Vecka 21 2020

Då går vi förbi tennisbanorna i Vinterviken. Min bollgalne lillebror skriker så förtvivlat efter en boll så att en av tjejerna tyckte så synd om honom att hon slutade spela och kom ut med en boll till honom. Man får ju skämmas. Nu har han tiggt till sig 3 bollar.

På promenadvägen finns en damm för grodyngel. Det finns andra saker i den också så den måste studeras noga!

Går det att äta det där konstiga sakerna?

Min lillebror är knäpp!

När glassbilen spelar sin trudelutt går han igång och ylar som den värsta varg. Hans röstläge är baryton och han sjunger så intensivt så jag lockas att stämma in med min sopran.

Men så spelar de trumpet i en IKEA reklam och då lyssnar Troy intensivt. När sen de kommer halvvägs i i reklamen börjar trumpeten med sånt där jazzbludder å då, då startar han igen. Matte filmade honom i aktion. Men till IKEA reklamen får han sjunga själv.

Husse är inte klok han heller han ordnar någon sorts vattenfall från taket där det samlats regnvatten. Här gäller det att hålla sig undan.

Idag skulle vi på promenad på ett nytt ställe. Helena behövde titta till ett ställe i engelska skogen. Vägen dit var härlig en skogsväg bakom en låst bom. Det börjar bli lagom varmt. Vi hänger på Wilma som berättar en massa bra hundsaker för oss. Jenna Wilma och Troy springer lite före jag håller mig nära matte så hon inte går vilse.

Vi skulle inspektera några lådor med jord i . Jag kollar lite jag också men kunde inte se att det var några benplantor på gång. Människor odlar de mest underliga sakerna.

Helena visade att i vedförrådet finns det klickar med den där supergoda tubosten. Vi letade länge så att vi var säkra på att vi inte missat en enda liten klott.

Jag hittade en väldigt fin bit bark. Den ägnade jag lite tid åt medan de andra undersökte området.

På vägen tillbaka till bilarna stannade vi till och drack av underbart kristallklart kallt vatten. Då kan även jag ta en slurk.
Wilma visade vägen ned till vattnet.

Efter en lång promenad i engelska skogen är det skönt att vila på soffan i förtältet

Troy håller ställningarna och vilar på trallen

På eftermiddagen var det Troys tur att få lite pälsvård. Ullskrapning står på programmet. Han har så tjock päls att det blir för varmt med den. Sen skulle det tränas på att stå fint också.
Jag?… ja jag har tagit skydd hos husse för det är helt onödigt att frisera mig!

Nästa dag på förmiddagen försöker jag och Troy meddela matte att Wilma och Basse är utanför. Hon fattade nada och ryade om att vi inte skulle skälla så dant.
Men halllå!!!! Matte de är här nu!
Matte och Helena hade missat i kommunikationen om att vi skulle ta en tur tillsammans men det är tur att Wilma och Basse hittar till vår vagn. De sa till Helena att vi skall gå dit och hämta våra kompisar och det var inte förhandlingsbart med någon annan väg förbi campingen.
Nu stod en Östersjörunda på programmet vilket alltid är trevligt.

Vi tjejer håller ihop och lunkar på i majestätiskt stil. Det är faktiskt alldeles för varmt för att rusa runt.

Troy älskar att få vara på fri tass. Matte kallar på honom och när han kommer ända fram till henne får han lite gotter. Han är lite svår på det där för han tror att han skall bli koppelfånge. Matte kallar titt och tätt på honom utan att koppla upp och det kallar hon hjärntvätten.
Hallå !!! Matte….. jag och Wilma vill också ha.

Skall jag komma till dig? Varför då????

Eftermiddagsfikat intog vi på trallen. Matte och husse drack förstås sånt där äckligt kaffe men vi fick lite Magnussons goda kex. Vi brukar få det när vi varit på långpromenad.

Mera kex åt hundarna!

Äntligen dags för hundträff. En ny bekantskap, Snuzzetiken Donna 10 år dök upp och minglade runt.
Det var så många kompisar att det inte gick att räkna alla glada svansar. Varmt var det också nästan som en sommardag.
Troy var väldigt upptagen med att fria till alla brudarna! Tjejerna fräser ifrån åt honom att du låt bli min rumpa, vissa bara sätter sig ned med en suck. Då går han bara till nästa för att pröva lyckan där.

När träffen var slut skulle det lekas jordbruk. Matte satte potatis och rädisor. Jag undrar om hon satt några ben eller kex åt oss. Jag kollade i fårorna men det verkar vara snålt med det.
Troy orkade inte annat än att sitta och ta det lugnt efter att ha försökt fria till träffens alla tikar.
Tommy satte på det stora vattenspridaren med sjövatten och då jagade vi vattenstrålar en stund.

Efter jordbruket gick vi ned till Tommys strand. Det finns mycket spännande att kolla på där. Ett hus med brygga runt så man kan springa runt och leka kurra gömma.

Basse badade och försökte få i oss också men vi svalkade oss med att bara gå i till magen.

Basse, du är inte klok du blir ju vår över hela pälsen!

Veckan slutar bra hos husse i soffan. Väldigt smaskens med en grisknorr.
Alla super gotter äts med öppen mun för att riktigt njuta av det goda!

Om du vill ses vi nästa söndag med en ny vecka och enligt matte står ett besök hos Magnus affär för hundgotter på programet.


Ha det bra och lev väl
Hälsar Moha

Nom nom nom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s