Vecka 45-2020

Ursligt väder, vad kan man annat göra än att kolla omgivningen från utkiksplatsen.

Förmiddagens promenad ägnades åt att gå en inspektionsrunda i omgivningen. Först kollades att allt var ok med rondellhundarna i Axelsberg. De har under lång tid varit dolda i högt gräs men nu syns de tydligt då man klippt gräset kort. De har stått där i några år nu.

Sen gick turen till platsen med tre trädjur, vi snackade lite med haren .

Sköldpaddan skulle behöva lite rengöring.

Fånigt gjort av den som klottrat på undulaten, den såg faktiskt lite ledsen ut.

Tisdag och ingen sovmorgon, nu är fråga om det är skogen och våra kompisar Helena, Wilma och gänget eller om det är Jannica på trimmet som står på dagordningen. Jippi vi åker söder ut, Någon sörmlandsskog, here we come!

Äntligen framme. Gänget var redan på plats och vi kutade allt vi orkade fram till våra kompisar.

Efter första hälsningsceremonin snackade vi i hop oss om vad vi skulle göra.

Lite brottningsmatch är aldrig fel. Troy hjälpte Wilma med att ha omkull Basse. Inte för att hon behöver hjälp med det men det är kul att hjälpa till.

Sen visade Bsse sin boll och vi hade lite samråd om vad vi skulle göra med den.

Helena och matte tyckte att vi busat tillräckligt och nu var det dags för lite nosework. Jag har gjort det förut med eucalyptus doft. Troy fattade inte så mycket av det men det var ju första gången för honom.

Nästan lek var blodspår med en massa godis i spårslutet. Troy och jag gjorde gemensam sak av söket, detta är nog det roligaste som finns.

Sen gick vi tillbaka till Basses tomt och tog det lite lugnt. Hos Basse finns en massa olika leksaker och Troy hittade en han gillade. Han jonglerade lite med den.

Basse passade på att visa Troy sitt lilla lerdike. Det var rätt bra med vatten i det efter regnet! De måste naturligtvis plaska runt.

Sen var det dags för ett ostträd. Mattarna duttande på en massa kluttar med skinkost, mycket gottgottigottgott. Det tar en stund att hitta alla ostklottarna.

Wilma på språng.

Basse Kungen av traktordäcket

Det kom några hundar på gångvägen utanför tomten och vi kutade dit för att hälsa på dem. Mattarna ropade på oss och när vi kom till dem fick vi lite ost som belöning.

Efter träffen var vi en kortis till vagnen för att kolla att allt var ok där. Sen åkte vi hem och kvällen gick i zzzzz tecken.

Vi stannade till och kollade in en modig tjej som badade! Hon sa att det var ganska kallt, tro jag det, det är ju november! Får se om det blir is i år och om de då tänker hålla på med vakbad. Hutter säger jag dubbelhutter!

Vi fortsatte och tittade på änderna.

Vi brukar mötta ett promenadgäng som har en pudeldam som jobbar som social hund. Hon är inte intresserad av att hälsa på oss när hon är på jobbet. M säger att vovvar som har såna där västar som det står ”hund i arbete” på får man absolut inte störa! Vi satt och tittade på den när de gick förbi och M sa att vi var så duktiga att vi hade förtjänat lite godis.

En bekant herre som heter Charlie träffade vi vid Trekanten. Jag måste nog ta ett allvarligt snack med Troy för han vill inte att jag träffar snygga killar. Den odågan ställer sig emellan och försöker mota bort mina kavaljerer. Hmmf jag tuffaste bruden söder om Dalälven klarar mig själv!

En svanfamilj höll till i skuggan och höll på att ideligen doppa hela huvudet. Vad gör dom?

Pappa svan var lite kaxi, han kom till strandkanten och fräste. Jag sa stick och brinn va! Va du glad att matte håller mig i kortbkopplet för annars har du blivit en stekt svan.

Första lördagen i månaden kl:11.00 är det dags för schnauzerträff i Åkeshov. Här är Troys kullbrorsa Dojo med sin matte. Han anstränger sig för att gå fint och hoppas på att det kan löna sig!

Det var många killar på träffen och Troy hade väldigt sjå med att pinka in flera intressanta platser.

När vi gått en bit på en stan gångväg och blivit lite utspridda sannar vi innan stora ängen för att samla ihop gänget. Tvåbeningarna står och pratar massa tråk, medans vi väntar på att åter få springa på fria tassar.

Det finns en väldigt bra godissten längs vägen och högst uppe på den finns en liten fördjupning med regnvatten, mycket gott tycker alla hundar

Hemma igen och nu gäller nannakudden en god stund.

Nu är veckan slut och en ny står för dörren. Har hört att vi skall göra spännande saker.
Lev väl hälsar Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s