Vecka 44- 2020

Söndag och bloggen publicerad. Ute är det gråmulet 10˚ och lerigt. Långpromenad blir det iallafall och vi började med ekorrjakt. De är för rysligt snabba de däringa små sakerna.
Orättvist är det att de och inte vi kan klättra i träd.

Den är där uppe!

I en grässlänt vid ett av husen vi gick förbi satt en ruskig sak. En huvudlös förstenad docka. Troy backade och ville inte gå ända fram men jag som är tuffaste bruden söder om Dalälven kollade av den utan att tveka. Tror att det är resultatet av överdrivet användande av regnkläder. Fast M säger att det är Halloween och då kan man få se mycket konstiga saker.

Ingen sovmorgon i dag heller, efter frukost var det iväg i bilen. Selar och skvallerdosan (GPS- sändaren) sitter på och det bådar gott. Vad skall vi göra Matte? Ut i skogen med våra kompisar?
Men varför kör vi så långsamt, jasså köer pga att det är störningarna tunnelbanan. Men skynda dig ändå så vi inte kommer för sent!
Äntligen framme och efter en stor hälsningsceremoni går vi vidare i en kort koppelpromenad. När vi är framme och på säkert avstånd från vägen får vi äntligen vara på fria tassar! Vi kör igång direkt med ett flockspring runt några större stenar. Troy skäller som en galning när han hamnar på efterkälken.

spring, spring, spring!

Sen stannar vi upp och hämtar andan. Vi kollar av lite innan vi startar ett flockspring på nytt.

Sen stack vi iväg utom synhåll för mattarna för Wilma, Jenna och Basse visade oss vägen till sjön där kunde vi bada och dricka vatten. Helena sa till M att hon viste vart vi tog vägen så kom de efter oss ned till stranden. M sa att nu blommar asfalten för jag var också i, ända till magen.

Man blir trött och hungrig av spring och bad. Då är det bra med gotter och Helena vet precis vad vi behöver.

Wilma hittade en papperskorg av plast som vi lekte lite med. Troy tog en liten bit och kutade runt med, M blev orolig att han skulle äta upp biten. Hon tog en murken trädgren och idkade byteshandel med honom. Han tyckte bytet var bra för pinnen var godare än biten av papperskorgen.

Ååå nej stönar matte för nu har Troy hittat något som stinker och genast börjat rulla sig i det, allt under Wilmas överinseende. Basse kom rusande och gjorde gemensam sak med Troy. Här gnuggas stinket in, riktigt ordentligt också!

Jag måste kolla vad det är som han har hittat. En koblaja och lämningar efter vildsvin, kanske är det en blandning av allt? Nä matte jag rullar inte i det, lovar att jag bara kollar. Hmm hon ser nog inte om jag smakar lite, jasså det gjorde hon, lite kinkig är hon allt.

Promenaden avslutas med ett gruppfoto på stora godisstenen. Troy har åkt fast och fick gå sista biten i koppel för att han är fortfarande är sugen på att rulla sig i stinket. Matte gnällde i bilen om att vi inte luktar hallontårta. En härlig dag avslutas på ett hemskt sätt. Vi åkte i badkaret och det blev en dubbel schamponering. Varför skall jag tvålas in när det är Troy som rullat sig? Jasså jag hade också kladd i skägget och på halsen. Hur det kan ha gått till har jag ingen aning om.

Bästa gänget

Ingen sovmorgon i dag heller, undrar vad som är på G? In i bilen och iväg till andra sidan stan. Nu hamnade vi hos Jannica för att Troys päls skall fixas. Han är en stor lurvig pälsboll med massor av underull. M säger att han har päls som en ryamatta. Det blev en jättehög av gammal päls på golvet. Nu ser han muskulös och slank ut. Även jag blev fixad lite i ansiktet. Sen provades en ny regnjacka utåt mig. Helt onödig tycker jag.

M säger att vi blev väldigt fina eftersom man nu kan se våra ögon. Matte har fått en hemläxa, ullskrapning.

Varför tar det sån tid innan hissen kommer! Vi vill ut! Nu!

Troy hittade den röda dunken som han föll i trans över för ett tag sen och nu måste den undersökas

Sanering av jorden framför Alfred Nobels minnesmärke I Vinterviken pågår. En plywoodskiva skyddar märket under arbetet. Översta jordlagret är nu avskrapat. Undra hur det kommer se ut när det är färdigt. Återkommer med mer information längre fram.

Näe….. inte ditåt vi skall gå hitåt. M och jag är ibland oense om vilken väg vi skall gå!
Vem tror ni vinner? Jag säger bara att förmiddags promenaden äger vi, så det så!
Jasså lite godis om jag följer med dig matte, okay då. Med promenadpoletter i sikte går det bra att gå åt vilket håll som helst särskilt de där smaskiga hemgjorda.
M:s kommentar, att en 6 kg hund kan göra sånt motstånd är helt otroligt, hon suger liksom sig fast i gatan!

På vägen hem passade vi på att utföra tågtidskontroll. Det kom inga tåg så få får vi nog notera en försening i protokollet. M säger att tågen kör efter egen tidtabell alltså inte för att passa in när vi står här. Har ni hört så dumt va?

Många av ortens tikar löper och Troy blir alldeles snurrig av det. En tik som uppenbarligen luktade gott gick på andra sidan gatan. Troy spanade efter henne över betonghindret. Han var upp på den ett men då sa matte din lilla tokstolle och tog tag i honom för han var på väg att ramla ned på andra sidan och där kör bilarna. Ja tokstolle var rätta namnet!

Matte klia magen! Det är ju lördag och bellyrubb är mysigt.

Troy vill bara vara ifred just nu han är trött efter 4 km promenad med 100% tikspaning.
Nu vill han bara sova, lite viff och voff hörs från fåtöljen.

Veckan är slut. Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

2 reaktioner till “Vecka 44- 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s