Vecka 25- 2020

Söndag och efter morgonturen läser jag igenom och publicerar veckans blogg. Sen är det dags för frukost. Efter frukosten är det tid för promenad bort till hundträffen. Troy är lite otålig och tycker att klockan går väldigt långsamt.

När vi kom fram till träffen var det många redan där! Troy blev väldigt förtjust i en liten svart hanhund som heter Fido. De lekte mycket med varandra. Lilla Charlie en 5 månaders vit snuzzevalp tog jag hand om. Inez hoppade upp på traktordäcket och när Troy försökte hoppa upp bredvid henne puttade hon ned honom för hon var minsann dagens drottning av traktordäcket.

Bassehusse, Tommy, tyckte att vi skulle gå ned till stranden och bada. Men när vi skulle gå förbi odlingarna måste vi vara kopplade. Tvåbeningarna gillar inte att vi kutar runt bland grödorna, de e lite kinkiga tycker jag. Så fort vi var förbi var det fria tassar igen. Då var det bråttom ned till badet.

När vi kom ned till stranden rusade alla badglada kompisar ut i vattnet. De badade av hjärtats lust vissa simmade runt den lilla ön. Vi stod kvar vid strandkanten och lilla Charlie var väldigt tveksam till vatten.

Matte tycket att det var dags för Troy att gå i simskola. Hon bar ut honom på jättedjupt vatten ja nästan ända upp till hennes knän och la försiktigt i honom . Han plaskade som en galning och försökte gå på vattnet. När matte släppte honom sjönk han. Matte försökte lugna honom och höll en hand under bröstet på honom. Han fortsatte att plaska hysteriskt så jag fick göra en insatts, även om jag inte tänkt bada.

Hmm får nog hjälpa till här!

Jag gick lugnt ut till honom och visade hur man simmar. Jag simmade runt honom och plötsligt lugnade han sig och började simma som man ska. Först lite för snabba simtag sen förstod han att man kan ta det lite lugnt med simtagen. Efter min insatts som simlärararinna, ja faktiskt är jag en hjältinna, simmade vi in till land och gick upp. M stod kvar i vattnet och blev lite av ett rundningsmärke för de andra hundarna, hon blev ganska blöt! Det tyckte jag var roligt!

Sluta plaska grabben ! Ta det lugnt jag är här, kolla hur jag gör!
Foto Wilmamatte

Kvällen slutade bra med varsitt revben på trallen. Man blir hungrig och trött av att vara på simskola.

Matte fixar med vagnen, fyller vatten å så. Vi håller noga koll på henne genom vagnens fönster. Husse drog upp myggardinen så vi kunde luta oss ut och pussa henne! Matte sa att det var väldigt mysigt men en pussbutik.

När ingen ser smyger Troy iväg upp på sängen där han undersöker mattes byxfickor. Sen sitter han där och njuter av sitt stöldgods utan att dela med sig. När matte upptäcker honom säger hon , men hörru ditt lilla fjuss! Vi har ingen självservering här! Sen tar hon byxor och det eventuella godis han inte hunnit äta upp. Sen sker nått konstig, hon busar lite med honom och sen, sen får han en nospuss trots att han gjort bus!!! Alltså nu fattar jag nada, jag skulle aldrig göra så, säger jag med tassarna i kors 😉.

Här finns det Magnus supergodis, nom nom!

I dag 16 juni fyller lillebror 1 år och det skall vi fira. Han har växt på sig. När han flyttade in till oss fick jag ta hand om honom och lära de mest basalaste sakerna t.ex att åka petstroler. Nu är han stor pojke och beteende börjar bli lite mer som en vuxen kille. Men ibland är han bara jobbigt valpig fast för det mesta är han min bästa kompis.

Jaha då var det dags för dessa väsnandes maskiner att starta upp. Matte har fått fixardille och efter att ha hjälpt till hos grannen så skall vi nu begåvas med en utbyggnad av trallen. Sågen och skruvdragaren går varma.

Jag sätter mig i husses knä och väntar tills mattes fixaranffall går över. Troy gick in i kojan och la sig med rumpan mot byggarbetsplatsen.

Efter en evighet med maskiner som för ett oherrans oväsen börjar bygget bli klart.
Tack till grannen som kom över och hjälpe till, vilket förmodligen förkortade byggtiden.
Nu har vi en sida till att hålla koll på.

Vi tog en sväng och gick förbi den delen av campingen som kallas solkusten. Där står en husbil som Viktor en S/S hane på fem år bor. Vi har hälsat på honom tidigare men han var inte inne vid detta tillfälle.

Viktor hallå, är du där???


Efter en väldigt varm dag med en fixargalen matte är det mysigt att hoppa in i vagnen och sova sju kvart i timmen. Jag sover hos matte och Troy hos husse men ibland ligger han på ”hopp upp i sängen pallen” Som står mellan sängarna som vi ibland leker vi herren på pallen på.

En ny dag och det är alldeles för varmt. Det blir lite kortare promenader. På kvällen var vi ned till stranden där det finns en liten bit strand för hundar. En boll låg i vattnet och Troy skulle absolut ha den men vågade inte simma ut till den. Då fick jag hoppa in som bollivräddare och hämta in den. Det var faktiskt varmt i vattnet och jag simmar ju jätte bra. Matte lyfte i Troy och han kan faktisk simma mycket bättre än förra gången. Han hittade en skatt, en snörtross, på vägen hem
När ni kom tillbaka var det svalt och jag frös lite. Min husse är väldigt gullig för han tog sin badhandduk och svepte in mig. Sen satt vi på trallen och hade det väldigt gosigt. Troy är inte lika frusen som jag så han låg under bordet och bara njöt av att inte vara så varm längre.

Så då lider denna vecka mot sitt slut.
Lev väl hälsar Moha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s