Vecka 26

Jag och matte chattade med Helena via messenger, vi snackade om vad i skulle göra i morgon. Jag var synnerligen aktiv med ”nosduttar” på surfplattan. Matte blev jätteförvånad när Helenas röst plötsligt höres säga…. ja du ringde. Jag undrade om Helena var här så jag hoppade upp i fönstret för att kolla efter henne, jag hörde ju hennes röst.
Men….sa matte förvånat, kan man ringa via surfplattan? Ja sa jag, bara dutta med nosen så går det bra. 
Förra gången jag duttade med nosen kopplade jag ihop en film på telefonen med TV:n mitt under en spännande ishockeymatch, till husses förtret.

Mattte jag hörde Helenas är hon här?

Vi åkte till Sparreholm och där hittade vi Stjärnhovstryffel och mattarna vart alldeles till sig.

Vi åkte sen till Helenas etappområde och rensade lite ogräs klippte lite gångvägar. Wilma visade hur man kan få lie godiset det är bara att lägga sig på bordet.

På vägen tillbaka till bilen stack Wilma iväg.
Vi letade länge efter henne.

Helena ropade och blåste i visselpipan men ingen Wilma.

Till slut bestämde vi att gå tillbaka till platsen där vi sist såg henne. När vi kom dit kom Wilma och undrade var vi varit? Hon hade nog kutat långt och fort för hon var väldigt trött

På kvällen sa matte att Tommy och Anne skulle komma och ta med oss ut på en vilda djursafari. Det lät väldigt spännande.

Vi såg många vilda djur på turen vildsvin, hjortar och en ko med kalv. Tommy visste vems kon var och ringde till honom. Han sa att det var en ko som rymt från ett hägn och därefter hade hon fått kalven i skogen. Hon hette 106 och de hade försökt fånga in henne men misslyckats

Det har hänt mycket under veckan så vi tog en lugn eftermiddag. Husse och jag tog en lite lur.

Tittut matte lurar du också?

Det blev dags för en provtur med Tommys nya mula. Ut i skogen på små vägar. Basse och Ann satt i fram medans matte och jag hade hela baksätet för oss själva. Jag hade noga koll på hur Tommy körde och snackade lite med Basse under resan.

På ett ställe fanns en skylt som visade att det fanns en minnessten men inte vad för sten. Vi gick ni bland sly och gamla fallna träd och cirka 50 m från stigen hittade vi stenarna som scouterna rest. Den andra ena till minne av Ivar Wall och den andra restes 1922 för Emil Winqvist.

Vi vart törstiga och Tommy tog oss till en kallkälla där vi hämtade gott vatten.

Jag älskar att åka mula vi borde ha en sådan absolut. Den går inte så fort men man sitter öppet med ett tak. Alla dofter kommer svepande helt av sig självt

På et ställe fans ett stenröse som visade flera sockengränser. Det var mitt i skogen och vi komma dit genom att köra på vägar som var till för skogsmaskiner. Tommy hittar otroligt bra i trakten

Röset var uppe på ett berg och det var varmt där. Kanske därför var blåbären mogna. Matte sa att nä du får plocka blåbären själv. Vad då plocka själv?
Matte visade mig var bären satt på blåbärsriset och det var lätt som en plätt att plocka själv.

Blåbär är gott

Äntligen söndag och dags för träffen på Klovsten. Matte har sagt att jag har slutat löpa så vi skulle prova att gå dit. det gick bra killarna var inte överdrivet intresserade av min akter så det gick bra. Jag brukar inte vara kärvänlig med andra människor men Tommy och Helena gillar jag.

Tommy är min kompis och jag gillar honom

Träffen avslutades och vi var några få vovvar kvar och då var det läge för att ta Mulan ned till badplatsen. Det har gått flera veckor sen jag badade sist. Matte gick ut i vattnet och jag simmade utan prut ut till henne. Det var en Labbe med som simmade långt ut efter en pinne och då simmade jag efter. Ja jag menar pinnarna är mina.
Matte blev lite stressad då hon tyckte att jag gav mig ut på för djupt vatten så hon kom efter mig. Det var roligt för det var djupt och matte badade hon också, vatten upp till magen innan hon fick tag i mig och vände mig om mot land.
OBS: Matte har snott bilden av Helena

Sluta pjolta matte…. jag kan simma bra

Det har varit en lång dag och då är det skönt att krypa undan i min koja

Hej och ha en bra vecka och om du vill hörs vi av nästa söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s