Vecka 6 – 2021

Efter förmiddagspromenad går söndagen i det lugna tempot tills vansinnet brakade loss. Jag tog omedelbart med mig Råttis till säkerheten på utkiksplatsen. Matte far runt med dammsugaren och Troy försöker döda munstycket med ljudchocker. Herregud vilket liv han går upp i falsett, bröderna Gibbs kan slänga sig i väggen. Matte påstår att det är husses fel att han går loss så in i Norden för han har ”lekt” en slags dammsugarvals” med honom.
Så småningom är matte klar och det lugnar ned sig, söndagsfriden infinner sig åter och jag stannar i fönstret. Troy däckar i korgen under soffbordet, det är jobbigt att döda dammsugarmunstycken.

Råttis kolla det går någon där nere.

Tycker lite synd om den lilla bilen den fryser nog

Många människor som tar sig en ispromenad. Matte vill inte att vi går ut på isen för risken är att vi vill ut på den när den blivit för tunn. Dessutom har vi inte utrustning för en sådan tur. Ett annat problem är att det inte han bli kärnis innan snön lade sig på den.

Sjöräddningen åker runt i en svävare för att prata med de som är ute och går på isen. Många är inte utrustade för ispromenad.

Sen finns det ju de som tar ett vakbad frivilligt. Baderskan satt på gångbryggan och klädde på sig efter att ha doppat sig.

Änderna passar på att använda det öppna vattnet runt den stora båten. Vi skulle kasta oss efter dem om vi var på fria tassar men matte är orubblig, ingen ispromenad!

På grusplanen som matte kallar Linnea är det full fart på grillorna, matte säger att när hon var liten lekte man kapare där.

Nu börjar det snöa igen! Då går vi hem.

Nu är det såhär va att jag väljer plats först! Nu får han flytta på sig för jag vill ligga i solen.

Matte undrar vad det är som låter? Det är jag som morrar dovt för det går en stor svart hund nere på min gata utan mitt tillstånd.

Vi kollar till får och getter, ja eller jag gör det för Troy tror fortfarande att de är förklädda Star Wars intergalaktiska stormtrupper med laser blickar.

Nä titta inte på dem för då kan det fräsa till på nosen. Jag låssas som om de inte finns!

Hur långt är det till vår och sommar? Vi längtar ut i skogarna och att på fria tassar få röja runt med Wilma, Basse och Jenna samt att få tigga godis av Helena. Särskilt kul är det när vi får ett spår med ett spårslut där det finns massa gotter. Nu måste vintern snart ta slut!

Ett stycke Råttis (en mycket sunkig sådan enl. matte ) undangömd i fluffbädden, instoppad mellan botten och kant.
Troy får en rejäl avfräsning när han försökte nosa på den.

Matte vad gör du? Varför åker alla leksaker i lådan? Där skall de ju inte vara! Jasså de piper när du råkar trampa på dem. Ja ja, men se dig för då!

Vi träffade en lite pudeltjej som heter Najma! Hon var alldeles bedårande tyckte Troy och hon tyckte att han var en stilig kille som man gärna skulle vilja leka ta fatt med.

Det kom en brandbil med påslagna blåljus och skrek något alldeles förfärligt, matte säger att nä den tutar den skriker inte! Inte alls säger jag som förstår språket den har, den skriker för full halls att här kommer jag så flytta på dig!
Vi stod alldeles stilla och tittade på den.

Stackars rondellhundar, det är väldigt kallt ute så nu hjälper nog inte halsdukarna.

Jo jag ligger visst bekvämt, väldigt bekvämt!

Nu är veckan slut och dags för korrekturläsning innan publicering av veckobloggen.
Ha det bra alla så hörs vi nästa söndag

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s