Vecka 9 – 2021

Troy tycker att matte är senfärdig när vi skall gå ut på promenad. Hon skall hitta nycklar, mobil, kamera, bajspåsar, handskar m.m. Jag är van vid denna cirkus så jag sätter mig mitt på hallgolvet för att vänta på att hon skall bli klar.
Matte glöm inte ggoooodis!

Mmm vad det luktar gott här! Specialbutik med smaskens, Det goda från Italien!

Troy gillar att titta på tåg. Han kan stå länge och vänta på att det skall komma något. Matte säger att han får stå där för vi väntar på husse som skall komma och hämta oss med bilen.

Ja ha sa Troy, undrar vad som är på G. På väg till ett tränings- och lekpass på ett nytt ställe! De skall tydligen ha fler agility grejor. Toppen kör på husse!

Är vi inte framme snart?

Framme på det nya stället! Det finns ett hunddagis här och matte gillar inte när vi svarar de som skäller på oss.
Medans matte och husse riggar en bana värmer vi upp lite med att busa med bollen och brottas lite.
Det finns ett väldigt högt A hinder som matte säger att det tar vi inte tar fram för det är för högt och därför för farligt, det är ju nästan 2 m högt.

Kom igen nu tar vi ett nappatag!

När matte och husse ställt fram alla hinder har Troy redan börjat med vippbrädan själv för han är verkligen på. Vi kör ett pass på vippbräda, höga bron, långa tunneln, dubbelt hopp hinder, pallen där man skall ställa upp framtassarna, slalombanan och stå övning på trimbordet och titta på tänder och känna på kroppen. Lite sitt , stå och ligg kör vi också!
Sakta, sakta manar matte du skall hela vägen ned till det röda fältet, inte hoppa

!

Det är lite läskigt att gå på den höga smala bron men med stöd av matte och en osttub framför nosen fixar jag det

Troy hejar på för han vill ha ost han också men han får vänta för jag har tagit en smaskpaus mitt på bron. Matte säger att det är bra övningar för mitt självförtroende.

Tjohej tunneln tar jag lätt som en plätt! Trots att den är jättelång och ligger i en böj så man inte ser slutet när man skall in i början.

Vart tog hon vägen? Var är osttuben? HALLÅ vänta på mig!

När timmen löper mot sitt slut leker Troy och jag med bollen. Matte och husse håller på och plocka undan. Plötsligt rusar Troy bort mot det där superhöga A-hindret, matte som ser vad som är på väg att hända och kastar sig efter med en hastighet som skulle gjort fantomen grön av avundsjuka. Stanna din lilla tokstolle har ingen som helst effekt på honom och när matte är framme vid hindret står han på toppen och tvekar för han vet inte vad han skall göra. Han tittar på matte som guidar ner honom på andra sidan med uppmaning, sakta, sakta! Hela vägen ner inte hoppa!
När han kommer ned på hindrets andra sida är han så stolt att det finns inte på kartan. Matte säger att det är väl lika bra att han får lära sig hur man tar ett A-hinder för jag lär inte kunna hindra honom så de kör två vändor till! Nu gick detta så snabbt att Husserazzi han inte med. Vi lägger upp en bild från nätet på ett likadant A-hinder.

Jag nöjer mig för det mesta med att titta på, helst från husses knä, att ge mig på det där monsterhindret kommer inte på tal.

Hemma igen. Matte ropar på mig med socker i rösten så jag går genast till henne i förhoppning om att få lite godis. Lurad, blåst för jag hamnade på trimbordet och så kom klotången fram! Du säger matte, man måste hålla klona korta annars kan man råka ut för klokapselbrott. Jasså säger jag. Sen säger matte med den där förrädiska sockerrösten.
Oj vad du har mycket tasspäls, så fram kommer saxar.
Oj vad mycket pälsludd du har i öronen, fram kommer pincetten.
Oj vad lurvig du är i rumpan och kissetoffsen, nu kommer klippmaskinen fram.
Men så mycket ull du har, fram med ullskapan.
När det gått drygt en timme inser man att det inte bara vart kloklippning, man åkte på hela programmet. På bordet ligger halva jag och mina stackars amputerade tassar. Larv säger matte det heter kloklippning! Nu ligger jag här och tycker synd om mig själv! Då hör jag matte säga med samma sockerröst, Troy lilla vännen kom! Ha, han vet inte vad som väntar han!

Troy stannar för att som vanligt kolla på killar med gula kläder och deras maskiner. Man håller på och rensar upp och gör Trekantens badstrand lite bredare.

Suddig bild för det har kommit någon smet på objektivet. Men det får gå ändå. Vi hoppar upp på allt möjligt för det kan löna sig. Troy är väldigt intresserad av en arbetsbåt som kommer puttrandes på Liljeholmskanalen.

När vi är nästan hemma efter en jätte lång promenad blir Troy galen för från garaget kommer Maj-Britt. Hon den underbara vita bullterriertiken. Nu fjompig han sig i kvadrat sjunger en stump, pussar örat.
Matte nu får du göra rent objektivet så här kan vi inte ha det!

Åhh Maj- Britt äntligen möts vi!

Ny dag ny promenad. Det finns mycket att nosa på nu när snön är borta.

Vi träffade två hundar i parken. Det var en pudelkille som jag gillade men då tycker Troy att det inte är bra att vi börjar umgås! När skall han fatta att jag klarar mig själv.

För lite godis går vi fint gärna på muren dvs jämsides med matte!

Vad säger du matte?

Första lördagen i månaden, det betyder snuzzepromenad i Åkeshov. Då får vi vara på fria tassar på vissa sträckor.
Kom igen sa Troy….nu kutar vi och jag var inte sen att hänga på.

Troy sträcker ut fullständigt. Han har bråttom att hinna runt till alla brudar.

Jag måste kyla av honom lite så det blir lite brottningsmatch på ängen.

Alltså killar va, hur fåniga är dom inte, här pågår en kisstävling. Vem kissar högst och mest. Tror faktiskt att Troy vann!

Alltså vem är prinsessan på täppan? Som ni ser är jag i mitten och högst upp. Sune får lite godis av sin matte! Var är min matte och var är mitt godis?

Åter igen är jag prinsessan på godisstenen. Härifrån har jag full koll på alla och envar?

Nu är veckan slut. Ha det bra alla där ut. Jag ser redan fram emot nästa vecka.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s