Vecka 23- 2021

Varmt, vi tar det piano och vilar mycket. Kortare promenader med en del besök på bänkar.

Troy har järnkoll på vad som händer vid badbryggorna. Han är jätte avundsjuk på de som är i vattnet.

Blå och gul flodhäst!

Bada matte? Nähä inte det.

Vi hejar på skatorna som hittat en katt att terrorisera!

Mycket konstiga saker finns i stan också.

Nu regnar det igen. Då är det skönt med varsin skön hundrädd och en Dentasix.

Vad sa du husse? Skall vi åka till min husvagn? Ja. Men skynda på och packa allt då så vi kan åka.

Jag hittade Wilmas bil. Nu undrar jag bara vad de håller hus. Jag följde deras spår och efter ett tag hittade dem i en stuga.

Matte håller oss koppelfångar för att Helena skall kunna lägga ut gotter i dalen bakom stugorna. Basse ylar och rycker i kopplet för att han vill komma loss, alla vet vi vad som väntar och vi är på alerten. Jag lyckades krocka upp mitt koppel och stack iväg efter Helena. Då släppte matte de andra och det blev starten för alla.
Helena tog bilden

Foto

Wow! Hela skogen är full av gotter det gäller att använda nosen för att hitta dem. Detta är den roligaste aktiveringsleken av alla.

Troy sökte lite för sig själv och han hittade godsaker. Han är väldigt duktig på nosarbete, nästan lika bra som jag men bara nästan.

När godissöket var klart frågade mattarna om vi skulle gå och bada. Basse och Troy ylade av glädje Wilma och jag sa, ja ja vi kan väl gå till sjön då. Jag förstår inte detta med att man skall blöta ned sig i tid och otid! Wilma är också återhållsam med badandet. Vi lite nappatag med varandra på väg dit.

På vägen till badet visar Basse en av sina fina badställen. Men mattarna tyckte att det var för mycket dy där så de ville gå vidare.

Framme på Basses privata badstrand och Troy kastar sig i vattnet Han verkar ha siktet inställt långt ut så matte ropade in honom.

Troy gillar verkligen att simma runt med bästa kompisen Basse!

Efter att han simmat kutar han upp till gräset och ryggrullar sig. Sen i och simma igen, att han bara orkar!

Troy den galningen skall försöka rädda mig efter att hon den hemska människan har lyft ned mig i vattnet lååångt ut på bottenlöst djup. Han begriper inte att han istället för livräddning nästan dränker mig istället! Jag fräser av honom och simmar in till land! Wilma skulle också försöka rädda mig men min förebild drattade då själv i sjön, snacka om vilken hjältinna hon är. Matte påstår att jag är väldigt varm ja till rentav kokhet och därför behöver svalka av mig.
Helena passade på att ta bilden.

Alla upptåg godissök och bad kräver energitillskott. Matte den vimsiga hade glömt att ta med gotter men Helena kan man lita på i alla väder. Det blev rättvis utdelning till alla vovvar. Vi placerar ut oss strategiskt så att alla kan få och så att man kan få utrymme att försöka sno från någon annan. Fast det lyckas man inte med då hon har järnkoll på vem som fåt och inte.

Ibland får jag för mig att jag bara måste tala om för Helena hur mycket jag tycker om henne! Då kastar jag mig över henne och pussar allt jag kan! I dag blev det pussar på örat. Basse tjöt av svartsjuka men det hade han inget för!

Efter energitillskott var det dags att bada igen för vissa. Troy försöker simma i par med Alice men det är inte lätt att nosa en tjusig tik i rumpan när man samtidigt skall hålla sig över vattenytan . Jag höll mig i solen för att torka.

Hemma vid vagnen och vi däckar totalt på våra stora vilokuddar.

Matte skulle fixa till Troy färdigt för nu är pälsen olika på halva honom sidor. Kennelmatte Anne visade matte hur man gör när på en sida och på två ben. Tanken är att matte skall göra andra sidan och benen så han ser bra ut från båda håll. Nu gick inte det för han är för trött så det får anstå till i morgon som får bli en lite lugnare dag.


Matte och jag tar en selfi medans vi vilar eftermiddag.

I dörren till vårt förtält vaktar en snuzze. Matte gillar inte att jag ger den en omgång stryk emellanåt. Han sitter jättesnällt och håller upp dörren. Tror någon verkligen att han skulle vara så lydig och sitta där sååå snällt om jag inte tuffast till honom med jämna mellanrum.

Vad hände? Vem stängde av värmen? Å vem tusan öppnade regnkranen. När man vaknar och upptäcker att det är kyligt vill man gärna gosa in sig i en filt. Det hindrar inte att man har full koll på campingen.
Jag sitter och tittar på spårvagnarna som far fram och tillbaka för det skall bli någon specialdag i dag.
De firar den elektriska kollektivtrafiks 120 års dag.

Matte säger att jag skall skicka den här bilden till George Lucas så han kan skapa en roll i Star Wars för prinsessan av Aspudden-Örnsberg som ersättare för Obi-One Kenobi.

Jaha nu försvann husse! Troligen klev han ombord på någon av vagnarna.

Troy hamnade i trans när han satte sig i backen och studerade vagnarna. Kanske sitter husse i någon av dem. Han satt där en god stund och filosoferade. Till slut fick vi med honom på vidare promenad.

Sen kom regnet igen, då går vi i idé inne i våra kojor. Vi kommer ut när det slutar.

Nu är veckan slut. Ha det gott alla läsare så hörs vi nästa söndag.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s