Vecka 22 -2020

Åter i stan och då gäller att patrullera av området.
Många hotbrev och kontaktannonser att läsa och svara på.

Vägen gick via parken för att kolla om killingarna har det bra och om de har växt. Vi kom precis när de varit inne och fått sin lunch. Nu var det läge för dem att gnaga på lite kvistar som en slags efterrätt. M säger att getter äter allt och då menas allt.

Vid en buske osade det katt-astrof!! Vi hölls i väldigt kort koppel, helt onödigt kort koppel om ni frågar oss!

Ser ni katastrofen.

När det regnar tar vi oss en vilodag. Vi gör inte en min av att vilja gå ut för då kommer de där förhatliga regnkläderna fram. De orsakar en akut förstelningssjuka i hela kroppen och man kan inte gå. Från våra favoritplatser här hemma i stan har vi koll på gatan och vädret.
Nu kom solen, kom så går vi ut! Vi har mycket att kolla upp.

När man varit borta ett tag är det viktigt att se till alla godisstenar

Matte den här stenen är ganska svår att stå på,
visst är det värt två gotter!

Troy är väldigt intresserad av gula arbetsmaskiner och tunneltågen. Här kollas att allt går rätt till och att tåget är i tid.

Äntligen tillbaka i Malmköping

Dagen började bra med en tur till torget där Helena väntade på oss. Det är alltid något skoj på G när vi träffas med bilarna. Vi for iväg till Helenas etapp på Sörmlandsleden för att kolla upp att alllt är ok. Först gick vi en alternativ runda, en slinga som börjar och slutar på samma ställe. På den vägen finns en sjö som vi tassbadade i. Ja förutom Basse förstås som badade hela han. Sen skulle vi över en liten bro och plötsligt tyckte Troy att den var jätteläskigt, den var såååå läslig att Basse också tvekade lite. Troy tänkte vända om då bron gungade lite. Basse stod still på darrande ben.

Men kom igen nu killar sa Wilma! (Wilmamattes bild)

Vi började närma oss vandringsleden och då vart vi koppelfångar. Så här i Coronatider är det många nya vandrare ute och bara för att vi inte skall skälla ut dem fullständigt blev vi fångar.

Hallå där borta, vänta på mig den här spången är svår att gå på när man är kopplad till en långsamtgående matte!

Framme vid skärmskyddet sa matte att det ”luktar död” och rynkade på näsan, alltså… det tyckte inte vi, det doftar ju jättegott. Basse började rulla och åla sig i ett dike, varifrån den goda lukten kom. Matte sa ja det finns ju inga vilda krokodiler här så vad kan då det vara för skelettskalle!
Vildsvin…. ropade alla hundarna i kör. Vi surnade till rejält när matte tog upp den alldeles underbara skallen med en pinne.

Skallen stinker död sa M. (Wilmamattes bild)

Sen…. sen la hon upp den på skärmskyddets tak dit ingen av oss kunde nå.
Taskmört!

Efter en vilostund hemma på Campingen åkte vi till Wilmas favorit butik i Flen. Hon har visat mig hur man kan öppna lådlocken till godsakerna och då man kan ta själv av godsakerna.
Vi gillar butiker självservering.

Men men men.. nu fick jag allt skämmas för lillebror. Matte höll kort koppel och järnkoll på honom men han lyckades ändå lyfta på benet och markera på en kartong med leksaker. Jag tror att jag ska börja kalla honom pissnisse, han skvätter ju överallt.
Hon som sköter om affären skrattade bara, hämtade en trasa och en sprayflaska med något som luktade äckligt och städade upp. Det händer jämt sa hon alla killar pinkar här inne sen bjöd hon oss på godis!!! Snacka om hundvänlig butik.
Vi kollade runt lite och sen köpte vi träningsgodis. Vi kallar det Magnus supergodis, Magnus det är han som äger affären.

Efter att ha kollat av självserveringsluckorna kollas resten av sortimentet

På vägen hem stannade vi på Grinda gårdsglass café som ligger vid infarten till Malmköping.
De tillverkar en himmelsk god glass och vi fick smaka av matte!
I en hage intill gick det några kor och M sa….skäll inte på dem för det är på deras mjölk de gör glassen!

Mer glass åt hundarna! Nuuuu!

Våra kompisar Wille och Affe har kommit till sin vagn. Det är ett tag sen vi så dem Så vi måste dit och hälsa på dem. Affe är väldigt intresserad av min rumpa men det har han inget för morrrrrr sa jag! Dubbel morr!


Ny dag och nu promenerade vi till Klovsten. Basse och Vilma mötte oss vid ”grinden” och hälsade oss välkomna

Basse tog en boll och prang i väg. Vi andra hängde på, när vi slutade kuta efter honom visade han oss bollen ja han retades lite. Sen tog vi oss till skuggan för det var varmt i solen

Mattarna tyckte vi borde svalka oss så vi gick till badstranden

Kom igen Troy de andra är före

Till och med jag gick i med tassarna fast det berodde mest på att jag hade myror i benpälsen.
Tassbadet hjälpte mot de kliande myrorna. Basse och Troy fortsatte med vattenleken medans vi tjejer hoppade upp på betongbänken och höll uppsikt över allt!

Snart var det roliga slut och vi släpade oss jättetrötta upp för backen från badet. Dikena måste dock undersökas på vägen hem. Det är något där för Basse gör sådana där rävskutt och Troy gräver.

Tillbaka inpå campingen slocknade vi totalt, jag i soffan och lillebror vid dörren in till förtältet.
Jag överlåter vakten till honom för nu, zzzzzzzz

När vi sovit en stund återupptog vi vår bevakning. Många nya vagnar rullar in å då måste man kolla vilka det är som kommer. Särskilt om de har hundar med sig som man måste hälsa på. En del har, tro det eller ej, katta-strofer med sig. Opålitliga saker som oftast sitter i långkoppel.

Jaha då kom trimbord och trimgrejer fram IGEN! Jag håller mig undan men Troy åkte dit. Han har inte så mycket emot pälsfixning då han från bordet kan hålla koll på omgivningen. Det är bara några få ställen han inte gillar att man donar med pälsen, det är vid svansroten och nere på låren.
Jag. …jag är osynlig, vet dock att snart är det min tur.

Söndag och dags att lägga upp bloggen.
Vill ni ses vi näst söndag med nästa veckas aktiviteter
Till dess lev väl

Moha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s