Vecka 22- 2021

Söndagslunken, efter frukost och publicering av bloggen vilar jag en stund innan det är dags för långpromenad. Sen skall jag lägga mig och kolla på de som packar och lämnar campingen.

Helena och Wilma kom på besök. Wilma tycker våra revben som legat till sig sen i höstas är väldigt smarriga!

Matte jag är lite trött kan vi ta en lugn söndag? Jag behöver vila upp mig till i morgon.

Näee! Jag är inte alls långhårig och det var inte detta jag menade med en lugn söndag.
Tassarna är nu utsatta för amputation också.

Troy orkar inte mer han somnar på mattes stol. Lite vakt är det ändå för därifrån har han god utsikt åt nästa alla håll.

Husse!!! Hallå, here we come! Vi har varit på en medellång tur och nu är vi törstiga!

vad vad är det där borta?

Matte…. är allt bra undrar Troy? Jag lägger mig här och väntar på dig!
Du förstår det gäller samma här som hemma inga stängda dörrar, inte ens till toa.

Äntligen på fria tassar och Troy har så mycket spring i hela kroppen att han far fram som en tok. Matte blåser en särskild signal i visselpipan som betyder kom. Troy kommer direkt som ett skott och är man duktig och lyder får man lite gotter.

Jag kommer Matte!

Nu blommar asfalten sa matte, är Moha sjuk frågade Helena. Vad yrar de om? Är de helt tokiga undrar jag. Skall det bli ett sånt ståhej bara för att jag steg ned i en vattenpöl. Ja….jo… det hör inte till vanligheterna att jag blöter ner mig men nu var det varmt och även jag villl ha lite kul. Fast jag går inte i vattnet längre är att magen fortfarande är torr.

Mer på temat konstiga saker i skogen. Vi hittade något som såg ut som en månlandare. Den måste undersökas tänk om det kommit hit några utomjordingarna i den. Men när vi kollade upp den luktade det bara torrfoder och det fanns en massa spår av vildsvin. Matte säger att det är en foderautomat för vildsvinen. Häftigt kan vi ta hem den? Den verkar lagom stor för den alltid hungriga Troy.
Knäppskallar säger matte.

Mycket vatten är det i skogarna! Alla skogsmaskinsvägar är vattenfyllda så mycket bada blev det för Alice, Basse och Troy. Wilma och jag gick för det mesta runt vattenhålen som kan vara ganska djupa på sina ställen.

Basse nosade som vanligt upp lite benrester.

Troy och Basse delade på benet ibland hade Troy det ibland hade Basse det. De har verkligen blivit kompisar med en ömsesidig respekt för varandra. Någon av dem gömde benet tills vi kommer hit igen. Ingen annan vet var gömstället är!

Galenpannan Troy måste naturligtvis rulla sig i något. Matte kallar honom för Snusk-Troy. Jag hittade lite vildsvinsspilning och tog en god smakbit vilket leder till att matte nu kallar mig för Gris-Lisa.

Så här fin kan man bli efter ett skogsrull. Det är det nya modet för hanhundar kallat rustik vildmarkslook.

Nej…nej och åter nej. Jag skulle ju bara dricka lite vatten och så drattar jag i. Tusan också, jag blev våt hela jag! Det var svårt att ta sig upp och inte blev det enklare av att Troy skulle hjälpa till. Wilma övervakade det hela och gick i med framtassarna bara för att vara beredd om hon skulle behöva starta en räddningsinsats. Nu gick det bra jag tog mig upp själv så matte slapp gå i efter mig.
Nu… nu är det färdigbadat för i år!

Foto Helena Andersson

Wilma och jag tog ett litet snack, vad vi pratade om stannar oss emellan men det var väldigt viktiga hundsaker så här tikar emellan.

Hemma igen på campingen och då drar hon som kallas vår matte iväg oss till helvetets plats på jorden.

Jag slog omedelbart i fyrtassbromsen på max och lade i backen på fullt ös. Allt för att försöka komma ur kopplet så jag kan fly från den uppkommande vattentortyren.

Föga hjälpte det, först ut att bli helti inlöddrad i superäckligt schampo var Troy.

Sen var det min otur, ja för inte är det tur inte. Jag måste ta ett allvarligt snack med vår campingvärd Jack om att stänga denna inrättning för vattentortyr. Räcker det inte med att jag plurrade i sjön?

Efter den hemska upplevelsen i hundduschen försökte husse trösta mig och svepte in mig i ett torrt badlakan. Det var skönt och jag fick upp värmen igen. Men lite sur är jag allt på att han inte räddade mig från den behandlingen.

Nå ja på kvällsturen var det hela glömt och vi koncentrerade oss på råttjakt. Det finns många rått- och sorkbon i dikena runt campingen.

Där syrran där…. ta den jag hör den sa Troy

Vi gick förbi en husbil och där fanns en snuzze. Jag kände igen honom på en gång för vi har träffats förr. Jag menar att snygga killar minns man ju. För tvåbeningarna tog det lite tid för att komma på att vi setts på promenaderna vid Åkeshov.

Troy och Bosse-Bus, ja så heter han, hade en del killsnack, tror dom diskuterade statusen på campingens tikar vilket jag tycker är helt ointressant.

Sen tog vi en tur runt köpingen och då såg vi den där saken igen som på egen hand far omkring inne på en tomt. Vi gapade loss på den som man ju bara måste men då blandade matte sig i och sa till på skarpen att se men inte gapa! Som om hon skulle begripa nått om hur dessa tingestar skall tas om hand.

Trött tröttare tröttast! När vi inte orkar mer går vi in i våra kojor. Dit går vi när vi vill vila och vara ifred. Jag har lite koll på läget iallafall men lillebrorsan duckade in totalt. Nä jag tror jag också tar mig en liten lur jag också.

Hemma i stan. Nere i parken fick vi se ett skådespel där två skator retade en kattastrof till max. Katten försökte göra sig osynlig, matte säger att de tror att de inte syns när de fäller ned öronen, vilka knäppskallar! Katten ligger och trampar för att måtta in ett språng och försöka ta skatan men det lyckades inte! Skata 2 kommer bakifrån och pickar till katten i rumpan, flaxar i väg med ett kraxande. Katten blir galen!

Den lilla flickan och hennes pappa höll på med ett slags omvänt bungyjump. Han spänner ned henne ända till marken och släpper sen i väg henne. Hon far skrattandes högt upp i luften och ropar att hon vill högre, helt orädd! Vi stannar och tittar en liten stund innan vi fortsätter vår kvällsrundan.

Vi undersöker området kring Vintervikens spränggropar. Det blir lite klättring på bergssidan. Det finns spännande områden hemma vid.

Tillbaka i vagnen. Nu börjar det bli varmt, väldigt varmt. Troy fick en ny sommarfrisyr. Han hade jättetjock ullpäls som togs bort.

Efter friseringen var han jättenöjd och kramade matte. Han är inte helt klar utan skall fixas till lite mer.

Basse och Tommy kom på besök men vi var alla så trötta efter dagens aktiviteter och värmen så det blev mest att ligga och vila. Det är bara med bra kompisar man kan vila ihop.

Fredag och ut i skogen med bästa gänget! När mattarna ropar på oss kommer vi springande allt vi kan och när vi kommer fram säger de att vi är så duktiga och då förväntar vi oss lite godis.

Så kan man se ut när det är så tjockt med pollen/frömjöl i vattnet. Det är nästan är som en gröt men man ändå måste i. Matte muttrar om att han är för geggig och hoppas på att det torkar och dammar av lite när han springer i skogen innan vi ska in i bilen.

Det är skönt att stå på bryggan och njuta av den svala vinden som fladdrar i skägget. Troy tar sig en filosofisk stund innan det blir full fart igen.

Nu är veckan slut! Ha det bra alla läsare och njut av att sommaren är här.

Moha the bloggdog

2 reaktioner till “Vecka 22- 2021

  1. Så roligt att höra om allt bus och mys ha det så bra i sommar 😊från Elton och Harald med Matte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s