Vecka 19 2020

Vi njuter av en förmiddagspromenad och i skogen är liljekonvaljerna på G.
Ja det känns som om våren också är på G

Saneringen av Vinterviken fortgår. Det blir mera som en park och vi är lite tveksamma till det.
Det var otroligt mycket folk ute vilket vi inte är vana vid.

Vad är det där för något?
Människor som flyter runt på vattnet likt änder, konstigt!
Vi blev ståendes ganska länge för att kolla.

På väg hem kollade vi in de nya invånarna i parkens hagar. Ett gäng killingar hoppade glatt runt.
Jag kollade lite avspänt men brorsan ville in i hagen och vara med.

När vi var nästan hemma såg jag att husse satt på en bänk och matte fick lov att släppa mig så jag kunde rusa dit. Bäst vi satt där i solskenet kom de däringa konstiga fyrbenta sakerna förbi.
De luktar mysko och nu hade de människovalpar på ryggarna.

Nä matte, nu är det dags för en godis. Går inte en endaste steg till utan en promenadpollet.

Uppe och ute tidigt! I morgondiset såg lillebror ett rådjur!
Matte blir tokig för Troy skäller på dem.

Troy var väldigt ivrig på att få gå till tennisbanorna. Förra gången vi gick förbi här snackade Troy med en kille som spelade tennis. Troy erbjöd sig att vara bollkalle, ingen bra idé då han troligen inte skulle lämna ifrån sig bollarna. Undrar hur många han kan trycka in i munnen.
Killen sa jaha du gillar bollar va, vänta skall du få två som det är lite dålig studs i. Vilken lycka vi fick varsin gul tennisboll som vi bar hela vägen hem!
Nja inte riktigt matte fick ta dem sista biten.

Det var inte samma kille här idag och de här verkade inte lika givmilda. Troy försökte nå bollen under staketet, staket är ett otyg i våra ögon! Men det gick inte den låg för långt in så vi fick gå vidare utan bollar!

Vi glömde bollbesvikelsen och så vi mötte en trevlig yorkykille vid namn Mono!
Han är ett år och ville gärna busa lite.

Jag sa till honom att ta det lugnt. Han förstod direkt att min akterdel skall han hålla sig ifrån!
Monos matte vill gärna ha en till hund och jag sa att det de är en bra idé.

På väg hem träffade vi grannarna Harald och Elton.
Vi passade på att trassla in kopplen fort och mycket. Matte muttrar om kinesiska knutar.

Matte skulle iväg och handla efter vår promenad. Jag tog min plats i soffan för att vila en liten stund. Ute regnar det och då är bästa sysselsättningen att ta en liten tupplur har man tur har det slutat när man sovit klart.
Jag slöar bort lite tid i väntan på att vi skall åka till vagnen, har nog sett att packning pågår!

Kväll och skymning. Efter dagens aktiviteter ligger jag på min favisplats i vagnen där kan jag ha koll på största delen av campingen.
I morgon kommer Helena och hämtar oss och har med sig bästa gänget, Wilma, Basse och Jenna. Vi skall gå på en gemensam promenad och det är alltid väldigt roligt. Kan nog bli många promenadpoletter och en hel del bus också.

Där kom grannen hem.

Äntligen kom Helena med våra kompisar, det är en hel evighet sen sist vi sågs. Vi gick ned till hundbadet där fick vi rasa av oss på fria tassar. Jag håller mig på avstånd från vattnet för jag vill inte bli våt och smutsig. Troy undersökte om det fanns någon gyttja i vassen.

Är ni helt galna det är kallt och vått! Troy tvekade lite och han tyckte att för hans del fick det räcka med tantbad dvs inte djupare än till magen!

Nu skulle vi vidare. Vi hängde på Helena som hittar så bra stigar. Annat än mattes snåriga genvägar.

Full fart på alla utom på mig jag håller mig nära matte!

En liten paus i flockspringet och så här års smakar gräset, det där speciella gräset, väldigt gott.

Jag håller koll på allt och alla

Nu hade vi lite skola och kollade in små embryon till kantareller som Helena krafsat fram efter att Wilma visat på var de fans. Alla studerar noga vad Helena visar, för vi vill veta vad det var hon letade efter så att vi kan få mer mjukost, mmmm smaskens.

Troy var väldigt intresserad av ett övergivet grävlingsgryt! Det fanns många olika ingångar till grytet.

Vilken tur att matte hade kopplat Troy pga att vi närmar oss en bilväg. Jenna och Basse som fortfarande var lösa, tog saken i egna tassar och innan någon han protestera hoppade de ner i lerdiket. Där rullade de runt av hjärtats lust. Troy ylade lite av besvikelse över att inte få vara med. Jag bada? …Nähä bevara mig väl då blir man smutsig och det slutar aldrig väl, det brukar bli vattentortyr med schampo i hundduschen

Eftermiddagen går i det lugna tecknet.
I morgon skall vi träffas igen för en annan promenadväg.

Efter evigheters väntan, äntligen på väg. Solen skiner och det är lagom varmt.
Det är härligt att vara på fria tassar.

Det finns godisstenar i den här skogen också men jag tar chansen och tigger direkt av Helena. Det gick bra, jag fick först! Wilma stannar alltid vid de orange markeringarna som betyder att vi är på Sörmlandsleden. Helena är etappansvarig för den här delen och vi hjälper henne med inspektion av markeringarna.

Vattenfyllda kärr och små sjöar längs vägen och i dem måste vissa absolut bada

Troy var i han också men som vanligt bara till magen. Jag kan tänka mig att smaka på vattnet, OM jag kan nå det utan att blöta ner tassarna!

Hör ni ha inte så bortom Va! Nu går jag först på spången och jag vill absolut inte ramla ned i det där sörjiga vattnet. Basse han är i han men så är han ju en badgalning också.

Djup där inne i skogen hittade vi en ”springa runt sten”. Ja till och med jag prinsessan som alltid går på stigen var med i springet.

Matte….. är du med undrade Troy?
I dag helt plötsligt av sig själv började han att hjälpa till att hålla koll på matte!

Ja men kom nu då matte!

Troy hittade en väldigt god pinne fast han vart lite sur över att han inte fick smaska i sig av vildsvinsbajs han hittade.

Vägen tillbaka till campingen gick längs en grusväg och vi vart koppelfångar för ibland det kommer bilar där. Vi passerade en stuga där det bor ett gäng griffonger. En tjej löpte och Troy blev dökär.

Kan man ta sig in här undrar Troy

Efter tre timmar i skogen var vi hemma vid vagnen. Jag behövde inte duscha ben och mage eftersom jag inte smutsar ned mig. Men för somliga som inte luktar hallontårta är det nödvändigt eftersom vi skall umgås på liten yta.

En liten sen kvällstur efter dagens skogspromenad. Troy skulle prompt kolla om kompisarna Christell och Staffan var hemma i vagnen. Men de var de inte.

Hallå är ni där??

En ny dag.

Husse gick in där i det huset med ett stort M på taket och det brukar betyda att vi får smaka på Mattes kycklingnuggets! Sen skall vi handla på Granngården där har de grisknorrar och grisöron. Det är mycket gott så jag måste se till att matte köper mycket av dem, för tilldelningen är väldigt snål.

Troy gillar långbenta brudar och när han nu träffade Myra gick han i trans. Myra är av rasen Borzoi och hon är en mycket vänlig tjej som älskar att springa först. Det får vänta tills vi ses på hundträffen för nu var vi koppelfångar.

Äntligen lördag och hundträff på Klovsten. Vi gjorde sällskap dit med vår nya granne på campingen, hon heter Nelly. Till träffen kom en liten snuzzekille på 13 veckor. Han heter Charlie och är alldeles kritvit. Vi snackade lite med honom och jag tyckte han var söt. Matte säger att han ser precis ut som Milo i Tintin.

Basse satt i husse Tommys knä en stund. Det är hos Basse vi har träffen.

Jag tröttnade på att springa runt och ha koll på alla. Hittade en väldigt god pinne som behövde min uppmärksamhet. Goda pinnar måste man ta vara på.

Tillbaka vid vagnen Och vi är lite trötta. Troy la sig i grodställning och vilade.
Vad grodställning är? Jo då sträcker man ut bakbenen bakåt.

Tro inte att jag har släppt bevakningen. Jag ser och hör allt!

Nu tar jag och kryper in i min koja och vilar en stund.

Slut för denna vecka som varit väldigt bra.
Vi ses nästa söndag om du vill läsa vidare om mitt liv.
Lev väl hälsar Moha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s