Vecka 39 – 2020

Veckan börjar inte bra. Troy bars in i rummet där trimbordet står. Han var tyst och man hör bara mattes joller, å vad du är duktig, förädare är vad han är. Sen inträffade katastrofen jag åkte också in där fast jag försökt göra mig osynlig . Först blev det pälsklippning runt och i tassarna och sen kloklippning! Jag säger som min kompis Wilma det är ren tassamputation.
Nu ligger jag här och tycker synd om mig själv samtidigt som jag sköter om mina stackars tassar.
M yrar om att man måste klippa klorna för som vi far fram är det risk för klokapsebrott om de blir långa. Pyttsan säger jag rejäla klor är bra vid grävning.
Pass på, nu är matte och alla hennes hemska attiraljer billiga!

Åh vad förfärligt halva tassen är borta!

Gå upp?! Nu!? Nä jag vill sova en stund till!
Vadå skall vi iväg och träffa Helena och gänget?
Vänta lite, jag kommer….jag kommer sa ja ju!

Toppen nu är vi på Trollön det är väldigt trevligt där. Vi springer fritt men måste hela tiden hålla koll på var tvåbeningarna håller hus.

Jaha och en tok som omedelbums måste plaska runt lite så fort det går!

Kom så går vi sa Wilma. Troy och Basse sluter upp bredvid henne, hon är ju the leading lady. Moha undrar vad Jenna gör å det är det ingen som vet!

Jodå Jenna badar självklart.

Framme vid grillplatsen tar vi en liten paus. Husse som var med på den här turen tar bilder, många bilder som den husserazzi han är.

Husserazzi tar många bilder på mig men det är nog för att jag är en hussehund i första hand.
Jo ja….jag har lindat honom runt min vänstra tass.

Basse och Jenna ägnar sig åt favoritleken, drangkamp om den enda pinnen som finns i hela världen.

När en tvåbening står med handen i byxfickan är det godis på G, då gäller det att hålla sig framme så man inte missar något.

Först försvinner Helena in i skogen med en kasse. Matte håller fast oss i ett järngrepp det hjälper inte att vi alla ylar i kör ”släpp oss”. Sen blir det ombytta roller Helena håller oss och där försvinner M åt ett annat håll med samma kasse. Vi fortsätter yla men till ingen nytta vi sitter fast.
När hon efter en evighets evighet kommer tillbaka vet vi vad vi har att göra SPÅRA!

Foto Helena Andersson

Vi delar rättvist upp de två spåren, vi tar M:s spår och de andra tar Helenas spår. Framme väldigt snabbt vid spårslutet och där hade vi å göra. Varför skall alla godsaker spridas ut? Kan man inte lägga dem i en ….ja förresten i två högar!

Nom nom mycket gotter finns här!

När allt godis var hittat kutade vi iväg till det spår Helena lagt. Man vet ju aldrig de kan ju ha missat något. Tyvärr fick vi rapportera till M det spårslutet var totalt rensat.

Husse gick på gångvägen tillbaka till bron. Vi gick igenom skogen men jag hade full koll på var han var hela tiden. Vi sprang lite före för att hinna ikapp honom och jag hittade honom direkt där han satt på en bänk och väntade på oss . Jag gillar inte att flocken delar på sig det blir så jobbigt att hålla koll på var alla är.

Han är här borta!

Nu är refugen och övergångsstället nästan klar så Troy tar en sista koll på att alltjämt OK!

Härligt väder faktiskt ganska varmt i solens nästan 20˚. Vi hoppar upp på bänken och kräver godis, det är inte förhandlingsbart!

Hösten är här vackra färger på träden.

Vi mötte en av samma sort som vi, en kille som heter Kalle.
Det är alltid kul att träffa andra snuzzar.

Kolla…kolla en korre! Kom så kutar vi dit. Matte släpp oss!

Där.. där upp där stack den iväg

Kom tillbaka din lilla filur! Ja sa Troy här kutade den upp jag känner spåret efter den.

Nä inte jag vill gå åt det hållet, jag vill gå det här hållet! Jag struntar i att jag får tio prickar för vägran.

Fredagar är bra dagar då är det fredagsmys på kvällen. Ett smaskigt revben står på dagordningen, mums. Ibland glimrar det om matte.

Vi gick ut och då regnade det inte sen började det och det blev bara värre och värre. M hittade en spännande svamp och ton en bild på den. Det växer mycket svamp på norrsluttningen bakom vårt hus. Som tur var fick den vara kvar i skogen för vår kompis Helena som kan väldigt mycket om svamp sa att det är en pluggskivling och att den är giftig! M är duktig på att hitta oätliga och giftiga svampar så när vi kommer hem skall jag beställa en svampbok till henne så jag slipper oroa mig.

Vi träffade en ny bekantskap tjejerna Yatzy och Enya vi hälsade på varandra och sen gick de vidare. Regnet tilltar och jag vill gå hem.

Inga badare i sikte. Nu vet man att det är höst för det är full aktivitet på båtklubben. Det städas och fixas inför båtupptagningen. Inga sjöfåglar syntes heller till.

Nu tar jag saken i egna tassar och visar vägen hem. Det regnar otrevligt mycket och jag är genomvåt rent av dygnsur på mervärde ett sätt. Vem sa att detta är hundväder.

Hörrudu du! Sakta ned va! Stänker du ner mig ska du få se på andra bullar!

Nu ligger jag här och torkar efter turen i regnet. Jag går inte ut förrän det slutar regna, regnrock eller ej spelar ingen roll.

Kväll och dags för kl:7 turen. Alla djuren är inne i sina stallar och sover. Troy kollar för säkerhets skull av att ingen är glömd utomhus. Särskilt kollas att inga kaniner är ute.

Så då har en vecka till gått. Ha det bra där ute alla bloggläsare, lev väl så hörs vi nästa söndag.

Moha the bloggdog

Kontrolläsning av bloggen

2 reaktioner till “Vecka 39 – 2020

  1. Hej! Det var kul att se vad ni har för er om dagarna i samma promenadområde som jag går i! Kanske har vi sniffat efter samma ekorre!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s