Vecka 24- 2020

Som det brukar började söndagen bra hundträff på Klovsten. Som vanligt är matte såååå långsam så när vi ska gå dit. Efter lite mingel från min sida och Troys ihärdiga frieri till labradoren Alice, hon löper inte vilket korkskallen inte fattar. Alice är lite förtjust i Troy också men hur skulle det bli om frieriet lyckades, labraschnauzrar.

Träffen är slut och vi gick vidare. Troyen måste upp på allt och nu hittade han en grushög och då skall det naturligtvis kosta godis!

Åter vid vagnen där är väntade en mycket otrevlig överraskning, trimbord och trimgrejor kom fram och det var nu min tur! M säger att jag måste fixas lite. Måste fixas till, JAG… jag är alltid snygg så här behövs ingen fixning, så det så! Föga hjälper min åsikt! Sen efteråt när jag visat mitt missnöje genom att sura kvadrat kommer M och försöker muta mig med ett revben. Men nähä så lätt går det inte, jag tog det inte. Jag tog det som Troy fått istället. Att han sen gick och tog det jag nobbade spelar ingen roll byteshandel är helt ok enligt min uppfattning.

På kvällsturen hände något väldigt läskigt. Det kom en stor sak sakta glidandes på himmelen, den var väldigt hotfull. Den väsnades och det såg ut som om det brann i änden längst ned. Jag gav varningsskall om att det var något farligt. Då sprang Troy ut framför mig och och gav sitt farligaste morr och attackskäll. Dvs han hotade luftballongen med sitt värsta hot (som översatt till människornas språk betyder ”Stick å brinn”!) Det var precis vad den gjorde, det brann till lite nedtill och sen seglade den ut över sjön. Han var allert och beskyddande under hela kvällsturen. Ibland är han lite söt faktisk.
Tyvärr hade matte ingen kamera med sig så det blev ingen bild på den fullständigt livsfarliga farkosten som hon kallade varmluftsballong.

Äntligen lite skogspromenad! Vi gjorde sällskap med Helena och järngänget! Matte hade vi på släp som vanligt. Nu skulle turen gå till Von Rosens jaktstuga som jag berättat om tidigare. Vill du veta mer om den kan du läsa bloggen 24-2019

När vi kommit iväg in en bit in i skogen så vi är säkra från bilvägen får vi vara på fria tassar.

Matte, snabba på lite, du blir efter.

Det var varmt och när gänget började springa i vassen blev jag plötsligt sugen på att rusa med. Matte stod där som ett fån och undrade vad som tog åt mig. Hela jag blev full av geggamoja det är bra mot mygg har jag hört.

ser ni mig i vassen?

Senare lite längre fram försökte M få mig att bada i sjön för att hon tyckte att det vore bra om jag blev av med lite gegga. Nääähä har badas inte! Dricka lite är däremot ok.

Så kom vi fram till jaktstugan! Troy som inte varit här förut satte sig ned och filosoferade lite, han gör så ibland. Wilmas matte pratade om att det skulle vara trevligt att bo här.

Någon har släpat hit några sittstubbar och Troy tyckte att det var ett ypperligt tillfälle att visa sig på styva linan. Han hoppade upp på en och visade att han hade bra balans för den var lite vinglig. Den avancerade cirkuskonsten kräver mycket godis sa han och satte sig ned på sittstubben. Jag ställde mig med framtassarna uppe på en annan stubbe och krävde samma tilldelning. Det slutade med en allmän godisutdening till alla.

Svårt det här!

Så gick vi runt sjön och hade en liten konferens om vilket bus vi skulle göra nu! Basse tog en väldigt fin pinne och rusade runt med attityden, ni kan inte ta den! Det måste vi göra något åt omedelbums. Vi for fram över stock och sten och Wilma som den grand old lady hon är i detta gäng tog av Basse pinnen med en elegant knyck. Det var vi andra nöjda med fast inte Basse som högljutt klagade genom att skälla som en galning, fast det hade han inget för.

Snart var promenaden slut, alldeles för tidigt om ni frågar oss. Vi kom vi fram till bilarna och det vart ett väldigt ojande om att vi inte luktade hallontårta. Hon matte, är väldigt kinkig när det gäller vissa saker. Tillbaka på campingen väntade en skräckupplevelse…..hundduschen.
Ja sa matte, så kan det gå när man hoppat runt och jagat varandra i dyvassen.
En anmälan till DRIS (dvärgschnauzerns rätt i samhället) är på G för onödigt vattenspolning av hund.

Detta är taskigt!

Efter en sväng hem till stan för att för första gången på tre månade fick vi hälsa på farmor. Efter en varm natt hemma är vi tillbaka igen. Det är fullt på campingen så vi går en runda för att kolla av vilka som är här. Vi missade dagens hundträff på Klovsten med M har lovat att vi skall dit i morgon.

Det var allt för denna vecka.

Lev väl hälsar Moha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s