Vecka 18 2020

Hemma i stan

Jag älskar blåbär. Förra sommaren lärde matte mig hur man plockar dem själv, hon ville inte dela med sig av sina, den snåljåpen. Nu ser jag att det börjar komma kart på buskarna och jag väntar otåligt på att de skall bli ätbara.
Frågan är om jag skall visa Troy hur man plockar blåbär. Svar: vi får se.

Vi träffade en snygg kille som heter Buster en herre på 6 år, en kille i sina bästa år. Han var väldigt intresserad av mig och jag hälsade artigt på honom. Mattarna pratade lite om oss och vilka andra dvärgschnauzrar som bor i trakterna.

Troy är som vanligt lite för energisk och Buster sa hördu lugna ned dig lite killen och komihåg min matte är bara min. Som ni ser så håller jag koll på att han sköter sig, mitt skägg som tittar in i bilden till höger.

Matte fick fnatt. Å ramslök brast hon ut och plockade några. Jag var lite misstänksam jag och det var inte ramslök. Helena, min kompis som lärt mig leta efter tryffel visste bättre, det var skogslök som skall vara ovanlig. Det växer mycket i trakten kring där vi bor och nu pågår tillverkning av skogslökssalt. Det får matte hålla för sig själv.

En vanlig kvällsrunda. Det bästa vi vet är när vi går till hagen. Där får vi kuta av oss lite energi. Troy har vuxit till sig och han håller jämna steg med mig.

Kom igen då lillebror, försök å ta bollstrumpan
Tro inte att jag inte ser dig. Även om du smyger!
Dragkamp om bollstrumpan är också kul!

Här pågår något! Det packas i kassar och det brukar betyda att vi skall åka till husvagnen.

Matte du har väl inte glömt leksaker och godis.
Åka bil är så där bara att knoppa in.

Äntligen tillbaka på campingen

Efter att ha packat in kassarnas innehåll i vagnen gick vi en promenad genom trummslagarskogen. Fullt av vitsippor och många balansstockar. Godis matte, godis!

Över stock och sten

På spårvägen jobbades det med spåret. Man grävde lite runt växlarna. Vi fick kolla att de gjorde rätt för gräva gropar är vi specialister på.

Matte!!! Klockan är halv sju, gå ni det är alldeles för tidigt för mig så jag stannar och sover lite till. Innan ni går kan du lägga på mig täcket?

Lördag i Malmköping. Matte var väldigt långsam när vi gick till hundträffen. Äntligen framme, många kompisar var där redan och vi hade bråttom fram.

Alla kompisar kom å mötte oss.
Jenna och Troy snackade lite om vad de skulle göra. Tyvärr är det en bit att gå för att komma till vassruggen.
Jag kollar in något annat, måste nämligen hålla koll på matte.
Wilma är träffens obestridda drottning. Hon håller koll på alla och ingen drömmer om att försöka sno bollen.
En storpudel kille blev helt bedårad av mig. Fick säga till på skarpen att han skulle hålla sig lite på avstånd vilket han gjorde. Han försökte närma sig på försiktiga tassar och sjöng hela tiden vackert för mig men det gick jag inte på

Tillbaka på campingen. Vi ville bestämt gå till våra kompisars plats. Det vi visste och det som matte inte förstod var att där inne i deras alldeles nyuppsatta tält satt husse. Troy ropade att öppna dörren här kommer vi!

Efter hundträffen och besök i Staffan och Crillans vagn gick vi till våran vagn men det tog lite tid eftersom vi måste hälsa på alla som bor på ”vår gata”. Jag har krupit in i mattes tröja och nu skall jag sova sju kvart i timmen på soffan i förtältet.

Troy har gått in i vagnen där han dunat in. Han är inte nåbar för världen inte ens när det går hundar förbi vagnen.

Var god stör ej ZZZZZZZZZ

Slut för denna vecka, på återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s