Vecka 27- 2020

Fortfarande hett och vi söker skugga på trallen och det blir bara kortare promenader i skogen där det också är skugga. M säger att vi måste dricka mycket när det är så här varmt. Det skall komma svalare väder och det börjar komma lite moln.
Många som varit på campingen över helgen packar ihop och åker vilket vi tycker är bra. Det blir inte lika många att hålla koll på då. Men just nu är det ett väldigt springande med gråvattentankar och toaletter till tömningsstationen. Troy orkar inte vakta mer så han har lagt sig under bordet med rumpan ut mot grusvägen, jag har intagit kojan och tar över bevakningen.

Äntligen det kommer lite småstänk uppifrån, suck det gick över väldigt fort det kom bara några droppar! Vi tyckte att det var dags för en förändring så vi flyttade till framsidan på trallen. Det blev liiite svalare där för det fläktar lite mer.

Troy drabbades av lite kelbehov och ville för en gångs skull upp i mattes knä! Det tillhör ovanligheterna att han vill det. Tror det är värmen som gör så med honom. M blev lite paff men tog upp honom och gullade lite, han gullade lite tillbaka. Det blev dock ingen lång stund. I vanliga fall vill han gosa när M bäddar sängarna och ingen ser!

Näää husse inga bilder nu! Ja e ju stor pojke!

Äntligen lite svalare så vi kan ta en vanlig förmiddags promenad. Nu har matte äntligen fattat att man inte behöver ta på sig de där eländiga regntäckena. När det kommer en kraftig regnskur kan man bara ta skydd under ett träd, en balkong eller som nu i en busskur tills det går över. Vi var inte ensamma i busskuren det satt några parkeringsvakter där också.

Matte nu har det nästan slutat regna!

Matte säger att jag är äter väldigt långsamt och lämnar mat till lillebror fast jag inte ätit det jag borde. Han äter upp sitt ganska fort för att hinna med att kolla om jag lämnar något. Då har M ordnat det så att jag får ett fönsterbord med plats för en vovve så jag kan äta i lugn och ro. Troy sitter sedan nedanför och undrar om jag verkligen skall ha allt.

Mitt öga var lite irriterat och matte hittade ett litet knott och ett hårstrå I det. Hon rensade ögat med kall koksaltlösning och tvättade sedan med mer av den härligt sköna lösningen som svalkar det irriterade ögat.
Ibland är hon bara helt underbar min matte!

Lite till va det är ju jätteskönt!

På fm blev det en kortare promenad sen packades lånebilen en Audi Q2 med grejor. Min Tiguan blev påkörd och är nu inne för strykning dvs fixning av en liten plåtskada på bakluckan.
På vägen till vagnen stannade vi till på Max för att äta lunch. Matte beställer en hamburgare utan kryddor och annat tjafs så som bröd, sallad och sånt där onödigt tvåbeningarna vill ha på sina burgare. En mugg vatten till och vi blev nöjda, de har goda hamburgare a’la naturell där på Max. Tycker att de borde skriva upp den som burgare till hund på menyn.

När vi kom till vagnen tog jag ett snack med vaktråttis. Han satt innanför dörren och sa att allt varit lugnt. Ja det var bra att få veta för jag har ju en del värdesaker här i vagnen, ja jag menar pipdjur, bollar och godis.

Helena hörde av sig och rapporterade att blåbären börjat komma på Trollön å så skickade hon bildbevis! Matte…. matte…. vi måste åka dit i morgon å kolla jag har väntat såååå länge på dem och så ska ju lära Troy att plocka blåbär, det är dags nu.

Foto Helena Andersson

Kvällsfriden infinner sig i vagnen det skönt att vara här! Tar en liten lur innan det är dags att knyta sig för natten. M kallar mig för lilla kudd-Fia men nu det är ju så att finns det en kudde så är den min. Troy gillar också kuddar så då blir han väl en kudd-Oskar då.
M säger att det nog är något speciellt med schnuzzar och kuddar, de hör liksom ihop på något sätt.

Äntligen dags, vi tog oss till Trollön och för att komma dit går man över en liten gisten bro. Det är ganska grunt vid bron och vi kollade in näckrosorna.

Jippi blåbären är ätbara.

Nom nom nom, jag älskar blåbär!

Visade Troy hur man plockar blåbär men han är lite ivrig så han får med lite blad också. Vi provade på lite smultron också, gott men inte lika gott som blåbär.

Äntligen får vi springa på fria tassar!

Tok! Tänker du bada? Nä jag tänkte väl det, han tvekade lite och drack lite sjövatten istället för att doppa sig. Jag håller mig som vanligt på stigen.

Det är fint på Trollön! Godisbänkarna har strålande utsikt!

Jag tycker inte bryggor är läskiga men Troy står hellre på en Sten. Han tror nog att han skall få godis.

Konstiga saker finns på landsidans strand. M säger att de är till för att kanadagässen inte skall komma då de tydligen skall tro att den redan är upptagen av ett annat par. Det skall tydligen föreställa någon slags pardans det där. Tråkigt tycker vi för det hade varit roligt att jaga dem lite.

Ho ho ho. En läskig jättestor uggla 🦉 sitter på yttersta delen av bryggan. Vi morrade åt den men den brydde sig inte om oss den bara satt där alldeles stilla. Undrar om de röda prickarna är resultatet av att någon med taskig syn övat prickskytte med typ paintball. Ja jag menar hur svårt kan det va att pricka den pippin?

Alltså vad är det frågan om? Först är det så hett >30˚ så att man inte orkar annat än att ta sig till kylmattan och ligga på den i skuggan. Sedan blir det snudd på kallt dvs <13˚ och regn.
Gå ut!? Nä glöm det, jag stannar här under det gosiga täcket.
1:an och 2:an kan jag göra senare när det slutat regna.

Lägg till baka täcket över mig är du snäll!

Någon längre sovstund blev det inte. H&M spelar radio alldeles för högt, de lyssnar på något som heter Melodikrysset. Nå ja det är ganska mysigt i förtältet också. Kaminen är på och man kan få lite magkli medans radion spelar.

Då var det dags för genomläsning av bloggen innan publiceringen i morgon.

Det ser bra ut matte, en bra vecka har det varit. Något att minnas i vinter.

Så är denna vecka slut.
Lev väl så ses vi om en vecka.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s