Vecka 40-2020

Söndag och bloggen är publicerad. Ligger och myser lite i fönstret innan det är dax för dagens långpromenad. Inget undgår mig och jag uttrycker mina synpunkter på det som sker utanför på gatan med olika sorters ljud. M tycker att jag har väldigt mycket åsikter.

Vad i hela friden! Man tror ju knappt sina ögon. Katastrofen bara står där trots mina hot!
En sån typ va?

Efter att M övertalade oss att strunta i katten så gick vi vidare och då träffade en terrier, en liten fröken. Matte den virriga och glömska kom inte ihåg vad hon heter det var något på S.
Troy fick vänta lite på sin tur att hälsa för vi hade lite tjejsnack hon och jag. Jag gillade henne helskarpt, vanligtvis brukar jag inte bry mig om tikar.

Har du hört…….

Godisstenen på Rävudden fungerar fortfarande.

Ja ja vi står ju fint, ta bilden nu så vi kan få godiset.

Ganska fint efter sjösidan, solrosen ser lite ensam ut där bland stenarna.

Det är nästan en sommardag i dag med härligt väder cirka 20˚ och klarblå himmel. Känns som sommarens sista dag. Det var en hel del tvåbeningar som badade i Vinterviken och vid badberget. Troy snackade lite med hon som var i och hon sa att det var 15˚ i vattnet. Lite i kallaste laget tycker jag fast Troy såg lite avundsjuk ut för han fick inte bada idag, fast han gärna ville.

Snart är det snart dags för båtarna att komma upp på land å då är sommaren slut. Alla båttrailers står redo inför den stora båtupptagningshelgen.

Jaha det regnar Idag och då kommer dessa förhatliga regnrockar fram. M gömmer dem väl när det inte regnar så jag kan inte få tag i dem och göra slarvsylta av dem. Vi lider båda av akut förstelnings-sjuka när de kommer på.

Skall vi anmäla detta till DRIS?
(Dvärgschnauzerns rätt i samhället)

Troy upptäckte att det finns något där uppe i slänten och hoppade upp på en stor sten för att få en bättre översikt!

Alltså jag håller med det är en spännande doft där uppe på berget. M har ingen förståelse för att vi vill kuta upp där!

Nya innevånare i kaninhagen. De är väldigt nyfikna och det är jag också.

Nu ligger jag på favorit kudden och torkar efter fm. turen. Hoppas regnet går över tills det är dags för em turen.

Det är jobbigt när hissen inte fungerar! Vi bor 4 långa, smala, vindlande trappor upp i vårt hus.
Vi har nu tränat flera gånger på att gå ned i ”brandtrappan” vilket var väldigt svårt. Man måste gå sakta och man måste hålla ytterkant även om jag helst bara vill kasta mig ned. Det är lite läskigt att gå här för det är en liten öppning mellan vägg och trappa och stegen är väldigt små i innerkant. Upp går bra , då är det bara M som är lite långsam.
Vi hade ett lite hundråd och bestämde att om vi någon gång behöver utrymma så tar jag hand om husse och Troy matte, på så sätt missar vi inte någon av dem.

Är vi inte nere snart!?
Alltså hur många trappsteg är det?

En liten paus under fm.promenaden. Det är mycket att titta på, någon badar andra går förbi och några fixar med sina båtar. Det är en väldigt fin höstdag så vi sitter här på bänken en god stund.

Så åkte vi in till stan för husse skall på årlig hälsokontroll. Vi sitter i solen och väntar utanför. Husse kom ut och sa att allt var bra!

Jo du husse försvann in genom dörren där borta.

Det blev en lång dag och efter vi kom hem på eftermiddagen tar jag mig en rejäl lur på soffan tillsammans med IKEA råttis. M säger att han är sunkig och skall ta en sväng om i tvättmaskinen vilket jag motsätter mig å det bestämdaste. Så nu gäller full koll på honom, M är inte att lita på.

Troy somnade bums han också. Han har fått en korg med mysig inredning som han älskar. M fixade en korg till honom för han ligger ofta på golvet bredvid sängen och sover. Nu kan han vräka sig i den nya lyxkorgen och och gissa om han gör det! Jag tycker för egen del att M skämmer bort honom lite väl mycket. Om jag också är bortskämd!? Självklart jag är ju familjens prinsessa men det är en annan historia.

Troy vaknade och han undrade …….Matte har du min boll???

Nattens Drama. Jag vaknar vid tretiden och saknar Råttis så jag smyger försiktigt upp för att leta. Hittar honom där han ligger oåtkomligt uppe på ett bord. Gråter lite tyst över detta och då kommer matte genast och frågar, men lilla gumman vad är det. Husse undrar vad som står på. Jag pekar med nosen mot Råttis och piper lite för att visa varför. Hon tar Råttis och säger, kom nu så går vi och lägger oss igen. Troy tycker att det är ett väldigt spektakel mitt i natten. Han suckar högljutt och lägger sig med en duns på M:s fötter. Jag lägger en kontrolltass på Rottis och pussar sen M på örat och vi lägger oss alla tillrätta. Nattfriden infinner sig det blir tyst och vi somnar alla om efter en väl genomförd räddningsaktion.

Råttis, som är i behov av ett besök i tvättmaskinen

Första lördagen i månaden och då är det dags för snuzzepromenad vid Åkeshov. Det är en av månandes höjdpunkter nästan lika bra som skogsturer med Helena och Wilma. När vi kör in på parkeringen ser jag att några redan har kommit så vi skriker åt H&M att skynda er…..vi måste ut och hälsa på kompisarna. M säger att vi måste sluta gapa så dant för hon påstår att de får hörselskador. Jaja men släpp ut oss då så blir det tyst vet ja. Vi var först å sen kom några tikar till Troys förtjusning.

Dojo matte Eva vet vad vi behöver för att orka med promenaden!

Dojo husse Hans-Erik sitter på huk han kanske också har godis, det måste kollas!

Nu är det söndag och bloggtime.
Lev väl så hörs vi om en vecka


Moha the bloggdog


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s