Vecka 3 – 2021

Ny vecka börjar bra zzzz.

Matte säger att vi måste passa på och ta lite vinterbilder med snö för den kommer nog att töa bort inom kort, det har väderspåmannen på tv sagt. Men hur länge skall vi behöva vänta på godiset?

Sen kvällstur. Men råttornas hem i cementrören måste kollas av. Det är nog många som gör det för det är fullt av olika sorters tassavtryck på platsen. Enligt en lokal grupp på fb finns det tydligen rävungar i skogen bakom våra hus. Vi har inte sett till dem men de som gjort det säger att de ser pigga ut och har fin päls. Hmmm undrar om de kommer besöka cementrören för att få sig en råtta eller två

Rådjuren är inte blyga av sig. Vi får inte skälla på dem för matte och eftersom vi var tysta när vi stod och tittade på dem fick vi smaka på lite skinkost från tuben. Det är gottgottigottgott.

På morgonpromenaden händer det. Ett litet skrik hörs uppe från lilla berget bakom våra hus. Det blir tyst och plötsligt kommer två unga rävar rusandes uppe från berget, ner i slänten och tvärs över gångvägen, cirka 30 m framför oss. De fortsätter vidare in i skogen på andra sidan. Vi stod alla tre tysta och lite förvånade. Tyvärr han inte matte med att ta en bild på dem. Nu säger matte att sena nattpinket och tidiga morgonturen får vi ta i parken i stället för på baksidan mot Vinterviken.

Ha ha nu var det hans tur!

Äntligen lite sol. Då är godisstenar trevliga att hoppa upp på. Det kommer en släkting där borta som vi måste hälsa på. Vi hälsar på alla snälla hundar men att träffa en snuzze är speciellt.

Matte vart lite förvånad för några snödroppar har tittat upp.

Efter middagen hade vi en liten lekstund. Matte stänger in oss på toa och gömmer sen bollen. Troy försöker öppna dörren innan matte gömt klart men det lyckas han inte med! När dörren öppnas manar matte på oss och vi letar jätteintensivt. Jag måste fräsa av Troy lite för han följer gärna efter mig för att försöka tjuva till sig bollen när jag mästersökaren Moha hittat den, det går ju inte för sig. Efter några avfräsningar letar han på egen hand och om, jag säger om, han hittar den före mig tar jag den.

Man blir väldigt trött av att leta boll så jag hämtade råttis och tog mig en liten vilopaus med honom.

Nu är denna vecka slut.
Ha det bra hälsar
Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s