Vecka 50 – 2020

Matte! Promenadpollett, nu! Skall vi orka gå rundan på 4 km krävs det några sådana gotter under turen.

En ny bekantskap Wayne 5 månader gammal. Troy och han fann varandra och ville leka! Jag tycker att slynglar är lite tröttsamma då de inte riktigt lyssnar på vad man säger till dem.

De galna vinterbadarna är i farten. Hutter säger jag.

Troy spanade mellan plankorna i staketet för att se om det var fler som hoppat i spat! Men det var det inte. Det finns ett gäng som vinterbadar vilket är bra man bör nog inte hoppa i ensam då det är så kallt i vattnet.

Matte goooodis! Detta är och har alltid varit en officiell godissten!

Mycket tjafs är det när man kommer hem. Stanna och stå kvar! Så låter det fast dörren är öppen och vi vi kuta in till husse för att berätta vad vi varit med om på promenaden! Men nähä da det skall torkas tassar och ha sig innan matte säger det förlösande efterlängtade ordet, varsågod. Då sätter vi raketfart och tävlar om vem som hinner in till husse först.

Efter middagen pågår packning av kamera, laddning av skvallerdosor, packning av en hemlig julklapp och tomma äggkartonger. Spännande, det betyder att vi får ingen sovmorgon utan vi skall iväg och träffa bästa gänget. Sen blir det att åka till Sundby för att köpa ägg till oss och grannen Eva.

Senare på kvällen utbröt det stora kaoset, Råttis var försvunnen. Sist han sågs var efter middagen då han låg i soffan. Men nu var han bara borta. Matte påbörjade det stora eftersöket, under soffan, under fåtöljen och fotpallen, under och i de nya bäddarna men ingenstans fanns han att finna. Vi måste hitta Råttis sa matte annars kommer hon börja pipa och leta i natt. Sökandet gick vidare men jag satt lugnt och tittade på när matte kröp runt på golvet. En rätt rolig syn men till slut gav hon upp och gick för att bädda av och…då hittades Råttis, han låg under huvudkudden. Men hur tusan har han kommit dit frågade matte? Jo det var jag som gömt honom och Pelle pingvin där. Jag slätade ut överkastet efteråt så det syntes inte att någon varit där. Din lilla filur sa matte och så fick jag en nospuss.

Upp tidigt och en kortare tur runt i området, lite frukost och sen till bilen. Efter jättelång tid kom vi fram till stora Ekhagen. Äntligen får vi vara på fria tassar det var flera år sen. Jasså det var 14 dagar sen, jo hundar och människornas tideräkning är inte samma. Det är underbart att få sträcka ut och så kan man se mattarna hela tiden.

Godis, ja vi kommer, vi kommer! Man missar inte lite torkad kycklinghjärta.

Vi allihopa minns alldeles bestämt att detta är en godis sten! Hur länge skall vi behöva vänta! Gud vad ni är långsamma, kom hit nu då! Matte säger att hon plötsligt kom å tänka på den köttätande växten i Rocky horror show. Feed me!

Det är lågt vattenstånd i sjön så det finns mycket goda saker i strandkanten, murkna pinnar och för att inte tala om rötter och sjögräs det är särskilt gott.

Gräva kan man göra på många sätt när gänget hittat någon spännande lukt!

Vi hittade ett härligt vattenhål där man kan dricka vatten och bada lite. Fast jag drack lite ur ett mindre vattenhål som jag fick ha själv.

Nu är vi jättetrötta och vill gärna gå tillbaka till bilen. På vägen dit fick vi syn på en person som gick på andra sidan ängen och han fick veta vad vi tyckte om det!

Är du med matte?

I bilen somnade vi och märkte inte ens att matte köpte ägg på Sundby, inte heller att hon hämtade lite grejer i vagnen. Hemma åt vi lite och sen var det en sovstund. Vi tog en kissrunda vid 5 tiden och åt lite mer mat. Nu vilar vi och hoppar över kvällsrundan, det får räcka med ett nattpink vid 10 tiden.

Vattenpölar skall man bada tssarna i när man dricker lite tycker Troy. Han skall alltid i och plaska runt.

Bada tassar! Aldrig. jag prinsessan Moha av Örnbacken-Aspudden blöter inte ned mig i onödan.
Jag tar ett elegant jättehögt skutt över pölen och landat torrtassad på andra sidan! Matte blev så imponerad!

Det regnar och jag är på alerten för då kommer nog regnjackorna fram. Matte gick till garderoben så jag gömde mig! Troy fattade inte något så han åkte fast och fick på sig det förhatliga skynket! Han satte sig i en av korgarna och sa att jag går inte ut! Tänk om nån av tikarna ser mig då kommer de skratta ihjäl sig.

Så var det dags för badgalningarna igen. 5˚ i vattnet trodde baderskan att det var.

Trafikinspektör Troy kontrollerar trafikflödet på Essingeleden. Tycker att det går lite fort där nere.

En ny godissten hittades på turen som gick över Nybohov!

Ingen sol på flera veckor. Stockholm är grått, grått grått!

Innan lördagsmyset förbereder vi för en ishockeykväll. Matte är ett stort Brynäsfan Husse ett ännu större Djurgårdsfan, fatta hur vi har det. Det värsta är när det är match mellan de lagen, då går vi och lägger oss för vi är förundrade över hur människor kan bete sig.

Troy håller Tigern i styr medans jag har koll på björnen!

Veckan närmar nu sitt slut. Lev väl och ha det bra hälsar.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s