Vecka 4 – 2021

Vi bor i vad som kallas närförort dvs. strax utanför innerstaden. Det finns lite grönytor här i Aspudden och mycket vilt. Nytillskottet är några rävar men rådjur har funnits här i många år. De här är oblyga och matte säger att det är inte bra att komma för nära så vi får titta på håll och vi ska vara tysta. Det är oftast på sista turen för nattpinket vi ser dem.

Så började det att snöa, snöslask och det är inte kul. Matte sa att vi går där många går så blir det lättare att gå och inte så mycket snö på benhåren. Vi tog vägen runt båtklubben. Det är bitvis halt och en dam som hade bråttom förbi oss halkade omkull. Det gick bra för vi rusade fram för att fråga hur det gick sen hjälpte vi henne upp. Tack och lov har matte förståndet att ha på sig ICBUGG så hon går säkert.

Det är lite småkallt på nätterna så isen är på väg att lägga sig i Vinterviken. Troy den galningen vill gå i, men hallå…..det är ju svinkallt. Han skulle säkert börja plaska runt om inte matte hållit kort koppel.

Nä… nu går vi hem tycker jag, det är inget roligt när det snöslaskar! Troy spårar efter någon av portens brudar, det finns tre st chihuahua damer i vår trappuppgång, lite till åren är de men han tycker att de är alldeles underbara! De tycker att han är en oborstad slyngel och ger honom lite stryk. Ja inte så allvarligt, mest skäll faktiskt å då börjar han fjompa sig för dem. Ni vet, han lägger sig i lekpose och hoppar runt. Men det är helt verkningslöst inte får han nosa dem i rumpan för det! Jag bryr mig icke utan går bara förbi med högt huvud, den där speciella schnauzervärdiga uppsynen. Sen får han spö av mig när vi kommit in i porten och ingen ser oss. Jag säger åt honom att lägg av med fjomperierna, du måste uppföra dig värdigt.

hmmm vem är det som gått här då, söta Stella, vackra Doris eller sköna Ida ?

Allt ser ut som ett julkort, väldigt vackert faktiskt. Nu skall det bli kallt och då ligger snön kvar.

Någon hade borstat av en av våra godisstenar. Då måste vi upp på dem och kräva godis. Snöbollsråttan som satt här förut har helt regnat bort. Hoppas nån gör en ny för det var trevligt med den.

Längs vår gångväg är det tyvärr väldigt mycket kramsnö och då blir det snowboots.

Matte kan du hjälpa mig bli av med snökokorna? Tack för hjälpen, enda gången jag tycker att kardan är bra!

Husse dammsuger sängen för han påstår att vi grusar ned. Troy blir tokig när dammsugaren kommer fram, han attackerar munstycket. Husse ropar på matte för att få hjälp att hålla undan Troy men hon säger bara nä nä, du har tuggat till det själv genom att leka med Troy och dammsugaren. Efter mycket stök och gläfsande lyckas husse dammsuga sängen. Jag tycker den är lite läskig, fast det erkänner jag inte jag bara låtsas att den inte finns!

Jaha då har matte varit i farten med stickor och garn. Hos säger att jag är en fryslort! Vad är det?
Ja ja….jag får väl erkänna att den var skön så jag protesterade inte så mycket.

Vi gick iväg på långpromenaden och när vi kom fram till Mälarhöjden kom husse med bilen. Det var skönt att komma in i värmen efter att matte borstat bort snön från benhåren. Vi åkte i väg till zooaffären köpte lite gotter (Mush torkade kycklingBitar) och andra saker! På kvällen riggades sakerna vi köpt upp i hallen. Eftersom det är lite kallt ute har vi lite lekstunder hemma.
Vi tycker att det är jätteroligt och bråkar om vems tur det är att få ta banan.

Efter att flera gånger ha hoppat över hindren, sprungit runt konen ett varv för att sen ta mig igenom tunneln är det skönt att vila lite i husses knä. Har sagt till att han måste sitta still. Det är handboll på tv Sverige möter Egypten i semi. Som gammal handbollsmålvakt rycker det lite i benen på honom när Egypten anfaller.

Nu har det snöat mycket.

Jag gillar inte att kliva runt i hög snö. Håller mig till de plogade delarna! Ibland finns det spännande dofter på andra sidan om den jättehöga snövallen, jag tvekar men det får va!

Snö snö och mer snö. Vi travar på så gott det går. Svårt med att kolla av alla dofter när de fryser till is

Alltså detta travande! Hittar ni inte hem? Nu tar jag saken i egna tassar och leder oss kortaste vägen hem till värmen. Nej vi går ingen annan väg, kom nu!

Dags för en ny promenad Troy gillar som sagt att hoppa runt i snön!

Vad tusan är det där? En människa som kommer svävandes på snön. Detta verkar jättefarligt och matte blir tokig när jag går igång och får ett hjärnsläpp på den där! Matte säger din toka det är ju bara en skidåkare. Harmfullt fnyser jag, bara….. vadå bara!

Hallå ropar Troy. Är det någon där nere? Nä vi missade badgalningarna.

Fredagsmys och vi har fått ett halvt grisöra var. Troy har lite jobbigt med sitt, tror att det gör lite motstånd. Men gott är det iallafall.

Tugga tugga tugga!

När grisörat är slut tar vi en stund med revben

Ser man på! Temperaturen är under 12 grader och då åker jacka på även på Troy. Han bryr sig inte utan travar på som vanligt. Det är dock bra med kylan då det inte fastnar snökokor i benpälsen på samma sätt som vid kramsnö.

Nu är veckan slut. Nu skall vi iväg till dogtime hallen för lite lek, bus och träning inomhus. Mer om det i nästa veckas blogg!
Ha det bra alla där ute.
Hälsar Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s