Vecka 42 – 2020

Söndagspromenad i solen en härlig höstdag. Många visitkort att läsa.

Mmmm godis är gott särskilt vår hemtorkade kyckling. Det är bara det att tilldelningen är väldigt snål.

Troy vill bada men det fick han inte, han fick bara tantbada dvs. vatten upp till magen.

Många är ute i det fina vädret. Det är lite jobbig för vi får ha söndagsskola dvs. inte rusa fram till eller skälla på förbipasserande hundar. Ibland måste vi sitta fint bredvid matte eller gå vid hennes sida. Vi har lärt oss att om vi gör rätt får vi godis och det kan man ju inte missa!

Man blir trött av söndagspromenaden eftersom man möter mycket tvåbeningar och hundar. Tar en eftermiddags lur på min kudde i soffan. Härifrån kan jag hålla koll på köket så jag inte missar något gott som är tiggningsbart.

Vg och stör ej Zzzzzzzz

Jag också sa Troy, jag tar en lur i min älskade lyxkorg.

Innanför staketet till skulpturverkstaden i Vinterviken finns det både små och stora skulpturer. Vi stannar ofta och tittar in och där vi hittar hela tiden nya saker.

Ett besök i hundgården där vi får springa på fria tassar. Flera nya bekantskaper. Troy blev väldigt förtjust i en kastrerad hane av rasen Parson. Alltså knäppskalle det är ingen tik men han tycks tycka att om det inte luktar hanhund då är det en tik!

Vi mötte Teddy en kIlle som är 4 månader yngre än Troy så de var lite högljudda först men lugnade sig efter en stund. Jag Moha the policedog höll noga koll på dem så att det inte gick överstyr.

Änder, änder ständigt dessa tjattrande retfulla änder. Ni kan vara glada ni änder att vi inte kommer åt er. Matte är inte intresserad av stekt and till middag vilket vi tycker är mycket tråkigt för det innebär att vi inte heller får and till middag.

Nere i Vinterviken på bergssidan mot Aspudden finns ett minnesmärke med Alfred Nobels profil.
Nu pågår en renovering av den igenväxta platsen. Skall bli spännande och se hur det blir när det är färdigt.

När vi nästan var hemma hittade vi husse sittandes på muren utanför vårt hus. Matte släppte kopplen och vi kutade som tokiga mot honom. Nu har jag fått ett jättebekymmer, Troy är snabbare än jag! När han kom fram till husse gjorde han något ovanligt han tog ett jätteskutt upp i husses knä! Alltså det är min plats! Nu skall jag sura ett bra tag över hans tilltag!

När vi hör tåget komma springer vi fram till staketet för att kolla på det. Jag har åkt med. H&M för länge sen men Troy har aldrig gjort det. När Corona är över skall vi ta en tur säger M.

I vårt hus bor det två tjejer Doris och Stella. De skäller jättemycket när vi möts men det beror nog på att de är lite rädda. Troy och jag kan hundspråket väl så jag låssas vara väldigt intresserad av en fläck på gräsmattan och Troy sätter sig med ryggen mot dem och studerar gatan. Det har givit resultat för nu är det bara lite bjäbb när vi möts och Doris vågar sig fram och nosa på mig.

Du… syrran de där schnauzrarna verkar vara rätt justa!

I huset bor också Messi och tvärs över gården Harald och Elton. Alla är vi vänliga mot varandra och hälsar glatt när vi möts. Det händer att det lönar sig att hälsa på tvåbeningarna också!

Alltså detta är bara för mycket! Hur får man tag i den lilla skalbaggen som kryper mellan rutorna. Matte säger leave it! Men det kan man ju inte göra eller hur!

Nu har Troy tagit över bevakningen av skalbaggen, det var väll tusan att vi inte kan få tag på den?

Det packas och då brukar det dra ihop sig för att åka till vagnen. Väl framme tar vi en em promenad och kollar av området. Det ser OK ut inga avvikelser att rapportera i campinggruppen. I morgon blir det en tur till Klovsten för att träffa kompisar och kuta på fria tassar.

Kollla massa kompisar och Helena!

Wilma är en cool brud som jag måste ta ett snack med det var alldeles för länge sen vi sågs!

Troy blev alldeles till sig över att träffa Wilma. Hon är så tålig när han överöste henne med pussar

Kasper och Troy hittade något spännande i gräset

Husse satte sig med Tommy för att umgås lite och det var flera framme för att se om det fanns några godbitar

Sen tog jag plats i Tommys knä. Jag tycker mycket om honom och han är en av de få jag kan tänka mig att sitta i knä på.

Efter att ha höststädat i vagnen och vår lilla campingtomt åker vi hem.
Matte försvann in i den där butiken som det kommer ljuvliga dofter ifrån! Vi får inte gå med in vilket vi tycker är taskigt.

Nu är veckan slut. Ute är det solsken så snart dags för söndagspromenad.
Lev väl och ha det bra hälsar.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s