa? Jaha det finns en bättre väg ned vid sidan om. Om du pekar går jag väl dit då.

Ibland möter vi en pigg och söt yorkshireterrier. Han heter Morris och matte som gillar yorkar bjussar naturligtvis på lite gotter. Men han är ju så liten så att två kulor torrfoder gör nog att han blev proppmätt. Sen undersökte han och jag en spännande doft.

Det är knepigt att komma åt vattnet i diket när det är minusgrader.

Trötter efter en lång dag så nu vilar jag medans koppelhållarna kollar på handboll. I morgon. Är det snuzzepromenad med söderortsgänget så då gäller det att vara utvilad.

Tjoho vilken härlig dag vi skall på snuzzepromenad. Många snuzzar samlades på parkeringen vid Hanveden IP. Alla hundar hälsade högljutt på varandra.

Så var det dags att starta. Första biten går vi i koppel men ganska snart var det fria tassar som gällde. Matte räknade till 17 st vovvar.

Några gick lite snabbare och andra mer långsamt det gjorde att det blev långa sträckor att kuta på.

Mitt i promenaden gick Troy lite avsides för han hade fått korn på ett råttbo i närheten av ett dike. Det måste undersökas så matte fick ropa flera gånger innan han kom.Råttan var nog inte hemma för tillfället.

Jag är jättetrött efter den roliga promenaden. Var god stör ej för nu gäller det att sova sju kvart i timmen.

Nu är veckan slut och jag med. Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s