Vecka 23 – 2020

Söndagen började med en tur till hundträffen. Matte är så otroligt långsam när vi skall dit. Titta..titta alla kompisar är redan där vi kommer sist! Släpp oss då så vi kan kuta dit.

Troy var som vanligt kär i alla tikarna han har fullt sjå att kolla av alla innan han väljer ut en favorit och idag blev det Chess. Tommy och en liten kille som heter Walle grejade med den lilla hundpoolen. Den skulle göras ren efter vinterförvaring. När det var klart spolades det upp vatten i den, mycket vatten, väldigt mycket vatten får jag säga. Jag och Troy inspekterade men vi avstod dock från ett premiärdopp av tassarna. Det fanns anda badgalningar som genast hoppade i och plaskade runt t.o.m. doppade hela kroppen. Poolen är uppskattad av alla hundar särskilt nu när det är sååå varmt i solen. Men man skall inte överdriva med helkroppsbad!

Fridolf ville hänga med mig ett tag. Han är okay för han gör som jag säger dvs DU NOSAR INTE PÅ MIN RUMPA.

Troy hittade något spännande i en buske. Han var väldigt bestämd att ingen skulle få se vad det var eller ta det ifrån honom. En allmän jakt efter honom påbörjades men han lyckades hålla sig undan från de väldigt intresserade hundarna. Han var extra noga med att vara utom räckhåll från matte för hon tar alltid sådant. M trodde att det kanske var en död fågel eller möjligen en död råtta.
Det krasade av ben när hen snabbt försökte äta upp godsaken samtidigt som han höll sig undan från alla. Tycker han är taskig som inte delar med sig till mig. Helena lyckades locka till sig honom med osttuben men inte förrän han svalt sista biten. M säger att vi får se hur hans mage kan smälta det okända goda. Han blev iallafall koppelfånge medans jag fick gå på fria tassar, inte mer än rättvist tycker jag.

På eftermiddagen kom det en husbil till campingen och vi hade full koll på dem när de parkerade på andra sidan grusvägen. Det visade sig att det var rätt att hålla koll DE HAR EN KATTA-STROF i Lina!!!

M är taskig hon har en liten vattenpistol och om vi gapar på de som går förbi får vi en dusch. Får hon verkligen göra så?? Vatten är väl skadligt, åtminstone i den formen.
Det är en alldeles ”hunderbar” kväll med 21 grader i skuggan och vi ligger ute smaskandes på söndagsknorren. Man borde få en grisknorr varje dag, ja fast kanske inte de dagar man får ett grisöra.

Måndag och vi gick åter till Klovsten där vi träffade järngänget! Det var väldigt varmt så vi tog det lugnt med bara korta rusher och sen mycket plask i strandkanten. Jag hittade en rutten gren i vattenbrynet som jag grävde upp. Den var stor nog att räcka till fler och väldigt god att tugga på.

På em var det för varmt för att man skulle kunna göra något. Ja inte för M förstås den galningen bättringsmålade uteköket och vi orkade knappt titta på, det är inte klokt vad människan far runt.
Vi la oss på varsin kylmatta och njöt glada över att vi inte behövde måla något. Troy duckade in totalt på kylmattan, det var första gången som han provade en kylmatta och den gillade han skarpt.
Får se vad som händer i natt! Förra sommaren tog M med sig en kylmatta in i vagnen för att på natten och ha den på kudden, det var tydligen svalt och skönt för så hon zzzzzz!

Om man vill äta sitt halva grisöra ifred, ja snåla matte delar på dem, kan man gå halvvägs in i kojan. Är jag inte smart så säg.

En ny dag och dags för en promenad till Klovsten igen. Smaskiga pinnar skall delas.

Svårt att se i det höga gräset men väldigt kul att springa runt i. Man kan gräva lite också.

Basse badar i sitt ler- och dyspa. Han försökte locka i oss men vi nöjde oss med att doppa tassarna. Matte säger att man luktar inte hallontårta när man varit i dyspat och en sån pälsbehandling brukar sluta i hundduchen.

Wilma och jag svalkar oss och matte hejar på att vi skall gå lite längre ut så vi kan skölja av oss dyn. Ja, det behövs inte för Wilma och jag dybadar över huvudtaget inte men Troy behöver gå i lite mer.

Sen vidtog lufttorkning dvs vi rusar runt och jagar varandra!

Kom igen kuta då!

I morgon skall det sågas plank här! Någon som har en ledig plats för två snuzzar som inte vill vara med om sågning! Det skall sättas upp vindskydd längs ena sidan på trallen. H&M säger att det kanske inte blir så varmt framöver och det kan det blåsa liiite, då är det skönt att sitta i lä!
När det är klart skall jag besiktiga jobbet och återkommer senare med en rapport.

Min bollgalne lillebror har upptäkt boule banorna. Han förstår inte att det är metallklot och inte bollar. Han satt iallafall tyst så jag behövde inte skämmas för honom! Han satt en bra stund och bara tittade, jag tror han försökte komma underfund med hur man spelar boul.

Att få springa fritt på Tommys ängar är underbart. Man får skutta lite för att se vad de andra är och gör. M säger att vi ser ut som hoppande Impalahjortarna i Serengetis nationalpark.

Wilma leder vägen tillbaka till bilarna. Vi skall åka iväg till Sörmlandsleden och hjälpa Helena med lite sly och buskröjning. Det är bekvämt att gå i hjulspåren efter Mulen, Wilma är en mycket smart tik som jag ser upp till. Det hon gör gör också jag.

Helena är modig hon hon vräker en getingdrottning som precis börjat bygga bo inne på dasset. Vi avvaktar lite på säkert avstånd. Det gick bra drottningar sticks inte sa Helena och inga andra av den stickande sorten fanns i närheten.

Helena akta, dig det där är farligt!

Det alldeles underbara vildsvinshuvudet fanns kvar men fortfarande utom räckhåll för oss utsvultna där det ligger på taket. Hur kan man bara komma på idén att lägga det där. Man mattarna säger att det ligger bra där det ligger. Hummmmf säger vi!
Undrar vad vandrarna säger när dom ser det?

Troy börjar växa upp lite och då är inte allt bara bus! Han tog sin arbetsuppgift att besiktiga Helenas röjningsarbete på stort allvar.

Nja du får ta lite till här nere på min nivå!

Basse är en rackare på att spåra upp ben i naturen. Han hittade ett stort som såg ut att vara ett lårben från något större djur. Det var inte så gnagbart så vi lämnade det åt sitt öde. Kanske blir det smaskigare om det får ligga till sig lite.

Bron över bäcken var lika läskig som förra veckan. Wilma tycker att de andra är löjliga. Hon hade gått lite i förväg och la sig att vänta på oss.

Vi tog en liten paus vid bron och då vi passade på att dricka lite bäckvatten. Det strömmar lite där så det är kallt och gott. Efter att vi druckit färdigt skulle Troy prompt i och trampa runt i leran.
Ha ha jag vet vad som väntar efter att man har lerinpackat benhåren, campingens hunddusch! Ibland är han så korkad, bortom allt förstånd. Fast han kanske tycker att det är värt det!

Matte… varför säger du att jag inte ser ut som den stadsprinsessa som jag är och vad är en skogsmulle? Det är ju så här man ser ut efter ha haft roligt i skogen.

Basse hittade en lite grotta och undersöker den, Troy kollade av ytan utanför. Det fanns inget spännande så vi gick vidare, tillbaka till bilarna och sen åkte hem.

På kvällen började det regna så vi tog en kvällslur innan det var dags för sista kvällsrundan.
Det är väldigt gosig med golvvärme när det är ruggit ute.

Vi alla sov som stockar hela natten. När det regnar och plaskar på taket på husvagnen blir man väldigt lugn och trött. Vi sov faktiskt över hundträffen och gick på egen skogspromenad.
Det fanns en stor äng som vi kunde få kuta fritt på. När matte blåser i visselpipan stannar vi och springer till henne för då får man Magnus supergodis.

Det började regna igen och vi gick hem till vagnen igen. Helt genomvåta var vi men efter en torknings omgång med badhandduken kan man övergå till att lufttorka dvs man springer runt som en galning. Sen var matte snäll, vi fick varsitt revben. Fortsätter med att ta in godsakerna i kojan för där får jag smaska ifred.

Hmmm….skall jag gnaga eller skall jag gömma, det är den stora frågan!

Efter benet skall jag gå igenom veckans blogg med matte och se att hon skrivit det jag vill.
Visst ja, sågningen vart uppskjuten tills det blir bättre väder. Bra tycker jag som inte gillar maskiner som väsnas för mycket och en kap, den är alldeles för högljudd enligt min smak.

Nu är det söndag och dags för publicering. Väldigt vad veckorna går fort!
Lev väl och många näspussar från
Moha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s