Vecka 5 – 2021

I väntan på att det skall bli dags att ge oss iväg till Dogtime-hallen lägger jag mig på vänteläge tillsammans med Råttis. Han är mitt bästa gosedjur och han är bara min. Jag vet alltid var han är och ibland gömmer jag honom under någon kudde eller i sängen.

Få se nu, är allt viktigt med? Supergodiset, osttuben, pingel- och blinkbollen, vattenskål. Ja det borde räcka för nu. Nu är det dags, vi går i förväg så vi hinner göra 1an och 2an, sen kommer husse med bilen och hämtar oss.

Det hela börjar med att matte plockar fram olika grejor från förrådet och placerar ut dem så det blir en bana. Vi leker lite brottning under tiden medans hon grejar. Husse sätter sig beredd med kameran. Det blir en härlig timme med en blandning av ”träning” och lek.

Var sjutton är godisskålen som alltid brukar stå här sa Moha, var sjutton sa Troy!

Vad gör du nu då Moha? Tunneln är roligast att springa i, matte skrattar och säger att jag är jätteduktig för förut tyckte jag att den var liiite läskig.

Tre hinder på rad och matte kastar i väg bollen över hindren. Vi sätter en hiskelig fart, en i taget och så flyger vi iväg!

Nu vilar vi lite säger matte för ni är alldeles flåsiga. Nä kom igen nu vi har ju jättekul. Troy anmäler sig till bolljakt, men han får vänta lite på det. Vi tog en liten slurk vatten i pausen och som den prinsessa jag är dricker jag fint, spiller inte en droppe och det hörs inget. Annat är det med ”Slask-Oskar” ja matte kallar honom så för det plaskar högt och när han är färdig rinner vatten från hela det genomblöta skägget. Det hela avslutades med att jag vilade lite hos husse medans Troy fick öva på att gå fint i ett utställningskoppel och på att stå fint på trimbordet. Matte säger att han var jätteduktig.
Kvällen ägnades åt att sova för något annat orkade vi inte.

Matte kasta bollen, jag är beredd!

Gå ut på en korttur? NU i snön! Skulle inte tro det, vi har ju varit ute på tidigt morgonpink så jag behöver inte gå ut nu! Gå ni jag stannar här. Vad bra då, jag menar att det går bra att jag stannar inne. Gå ni, jag skall kolla på er från fönstret. När de plogat kan jag kanske gå med ut, men bara kanske.

Då var det dags för Troy att besöka Jannica på Wallins hundvård.
Vi älskar Jannica och vi vet var vi är när vi kommer ut ur bilen på parkeringen. Vi drar våldsamt i kopplen för att komma fram till dörren samtidigt som vi ylar; Jaaaannnica vi är här nuuuu. När hon öppnar dörren kastar vi oss över henne, många pussar blir det. Troy gillar att få hennes uppmärksamhet och han blir väldigt stilig när hon donat med honom.

Jaha vad var nyttan med att dra runt mig på en eftermiddag promenad? Det fullkomligt vräkte ned snöflingor stora som lappvantar. Jag var faktiskt klar på en gång cirka 50 m från porten och ville gå in men nej Troy skulle prompt gå vidare! Det finns några löpande tikar i området som drar.
Borsta nu av mig nu så jag kan gå in till husse och beklaga mig! Nu går jag inte ut igen, inte före nattpinket och inte innan de hunnit ploga. Jag vet att matte har lagt upp bilden på sin fb sida men tycker att den förtjänar en plats i min blogg.

Det är bra när postbilen kört före oss för då kan man gå i däcksspåren.

Matte och Troy övar upp med framtassarna på pallen. Det går bra men jag är världsbäst på high-five.

Så va det inlastning i bilen och iväg! Jippi vi har parkerat vid Åkeshov och då är det snuzzepromenad på G. Äntligen på fria tassar det var ett tag sen! Mycket snö men det är OK.

Troy och två andra hade ett litet taktiksnack snuzzar emellan. Att de stod mitt i ett skidspår brydde de sig inte om. De flyttade sig efter att de fick tillsägelse att släppa fram den lilla tjejen. Jag gillar inte vuxna skidåkare, de får sig en åthutning men matte säger att jag skall sluta gapa på dem, varför då undrar jag.

Troy får gå kopplad på gångvägen mellan ängarna för han är fortfarande lite för ivrig att hälsa på okända. Jag… som vet att föra mig får gå fri. Men jag håller hela tiden koll på var min virrpanna till matte är. Ni vet att om jag inte gör det försvinner hon när jag minst anar det och då får jag ett evigt sjå att leta rätt på henne!

Godisstenen hittades trots att den var helt översnöad! Troy passade på att tigga av alla!

Hemma igen efter den härliga promenaden! Man behöver vila och ta igen krafterna för det är jobbigt att pulsa i snön.

Nu är veckan nästan slut och det är dags att kolla bloggen inför morgondagens publicering
Ha det bra alla ni där ute i zyberrymden.
Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s