Vecka 22

Vi hade bestämt att vi skulle ha en tikträff eftersom Wilma löper och vi andra kanske är på G. Vi träffades vid hundbadet Wilma Jenna Chansa och Jag.

Chansa och jag hade gjort upp om att vi skulle göra sällskap från våra vagnar ned till badet.

Hundbad festen, vilket hemskt ord!!

Chansa är du där det är dags att gå!

När vi kom ned dit hade Jenna hade redan hoppat i och svalka sig.

Jag håller mig på land för jag gillar inte att bli vårt om tassarna. Matte yrar om något som kallas flytväst så vi kan åka ut i en kanot hon säger att vi skall lära oss att simma i sommar. Jag är väldigt skeptisk.

Vi skulle gå en ny stig och Helena visade vägen. Jag följer henne som en skugga men det är svårt att samtidigt hålla koll på Matte. Henne kan man inte lita på hon går bort sig så fort jag tappar henne utom synhåll och då måste jag leta efter henne. Hon blir så glad av att bli hittad yrmössan till matte där hon sitter bakom träd eller stora stenar. När mitt eftersök lyckats, vilket det alltid gör, får jag massa gotter!

Jenna knalla på nu så vi inte blir efter , Wilma är redan långt före
Matte är du med nu? Snabba på….. Helena Wilma och Jenna är låååång före.
Kom nu skall jag visa vägen yrmössa där!

Över stockar och bryggor gick vägen med mycket balansträning och gotter. Detta är bästa stunderna på veckan.

Senare gick em. prommisen förbi Boulebanan som jag inspekterade för någon vecka sen. Det är orättvist att jag inte får vara med och rulla kloten.

Hallå där kom det klotet verkligen rätt?!!

På en kvällstur hittade vi några däck på lekplatsen. De är perfekta att hoppa upp på och kräva gotter!

Helena är etappansvarig för en bit av Sörmlandsleden. Nu var det dags för en inspektionstur och lite sly röjning. Jag och matte fick följa med Wilma och Helena.

På väg till etappen stoppades vi av ett nedfallet träd men det hindrade inte oss fyra tjejer! Jag och Wilma arbetsledde mattarna från bilen och snart kunde vi fortsätta till etappen.

Framme vid starten jag sprang över ett färister utan att tveka till mattes förfäran. Hon trodde jag skulle skada mig men det gick galant, har ju övat på balansen på många olika grejor.

Här ligger det något som måste undersökas!!

Vi tog en sväng via en alternativ led, Wilma sprang före för hon letade efter en ekorre hon sett på där. Jag kom snabb underfund med att man måste välja ut en bräda att gå på då trampar man inte ned mellan dem. Över en bro där det rann en liten bäck.

Jämt skägg att hänga med Wilma och samtidigt hålla koll på matte så att hon inte blir efter eller vimsar bort sig bland stenar och träd.

Matte häråt! NU!

Matarna kollade in en sten som såg ut som en katt. Jag visste förstås att det bra var en sten då den inte luktade annat än just sten.

Det är dags att finslipa frillan säger matte. Det gör man hos Jannica.

Detta är outhärdligt, bad och det med schampo! Fn… också tänk om jag träffar dvärgschnauzer killarna Affe och Wille och stinker schampo. De bor några vagnar från oss så risken är hög för ett möte!

Lördag och då var det dags att åka till Mariefred för att åka ångtåg.
Älskar att hänga ut och låta alla dofter bara liksom svepa förbi. Kossor, hästar, svanar mm. Matte har ett stadigt grepp om mig och vi susar fram i 25 km/tim.

Husse hoppade av när vi stod stilla en liten stund vid en station. Stinsen gav avgång, ni vet blåser i visselpipan och vinkar med någon sorts spade. Husse höll på att missa tåget men han hoppade snabbt upp på vagnen bakom oss när vi startat och börja rulla.
Matte höll mig i ett fast grepp så jag kunde inte hjälpa till, men det gick bra.

Husse är du OK?

Man blir trött av att åka ångtåg så jag knöt mig i bilen när vi skulle åka tillbaka till vagnen.

Zzzzzzz

Söndagen ägnades åt att titta på SSPK:s utställning i Norrköping.
H&M kallade det social träning inför att jag också skall prova på att gå i ringen.

Jag tittar noga på hur de gör
Matte, husse titta …..där är min kennelmatte Anne med en ”kusin” de är bara bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s