Nya skvallerdosor och lite plask i strandkanten

Liten och stor, sida vid sida sitter vi och bevakar omgivningen. Två skator bygger bo i trädet utanför och vi bor så hög upp att vi ser rakt in i bygget. Ekorren säger att han har inte beviljat dem något bygglov vilket de struntar blankt i. Ekorren försöker vräka dem och skatorna kämpar emot, de är inte överens om bygget. Det är riktigt intressant att kolla på dem, undrar hur det kommer gå.

Kolla…. Kolla där ligger Kalle i sitt fönster och han har full span på vägen. När han ser mig börjar han ropa på mig så hans matte kommer till fönstret för att se vad som står på. Tyvärr blev bilden inget bra på min stiliga kavaljer.

Våra svallerdosor dvs GPS-sändarna börjar krångla så matte skaffade nya. De fanns bara i samma färg så matte skrev våra namn på dem

Nu skulle de provas på en fm promenad. De fungerade alldeles utmärkt sa matte och det blir en bra rundtur som man kan se efteråt på en karta

Troy fick gå i bäcken med smältvatten bara med framtassarna. Han provsmakande vattnet och det var gott. Men när han ville gå i för att plaska vart det stopp, det är fortfarande för kallt sa matte.

Nähä inget vatten i fontänen sa Troy det var tråkigt. Vi får fortsätta ha koll på det.

Kungen av snödrivorna. Vad han skall upp där och göra vet jag inte men upp det skall han.

Råttis! Hallååå! Är du där? Jo han är där långt in under kudden.

Ett härligt promenadväder, sol och flera grader varmt. Många omkullblåsta träd finns det och det är bra för då kan man hoppa upp på dem och få lite godis.

Vi åkte till något som heter biltvätt. Jag vet inte vad det är men bara ordet tvätt gör mig obekväm och jag blir genast på min vakt. Vi steg ur bilen och i ett obevakat ögonblick steg husse in i bilen och körde ensam in i huset. De blå dörrarna stängdes bakom bilen och jag kunde inte se honom. Det lät väldigt konstigt ja rent av farligt så jag började att grina högljutt. Men Moha sa matte, ta det lugnt men då då tjöt jag ännu mer. Efter en stund kom så husse ut med bilen och jag kontrollerade noga att han var oskadd. Jag sa åt honom att gör inte så där, jag blir ju sjukt orolig.

Vadå god morgon, vadå gå upp så du kan bädda, vadå gå ut.

Nä jag stannar här för det är så gosig under överkastet, gå ni om ni tycker att det är nödvändigt.

Det är inte lätt att få bolltokiga hundar att gå förbi en tennisbanan när de spelar paddel och många bollar är i luften. Vi följde noggrant spelet och vi hejade på tjejen närmast oss och som tack för det gav hon oss varsin tennisboll. Det finns fortfarande snälla människor.

Vi fortsätter promenaden och ser att sjöisen på Trekanten börjar ge sig. Den smälter fort i solskenet när det är 10 grader varmt. Det är riktigt skönt att vara ute i solskenet idag, hoppas våren kommer på riktigt nu.

Titta så fina vita snödroppar sa matte, ja de inger lite hopp om att en mildare årstid är i antågande. Snart kan vi sjunga att drivans blommor smälta ned och dö och den behöver inte komma tillbaka.

Samlingen av målade stenar på den branta bergssidan på rävudden bara växer. Lite fint är det med färgklickar. Jag undrar vilka det är som lägger dem där.

Jooo sa Troy, jag har minsann sett på bilder att min skogsröjarkompis Basse har tagit sitt första vårdopp. Snälla matte släpp lite på kopplet så jag kan gå i en bit till. Nej då det är inte alls för kallt. Jag höll mig på torra land och sa åt honom att du är inte riktigt riktig i huvudet.

Kolla efter ekorren du sa Troy så jag håller vakt. Kusten klar inga andra syns till.

Men neeej…. Nu snöar det igen! Hade inte våren kommit? I morgon skall vi ju ställa om till sommartid. Ur led är tiden.

Du Moha. Ja vad är det? Ska vi strunta i detta och gå hem. Det är en god idé, ta täten du för matte låter ju dig bestämma väg. Alright då går vi hem vi tar höger här och sen raka spåret upp för backen, sen är vi nästan hemma.

Så ny är veckan slut. Ha det bra alla hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s