Farliga snabeldrakar och kalas

Matte är till salu, hon säljs billigt. Våren är på gång och snart skall vi flytta vi ut till husvagnen. Då drabbas hon av dille, här skall storstädas. Det väsnas det med dammsugaren och andra städatiraljer, de är ett himla oväsen här hemma. Ja säger hon jag vill ju att det skall vara trevligt att komma hem de dagar vi är i stan. Vi tar skydd på en av våra utkiksplatser, jag tror att den där snabeldraken äter snuzzar. Tur att jag har Troy att gömma mig bakom. Passa dig morrar han, passa dig säger jag också.

Nu tror jag att alla tvåbeningar har blivit tokiga. Mattes städdille smittar tydligen, här möter vi några som städar och det är ett fasligt liv. Men de är hyggliga människor för de stänger ned maskinernaså vi kan passera i lugn och ro.

MATTE TJUTER Troy. Det står en tårta här och doftar alldeles ljuvligt. Maräng, sockerkaka, vaniljgrädde och så färska jordgubbar. Vet du att jag är så hungrig jag svälter.

Men….. snöblandat regn. Var det inte vår på gång?

Kolla där pågår kamning av en stackare. Vi erbjöd våra sympatier men den matten bara skrattade åt oss.

Här i komposten finns det råttor tro oss.

Den där pippin är inte klok. Den hackar i trädet så det flyger bark. Stor hackspett var det tydligen.

Det packas i väskor vilket gör att jag undrar vad som är på gång. Yippie vi skall till vagnen och nu när det är lördag skall vi på hundträffen. Jag mötte Helena och talade om för henne hur glad jag blev av att träffas. Vi har inte setts på jättelänge, flera år.

Sen var det dags för lite mingel bland kompisarna

Tommy kom med fyrhjulingen och vi kollade in omgivningen från Basses skjutskorg.

Troy eskorterade skogsröjargängets leading lady. Hon fyller 10 år i dag och det skulle firas.

Helena!!!’vad gör du!?!

Oj oj oj vad med godsaker pannkakor och korv passande saker på ett födelsedagskalas.

Alla vovvar fick varsin tallrik. Inget gruff bröt ut fast vi smakade lite på varandras tallrikar. Tvåbeningarna tyckte det var konstigt att pannkakorna gick först! Helena hade gjort dem särskilt för oss inget, socker eller salt och de smakade förträffligt.

Någon hittade Wilmas flodhäst och hon blev glad att få den.

Eftermiddagen ängnade vi oss åt att gräva i ett råttbo. Tyvärr fick vi inte tag på dem.

Nu är veckan slut och vi skall hem till stan igen men vi har ett löfte om att snart åka tillbaka. Ha det bra alla läsare hälsar


Moha the bloggdog

Lämna en kommentar