Vecka 37 – 2020

Husse! Nu gick matte till bilen! Vad skall hon göra nu, säkert något roligt och vi fick inte följa med!

Det var taskigt att bara åka iväg så där. Nu tänker jag sura jätte länge.

Nu skall vi ta en prommis men först måste Troy kolla på när de jobbar med att fixa till lekplatsen utanför vår port. Som vanligt är han väldigt intresserad av arbetsmaskiner och killar i arbetskläder.

På promenaden upptäckte jag något mer spännande, en riktigt retfull ekorre. Den far runt där uppe i trädet och tjattrar lite. En sådan måste man hålla koll på!

Hallå där kan du komma ned och snacka lite?

Hönorna i parken hade någon sorts konferens. Undrar om de planerar protester mot de politiker i stadsdelen som vill förstöra parken för att de vill omvandla området till en stenstad.
En riktigt dum idé om ni frågar mig.

Hästar är konstiga saker minimänniskor på ryggen.

Kolla ett UFO har landat här! Nä säger M det är någon som glömt sin grill.

I kväll har vi fönsterbord. Det regnar utav bara tusan ute.

Nu tar vi kväll, efter en lång dag med många intryck blir man lite slö.

Turer i skogen med bästa kompisgänget är härligt. Wilma visar Troy hur man kan tigga godis bara genom att hoppa upp på,saker och se väldigt krävande ut. Det fungerar varje gång.
Basse spanar på något bara han kan se.

Troy kan naturligtvis inte gå över bäcken på bron, han skall prompt i och bada. Lite knepigt blir det för honom att ta sig över den hala stocken som ligger mitt i bäcken. Det gick bra kan jag meddela men jag begriper mig inte på varför han prompt måste i jämt. Jag nöjer mig med att gå ned till kanten och dricka lite av det goda vattnet utan att ens bli våt om tassarna.

Gå upp, gå ut!? Aldrig vid min tass jag är väldigt trött och tänker stanna kvar i sängen. Gå morgonturen ni om ni måste men jag stannar kvar här!

Troy håller koll på omgivningen. Vi är på Klovsten för att fixa lite inför hösten. Hundpoolen skall tömmas och sen skall vi göra något skoj säger M och Wilmamatte Helena.

Troy är med och städar ur poolen och blir väldigt våt för vattenstrålen skall jagas. Efteråt är det väldigt skönt att sitta och torka i solen som fortfarande värmer.

Sen är det dags för ett snussefnatt dvs. vi leker tafatt, jag har jagat ikapp Troy, haft omkull honom och brottats lite. Sen är det hans tur att försöka ta mig men då får han jobba för jag är den snabbaste bruden i den här delen av världen.

foto Helena Andersson

Ja ja. jag får väl erkänna det, han är väldigt duktig på att balansera på den där vippbrädan. Han får orättvist mycket godis tycker jag. Husse var omåttligt imponerad av uppvisningen.

Sen vart vi koppelfångar och Helena försvann in i skogen. Vi fick sitta i en hel evighet och vänta.
Vi lyckades med gemensamma krafter att övertala M om att vi måste gå efter henne och kolla så hon inte gått vilse i skogen. Wilma var väldigt orolig för sin matte och tog ledningen i våran räddningsexpedition. Det där med att hålla rätt på tre koppel är lite besvärligt för M

Å vad du är långsam matte! Kom igen nu lägg på ett kol! Foto Helena Andersson

Jippi! Helena hade lagt ett blodspår. Nu skulle vi kolla om Troy hade fattat vad det handlar om och att han inte bara följde efter mig förra gången vi gjorde det här. M släppte honom först och han for iväg som en raket med nosen i backen. Wilma och jag fick frihet ganska omgående för det var ingen som helst tvekan om att han fattat galoppen. Vid spårslutet fanns många godsaker utspridda så vi fick leta en god stund innan vi hittat allt.

Troy är en riktig mattegris. Jo M är bra men husse är min favorit.

Troy hade hittat lite hästbajs som han tyckte luktade gott så pass gott att han började att försöka rulla sig i det. M stoppade honom men han hade ändå lyckats kleta in lite på hakan, kinderna och halsen. Jag avhöll mig från det för jag vet att det ofta straffar sig efteråt med en schamponering.
Jo da direkt när vi kom hem åkte han i badkaret! Tvi vale för badkar och framför allt för schampo vilket det verkar finnas hur mycket som helst av. Nu ligger han och surar! Troligen funderar han på att göra en DRIS anmälan.

Lördag och det regnar så vi gör oss osynliga så M inte får något oövertänkt ryck och släpar ut oss. Hoppas hon har köpt något lördagsmys åt oss för ut vill vi inte gå ut för då kan man ge sig tusan på att regnkläderna kommer fram. De är förhatliga och framkallar akut förstelnings syndrom hos oss båda.

Ibland känner man på sig vad som kommer ske.

jag rör mig inte ur fläcken så det så!!!
Samma här!!!

Söndag och efter frulle är det dags för genomläsning av veckans blogg.
Den ser rätt ok ut så vi kör den.
Lev väl till nästa gång hälsar.
Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s