Vecka 2 – 2021

Wow vilken grej! En rätt fet råtta kom kutandes tvärs över gångvägen nästan inom naffshåll! Den for ned i diket och in i ett cementrör. Blixtsnabbt var jag efter den men den var tyvärr lite för snabb så den han undan. Hörde jag inte en suck av lättnad från matte fast jag hörde nog fel för inte skulle väl hon missunna mig ett sådant byte. Vi grävde intensivt runt röret och ropade in i det att kom ut din lille gynnare. Jag försökte krypa in i cementröret men då satte matte stopp för det med orden, din lilla toka, du kan ju fastna. Det krävdes mycket övertalning innan vi kunde gå med på att fortsätta promenaden.

Baderskorna är i full fart med vinterbadandet i Vinterviken. Vid närmare eftertanke kan jag säga att vi har bara sett tjejer bada, gubbarna står fullt påklädda på bryggan och hejar på! Troy skulle vilja göra dem sällskap men det är inte förhandlingsbart med matte som säger tvärt nej till bad när det är så kallt.

Full fart i kälkbacken! Ser kul ut vi vill också åka kälke.

Snöslask är inte alls roligt men enligt matte måste vi gå ut! Vi kollar vad vi har att vänta oss för väder dels i friskluftsutblåset i farstun och dels genom portens fönster.

Vad är det för väder? Skall vi verkligen gå ut? Måste vi det? Troy tycker inte att det är så farligt men jag fryser lite.

Snö och blåst men diket måste kollas av för det bor råttor i cementrören under gångvägen. Matte tycker vi är för noggranna i kontrollen och hotar med att vid nattpinket kommer vi att gå en annan väg.

Långpromenad och det är rätt ok väder, några minusgrader och ingen mer snö. Troy är väldigt intresserad av det rinnande vattnet i diket och är på väg att hoppa i. Diket är ganska djupt just där så det skulle inte bli något plaskande utan ett rejält plums om inte matte ropat stopp! Han stannade och undrade varför, en galning är vad han är!

Det är dags för pälsvård säger matte. Först ut är Troy som har väldigt mycket underull. Det blev nästan en vovve till när matte gått igenom pälsen.

Det har snöat rätt mycket och plogbilen har vallat in några bilar. De pågår handskottning och sandning för att få loss en bil. Troy skulle prompt dit för att övervaka och för att ge goda råd.

Mycket snö och vi försökte gå på plogade eller upptrampade vägar. Snö- och iskokor blir det i benhåren, när det blir så kan vi inte gå och matte får rensa när de blir för stora. Tur att hon har en karda med sig.

Under natten har det snöat ännu mer och nu när vi skall gå på en kortare långpromenad är det riktigt kallt -10˚. Matte säger att jag fryser så mycket så att vi skall åka och kolla på en termojacka med ben. Vet inte vad jag skall tycka om det!

När man blivit varm efter en iskall promenad är det härligt att vräka sig i soffan. Matte kliar mig lite och livet är just så där underbar det bara kan bli i de bästa stunderna.

Husse försvann ut utan mig, det gillas inte. Jag hoppar omedelbart upp på en av våra utsiktsplatser för att kollar vart han går. Han går in i garaget, illa det betyder att han blir borta lääänge.

Nu… nu är jag väldigt misstänksam, vad gör vi här? En taxkille vid namn Robert var här och provade ut en vinterjacka. Han var väldigt intresserad av mig men jag hade inte tid med honom, måste ha koll på vad matte gör. Nu vart det provning av vinterjacka och det tycker jag inte om. Det blev ett grått elände med ben!

NEJ! Jag går inte, jag pinkar inte, jag dassar inte i den här utstyrseln, bara så du vet.
Ja, ja jag får väl följa med då men varken 1:an eller 2:an görs, så det så.

Matte….. bara för att godisstenarna är täckta av snö så innebär det inte att de är ur funktion.

I vårat område bor det inte bara snögubbar det finns snöråttor också. Denna fick vi inte röra, matte påstår att den är fin! Ja jag menar vi vet ju hur man gör med alla sorters råttor, de ska dödas, iallafall lite gran.

Nu går veckan mot sitt slut och dags för publicering.
Ha det bra alla ni där ute så hörs vi om en vecka.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s