Vecka 26-2020

Hemma i stan för att hälsa på farmor på äldreboendet vi har inte träffat henne sen hon fyllde 90 år i mars. Vi får äntligen träffa henne utomhus och vi var alla glada. För farmor var det ett trevligt avbrott i den trista vardagen då alla aktiviteter på äldreboendet är inställda pga det där otäcka viruset.

I Aspuddsparken på de stora gräsmattorna arbetar får och getter som extra levande gräsklippare. Troy skulle springa fram till dem men då fick han stifta bekantskap med elstängslet. Han tryckte nosen mot det, bzzit sa det i stängslet och sen höll han lite avstånd.
Han har mycket att lära det lilla fjusset.😂

Lite revirriv i gräsmattan bara för att visa vem som äger parken!

Tillbaka i Malmköping.
Vaktpatrullen, dvs jag och Troy, gick vår runda och passade på att kolla upp att allt gick rätt till på boulebanan. Vi stannade en stund i skuggan medans de som spelade fick svettas lite i solen. 😎

Varmt, onödigt varmt är det så det blev en tur till hundbadet. Jag som egentligen inte är någon badbrud tog mig frivilligt en simtur. Vattnet var rätt varmt men lite svalka var det ändå. Eftersom vi är på campingens hundbad får vi bada, där men med koppel på.

Troy simmade på och M berömde honom jättemycket. Men jag såg jag att han fuskar. Han fejkade simtag med frambenen och gick på botten med bakbenen. Jag sa till M som lyfte upp han rumpa och då simmade ha på rätt sätt.

Vi badar minst två gånger varje dag. M kar köpt vattenleksaker till oss. Jag måste testa dem först innan Troy får leka med dem.
Gummibenet verkar vara OK!

Våran kompis Wilma löper så vi kan inte träffa henne för då kommer Troy bli tokig. Bli tokig förresten, man kan inte bli något man redan är, eller hur?
Det är tråkigt iallafall att inte kunna träffa henne och vi saknar våra utflykter.
Det är det olidligt varmt och nu går det inte att vara på trallen, inte ens i skuggan! Vi alla fyra mår dåligt av värmen så vi gick in i vagnen och startade AC:en. Nu är det 20 grader här inne och det är skönt.
Matte åkte till Flen och Magnus affär för att köpa stora kyldynor. De är väldigt sköna att ligga på, gärna på mage med bakbenen utsträckta bakåt, grodställning säger M.

Bäst vi ligger där och njuter av svalkan på kyldynorna far Troy upp, rusar till framsidan och börjar skälla som en galning. Jag hör att nu är det fara å färde så jag kutar dit jag med. Där upptäcker jag ett ruskigt odjur med en massa vassa taggar på ryggen som står med norsen tryckt mot trallen. Den fräser som bara den, den låter faktiskt lite som en arg katta-strof! Jag stämde in i Troys hot och uppmaning, stick å brinn, men det hjälpte inte. Som tur är finns det en liten sarg runt utbyggnaden så den kom inte in på trallen.
Å så kommer H&M farande och undrade, vad är det som pågår här? Vad håller ni på med?
De fattar nada, den är ju farlig å vi tar vårt jobb som larmtjänst och vaktbolag på stort allvar!
M sa, nu är ni dumma den söker bara efter vatten, nu får ni vara tysta!!
Hummf säger jag bara, dubbel hummmf!

Vår granne Nisse är en av Troys absoluta favoriter. Han brukar komma över ibland och snacka lite med oss! Nisse kan hundspråket och vet var de goa kliknapparna sitter!

Tack Nisse den pinnen är väldigt god.

Matte är tokig, riktigt knäpp. Alltså jag menar det är inte riktigt klokt, hon har fyllt en plastlåda med vatten och slängt i våra vattenleksaker. Vad tror hon? Förväntas vi bada i lådeländet, ja inte frivilligt iallafall!

Kan du fiska upp den?

Matte är bra snäll ändå, jag menar bortsett från idéer om vattenfyllda lådor å så.
Vi fick små bitar av fryst melon som är halvtinad. Det är jättegott och svalkande i hettan.

Nom nom nom!
Matte kan vi få mer melonglass!!

Jag ligger gärna i min koja på en kylmatta. Vaktråttis behöver lite svalka han också så jag la in honom på kylning i kojan hos mig. Vaktråttis ja han heter så för en gång när vi skulle åka hem hade jag lagt honom direkt innanför dörren till vagnen med nosen vänd utåt. När vi sen kom tillbaka efter några dagar fick H lite hastigt förhöjt blodtryck när han öppnade dörren och plötsligt stod där näsa mot nos med honom innan han såg att det var vaktråttis!

Ser ni att som den äkta vaktråttis som han är har han koll genom nätet medans jag äter melon.

Nästa vecka skall värmen försvinna sägs det då kan vi återgå till våra rutiner med långpromenader.

Lev väl hälsar Moha från värmen på campingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s