Vecka 41 – 2020

Jag rör mig inte ur fläcken. Gå ut nu, aldrig vid min tass! Dessa hemska regntäcken, så mycket regnar det väl ändå inte. Jasså det gör det. Ja jag följer väl med då. Hur kan ni tvåbeningar kalla detta hundväder?!

Alltså varför regnkläder när det inte regnar? Du luras matte!

Kolla en ballong skall vi panga den?

Matte! Moha! kolla, kolla! Det ligger en IKEA råtta där i skyltfönstret till biblioteket. En hemsk fågel vaktar den. Vad skall vi göra?

Bakom staketet till skulpturverkstaden i Vinterviken sitter en förstenad vovve. Det är nog resultatet av överdriven användning av regnkläder.

På en godissten har man bra utsikt och vi tror oss se en ekorre långt där nere bland träden!

Nu är det dags för att få promenadpolletter! Tänk vad man måste tjata för att få något lite att smaska på. Vi måste få energitillskott om vi skall orka med långpromenaderna.

Troy föll i trans över en röd dunk som ligger i vattnet mitt ute i Vinterviken.

Jag hittar mer intressanta saker att kolla upp på land

I skuggan under ett träd sitter en stackars förstenad tax. Ögonen har blivit förvandlade till solceller. Vi måste gå hit någon gång när det är mörkt och se om den lyser.

Nere vid badberget övar man för vinterbad , alltså hutter dubbelhutter säger jag! Någon har snott termometern så det gick inte att kolla temperaturen i vattnet. För några dagar sen var det 15˚ och jag kan inte tänka mig att det har det blivit varmare i vattnet sen dess. Hon var i rätt länge trots att det var kallt i vattnet!

Det kom en blå bil som högljutt spelade en vacker melodi. Den liksom grep in i mitt innersta och jag bara kände att jag måste sjunga med och låta alla höra min ljuva sopran.
AOOOH!

Alltså nu är Troy larvig, super larvig! Så fort någon närmar sig sovrummet kommer han farandes som en blixt! Hoppar upp i korgen, där sätter han sig för att paxa den. Han sitter där och säger ”min lyxkorg, bara min”. Hmmmf som om jag skulle ta den när det finns en stor säng och en kuddplats i soffan att välja på ! Stålle!

Matte säger att vi får hitta på någon lek inne eftersom det regnar ute. Fram kommer en papperskasse fullproppad ned hopknycklade tidningspapper. Invirade i några av sidorna finns det godis. Troy började med att plocka ut några sidor som verkar lovande. Jo da han fick tag på några godisbitar.

Sen gjorde jag samma sak. In i påsen och ut med en sida som jag tror innehåller godis.

När sidan med godis är urplockad ur kassen gäller det att öppna upp för att komma åt godsaken.
Rätt kul lek och gissa om det prasslar. När vi är klara får M städa upp när vi lägger oss och vilar. Det var en ganska ansträngande lek.

Troy ville stanna och kolla på killarna med de gula maskinerna som fixade gångvägen

Jag håller heller koll på änderna.

Nu är det söndag och solen skiner. Kom matte vi tar en promenad innan vi tar hand om bloggen och publicerar veckan lite senare än vanligt.

Lev väl och ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s