Vecka 10 -2021

Vilken start på veckan. Vi åkte i badkaret och hela jag blev inlöddrad, likaså Troy. Matte påstår att vi är leriga efter snuzzepromenaden vid Åkeshov. Sen snackar hon om att det måste klippas rent mellan trampdynorna å då måste det vara rent där. Viket hot va, det är ingen ände på förskräckelsen. När man står här i sitt elände kommer husserazzi med kameran, kan det bli värre? Matte snackar om att badet var nödvändigt för vattnet är grå-svart!

Matte till salu billigt!

Efter badet fryser jag som tusan! Då är husse och ett gäng badlakan bra. Troy blir blåst av rymdpistolen, den hatar jag.

Nu är det fara å färde matte och husse bäddar ur sängen och proppar in i tvättmaskinen. Snabb som en raket far jag in i sovrummet och räddar Råttis som jag gömt i sängen. M vill förstöra honom genom en maskintvätt. Råttis är jätterädd och jag lugnar honom med att jag tillåter ingen maskintvätt.

Här kommer parklekens hästar med människovalpar på ryggen.

Konstiga saker det där fyrbenta. Vi går bakom kollar och tar in deras lukt.

Troy hoppar upp på ett litet berg för att få lite godis.

En tur ut till Rävudden och där vart det godissök på några större stenar. Matte lägger ut godis på toppen och vi får sitta och vänta tills hon är färdig. Sen skall ni få se på fart, vi far upp på varsin sten och smaskar i oss.

På natten vaknar jag av att det låter som om vi fått in en båtmotor här hemma. Jag väcker matte som också undrar lika så husse. Matte säger att det är ju Troy som morrar jag måste kolla vad som står på. Matte hittar honom i fönstret råmorrandes med blicken fäst ned på gatan. Där står en bil mitt i gatan med öppna dörrar och varningsblinkers påslagna. Det surrar flera personer runt bilen och det gillar han inte. Matte sitter en stund med honom och tittat på spektaklet, snart får dom bort bilen. Vi återgår alla till sovrummet för att sova vidare. Från Troy hörs nu ett annat ljud och nattfriden infinner sig.

Tjoho dags för lek och bus i hundhallen. Vi värmer som vanligt upp medans husse och matte släpar fram hinder och gör en bana. I dag skall matte och Troy träna på vad hindren heter och köra banan i några varv.

Troy älskar att springa på den jättehöga läskiga bron. Matte hinner inte med honom och ropar vänta lite. Men det struntar han i för han tycker att han kan hindren så bra att han klarar dem själv.

Ett nytt hinder som inte var någon tveksamhet om. Matte visar med handen att han skall igenom.

Tassar på pall! Det har han nyss lärt sig och det sitter. Lite high-five fixar vi också.

A- hindret var liiite sänkt och då vart det inte riktigt lika brant som förra gången. Men nu gäller det att ha is i magen, hela vägen ned till det röda området skall han. Matte håller en lugnande hand på honom och då går det bra.

Vippbrädan, ännu en av Troys favoriter han trycker ned den med en duns.

Ibland stannar han på mitten och står där och gungar brädan fram och tillbaka! Men då är matte genast där och säger nej nej din lilla tok kom igen och gå riktigt! Dvs från ena änden till andra det är en vippbräda inte en gungbräda!

Jag leker hellre med bollen. Troy är väldigt trött så han får vila lite i en hage fast han inte vill. Han är heltänd på detta med hinder och är väldigt uppmärksam på vad matte vill att han skall göra.

OKEJ då matte, du och jag tar bron en gång tillsammans då nu när vi kan göra det i lugn och ro eftersom Troy får vila i hagen. Osttuben ligget utlagd där på lite retfullt onåbart avstånd. Kom säger matte och klappar lite längre fram nära osttuben. Jag går hela bron i min takt och tycker att jag är jätteduktig.

Man blir väldigt törstig av att hålla på så här. Husse hade med en handduk för Slask-Oskar spiller så dant när han dricker. Matte säger att jag är en soffpotatis och en knähund som inte alls är intresserad av annat än husses knä.

Vi tränar också att gå fint i utställningskoppel och att stå fint på trimbordet. Det är en timme som är fullspäckad med aktiviteter.

Hemma igen, jag är jättetrött så jag går och knyter mig på sängen. Säg till när det är dags för middag. Zzzzzzzzz

Men vad tusen nu då det var ju slut på vintern, eller? Jag gillar inte detta oväder kan till och med acceptera vinterjackan som också är regnjacka, fast bara nästan.

Alltså sprätt Oskar in full action. Ibland skall det göras revirmarkerande och då går han loss som en jordfräs. Både matte och jag får hoppa åt sidan snabbt som tusan.

Lördagsmys med ett grisöra det är mums det sa Moha!

Mums sa Troy!

Sen tar vi en kvällstur tills det är dags för nattpinket!

Söndag och bloggtime!

Ha det gott alla där ute!
Moha the bloggdog!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s