Vecka 43 – 2020

En fullspäckad vecka, varje söndag efter publiceringen tänker jag att denna vecka blir det nog inte så mycket material till bloggen. Men det händer alltid något under dagarna som jag kan berätta om. Så är livet med två dvärgschnauzer säger H&M

Söndag och långpromenad i solen turen gick via tennisbanorna. Vi tycker det är orättvist att vi inte får vara med och spela. De slog ut en boll på vår sida av inhägnaden och en labrador på fria tassar snöt den. Labbens husse försökte få tag i honom men han fattade nog att husse tänkte ta bollen så han skuttade vidare på ett så där onåbart avstånd med husse efter sig. De försvann båda bort mot Vinterviken labben först och hussen efter med ett språk som inte lämpar sig för min blogg. De som blev av med bollen såg lite snopna ut men de hade fler bollar så de kunde spela vidare.

Matte det kommer en bil på gångvägen! Får man verkligen köra bil här. Matte säger att det är polisen och de får det för de spanar nog efter bovar och banditer och några sådana vill vi inte ha här! Kanske är de på spaning efter Labrador tennisbollstjuv!

För första gången såg vi en spårvagn. Den stannade precis vid oss och öppnade dörrarna. Vi ville gå ombord för att se hur det är att åka med en sådan. Men M sa att det får bli en annan gång.

Vi gick vidare längs kajen och där ligger det båtar som folk bor på. Det verkar spännande men vi fick inte gå ombord. M är lite kinkig tycker jag.

Högt uppe på en av bropelarna på Liljeholmsbron satt några konstiga saker. Det skall tydligen vara ett konstverk. Ja jag fattar då nada. Lite synd att de satt så högt upp för det hade varit kul att slita lite i det.

Sen kom husse och hämtade oss med bilen. Vi skulle någonstans och handla. Rätt var det var försvann han ut ur bilen. Vi undrar vart han ska, vi borde fått följa med.

Moha ser du husse? Han försvann runt hörnet!

Matte det är jättetidigt, vad skall vi ut och göra nu? Vi brukar ju ta lite sovmorgon efter första Arla morgonpinket, inte åka bil. Va skall vi åka till engelska skogen och träffa Helena och gänget. Vi skall alltså åka många mil för att få en härlig skogspromenad med bästa kompisarna.
Vet du matte ibland är du bara bäst. Kan du gasa på lite då, vi blir otåliga vet du! Gasa på sa jag!
Vi kör först till macken i Malmköping för att möta gänget där, sen kör vi efter Pelle Peugeot (Wilmas bil) till ett ställe där vi kan parkera bilarna.

Jah och hur länge skall vi stå här då?

Äntligen framme, Wilma, Basse, Troy och jag fick vara på fria tassar. Helena hittade lite svarta trumpetsvampar. När hon böjer sig fram för att plocka svamp passar jag på att pussa henne och slicka lite på hennes glasögon. Hon säger, men Moha då nu ser jag ju inte ett skvatt, sen får jag lite godis, bra va!

Basse hittade en spännande jordhåla som han började gräva i. Efter en liten stund tog Troy över och grävde vidare, det blev till slut en ganska stor grop. Jag tror att de jagar möss men ingen var hemma i hålet så de fick vara utan något byte!

Wilma och Basse delade på en väldigt fin pinne, Troy fick nöja sig med att titta på.

Sen var vi framme vid stugan och jag provade på att bevaka omgivningen från förstukvisten.
Matte kan vi flytta hit? Jasså inte det, det var synd det för jag kunde nog trivas här.

Wilma passade på att ta sig ett sent höstrull i det fuktiga svala gräset.

Troy tog en liten filosofistund som han brukar göra ibland. Alla undrar vi vad han tänker på.

Troy och jag tog ett liten snuzzerace i skogen. Matte säger att vi far fram som markbundna raketer.

Pass på Troy nu drar jag strax iväg! Försök å ta mig om du kan!

På väg tillbaka till bilen tog Troy sig ett bäckbad. Matte tyckte det var bra att han sköljde bort lite jord efter grävandet efter möss eller vad det nu var i jordhålan.

Bäckvatten är kallt och mycket gott.

Hemma i stan igen. Man blir trött av att kuta runt i skogen. Efter att vi ätit middag struntade vi i sjuturen och tog oss en välbehövlig sovstund istället.

Zzzzz dubbel zzzzz

En liten kortare tur idag då vi fortfarande är lite trötta efter gårdagens skogspromenad. Men en kortare brottningsmatch kan man alltid orka med

Matte! Matte ekorren försvann upp i trädet! Hur gör man när man klättrar i träd?

Vi mötte en kille på 15 månader som heter Boris. Det är kul att möta ”kusiner” och han var väldigt lik Troy. Samma storlek, riktigt svart och samma tjocka päls. Troy och Boris mätte lite krafter en stund men avslutade med ett slags gentleman agreement. Mattarna stod och snackade lite pälsvård ett helt onödigt samtalsämne om du frågar mig.

När det regnar ute väntar man lite och hoppas det slutar snart. Gatan kan man hålla koll ändå på fast det är dåligt väder.

Vid båtklubben pågick magnetfiske och Troy ville hoppa i när magneterna plumsade i. De fick upp lite saker i en hink fanns ett gammalt ankare och hårsnoddar som tydligen är den vanligaste fångsten.

Något stort fanns det där nere under ytan men magneterna var inte tillräckligt starka för de lossnade. Sen kom en tjej och hoppade i vattnet då började Troy yla av avundsjuka. Tjejen sa att ha gärna fick komma i och simma med henne men det fick han inte.

Moha the bloggdog önskar er alla en trevlig vecka.
Lev väl så hörs vi nästa söndag.

Kontrolläsning pågår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s