Vecka 28-2020

Årstiden verkar lite ur led. Just nu är det ett försenat midsommarväder dvs regn och 16˚. Vi hade tur och han ta första morgonturen medans det var uppehåll. Det är faktiskt ganska skönt att ligga i förtältet och höra hur det plaskar på taket. Lite brottning och lek med boll kan man hålla på med också sen kan man titta ut och kolla på de som packar i hop i regnet. Skönt att H&M är pensionärer så vi kan stanna fast det är söndag. Det plaskar på rätt bra så vi håller oss inomhus i vagnen. Man kan busa där också, hoppa fram och tillbaks mellan sängarna är kul och emellanåt ta en brottningsmatch. Matte säger att ibland låter vi som om vi håller på att mörda varandra men det blir inte den minsta lilla skråma på någon av oss.

Pass på !!! Nu måste jag ge honom en omgång!
Nå…. vem är det som bestämmer här då?
Det är inte så farligt som det ser ut eller låter!

Nu är det så att en liten pojke behöver gå ut och slå ett par drillar även om det regnar.
Han har tvekat in i det längsta men nu går det inte längre.
Jag…. ja jag kan vänta flera timmar än.

Gå ut nu? Är du tokig….ni kan gå ni som måste men jag stannar inne tills det slutat regna, därmed punkt.

Idag är det bättre väder och mellan skurarna tar vi promenader, hittar lite godisbänkar och ett å annat rastbord som ger godis hittas också. Uppe på toppen av skidbacken har man en vidunderlig utsikt. Molnhöjden är precis så pass hög att man kan se ut över Hosjön. Det blåser rätt mycket vilket är skönt eftersom man då slipper myggen. Det är mycket blåbär längs stigarna och Troy börjar få en bättre plockteknik dvs inte så mycket blad.

Kolla brorsan! Ja… jag ser syrran!
Vad vi kollar på… ja det är en hemlighet oss två emellan. Inget en tvåbening kan begripa.

Ny dag och äntligen kom Helena med bästa kompisarna Wilma och Basse. Jenna var inte med, hon var hemma. Vi gick iväg till ”Östersjöskogen”och det första vi fick göra var att kuta runt på ängen där gräset var jättehögt. Vi lekte lite kurragömma.

Okay är ni klara? 1, 2, 3 !

För att se varandra fick vi hoppa medans vi kutade. M sa att vi såg ut som Impala hjortar.

Matte, här kommer jag!

När man blir trött av att studsa runt i det höga gräset är det bekvämt att gå bakom en tvåbening.

Hör du håll din plats i kön, ingen omkörning här inte!

När vi rasat av oss skulle det bli filminspelning, Basse skulle lära sig leta svamp till Helenas online svampsök kurs. Helena går igenom förutsättningarna för filminspelningen med oss. Basse skulle vara filmstjärna och vi andra backup.

OK då vet vi!

Vi som skulle vara backup fick varsitt godisben så att vi skulle sitta fint vid sidan om där inspelningen skulle ske. Det gick ganska fort att filma så snart fortsatte vi med skogspromenaden på fria tassar. Jag och Troy fick snuzzefnatt och for fram som markbundna raketer under en kort stund. M tränade inkallning med Troy som börjar fatta att man kan få godis och fortsätta vara på fri tass när matte kallar.
Sen hittade vi ett ställe där det luktade mycket spännande. Troy och jag påbörjade ett gemensamt grävprojekt, det blev en ganska stor djup grop.

Hemma i stan igen och det regnar kraftigt! Då kommer de där förhatliga regnjackorna fram, matte har dille på dem. När vi får på oss dem drabbas av akut förstelningssjuka och får regelbundna ruskningsanfall.

Ny dag och bättre väder. Vi tog en tur runt området vid Globen medan husse var hos ögondoktorn. Vi gick över en bro och Troy är som alla pojkar otroligt fascinerad av arbetsmaskiner av alla slag. Han blev ståendes en lång stund och måste absolut och kolla in när de lastade av grus från ett traktorsläp till en lastbil.
När vi gick vidare över bron mötte vi en av mina bloggläsare som kände igen mig. Vi hälsade en lång stund på Linda som matte känner sen länge. Hos Linda bor Fransson som nästan ser ut som en snuzze fast han var inte med.

En mycket intresserad lillebror.

På kvällen gick vi till hagen där vi fick springa på fria tassar. Matte hittade en buske med stora svarta bär. Kom och smaka sa hon, först tyckte vi inte att det var något vidare men efter några smakade de bättre för att till slut vara goda. Nu har vi lärt oss vad svarta vinbär är för något.

Fredagskvällen slutade bra med varsitt grisöra. I morgon åker vi tillbaka till vagnen och det är bra

Lördag och vi gör oss klara för att åka till vagnen. På vägen dit stannade vi till vid Läggesta station och hälsade på kompisar. C-G var stins och efter ett tag kom Anna-Karin. Matte gav henne adressen till min blogg så hon kan läsa om mig och min lillebror, ja om husse och matte också förstås.

Vi kollade också att tågen gick i rätt tid och det gör de alltid när C-G är stins. Det börjar bli dags för tågen att köra. C-G ringer i stationsklockan och ropar: tid för avgång, var god stäng dörrar och grindar. Sen blåser han i visselpipan och vinkar avgång med signalstaven. Tågen börjar köra, för de vågar inget annat.

Ja gör nu som C-G säger! Kör bara kör!


Veckan lider nu mot sitt slut och jag kontrollerar bloggen sen säger jag som vanligt.
Lev väl så ses vi om en vecka


Moha the bloggdog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s