Vecka 24 – 2021

På promenaden kom vi till Malmköpings museispårväg. Matte tyckte att det var dags för Troy att få åka spårvagn för första gången. Jag har åkt förut så för mig var det ingen nyhet. Troy ville hoppa ombord själv och det gick jättebra men prinsessor hoppar inte så matte fick ta mig under armen.

Jag tog en selfi med matte i väntan på att det skulle bli dags för avgång.

Troy var förstås intresserad av alla rattar och spakar. Lite läskigt var det i början när vagnen satte fart och det durrade i golvet. Men efter nån minut ville han spana ut genom dörren och lämnade sin säkra plats på mattes fötter.

Dags för nya skogsäventyr. Helena har hittat en ny väg i skogen åt oss. Hon kollar via mobilen att vi är på rätt väg.

När man är ute i skogarna i Sörmland kommer man väldigt ofta till en sjö. Här har vi hittat en tjärn med järnhaltigt vatten. Det är särskilt bra för pälsar har jag hört.

Det blev lite dyigt när vi kutar upp och ned i vattnet på ett och samma ställe. Men dy är också bra för pälsen.

Vi passerade ett kalhygge och där fanns ett litet kärr till vissas förtjusning.

Jag är jättehungrig sa Troy, jag får ju ingen mat så nu tar jag saken i egna tassar. Han har hittat ett sorkhål och gräver frenetiskt. Matte frågar, vart ska du din lilla tok, till Kina eller? Troy svarar inte han har inte tid, han bara gräver vidare. Jag kollar lite på håll om han får tag i någon godsak!

Matte är trött, Troy är tröttare men tröttast av alla är jag efter en tur i skogen med Helena och bästa kompisgänget. Zzzzzz

Bredvid vår vagn står en jättehög tall. Högt upp i den sitter några ekorrar ock skalar tallkottar, resterna av kottarna kastar de ned på vårt tak! Boink låter det. Så här ser en skalad tallkotte ut och den är inte trevlig att trampa på.

Mattarna skall fixa lite med växtligheten på Klovsten. Matte är igång och väsnas igen denna gång med en trimmer. Helena håller på att flytta runt agilityhindren där man inte kommer åt med en gräsklippare. Under tiden de håller på kutar vi runt lite på fria tassar. Basse försöker få igång ett flockspring genom att retas med en pinne som han påstår är särskilt god. Men vi hänger inte på för det är liiite för varmt.

Foto Helena Andersson


Det kom två karlar och hämtade ett av rastborden som är lite gistet. Vi varnade Mattarna att obehöriga är på gång här! Tror ni de tackade oss för larmtjänsten? Nähäda de var på oss att vi skulle vara tysta. De påstår att de inte hör något när vi gapar och att det var ok att killarna rörde Tommys grejor. Jag får nog fråga honom nästa gång vi ses!

När mattarna är klara med jordbruket gick vi ned mot Basses badstrand. Jag tog en tur ut i det höga gräset för att se om jag kunde hitta några sorkhål. Matte säger att jag ser ut som en antilop på Serengeti där jag hoppar så högt jag kan för att se över gräset.

Nästan framme vid badstranden och då måste ju Basse och Troy bada i lerdiket!

Matte slängde ut pinne i vattnet och Troy for iväg som en raket, först ut av alla.
Han säger min matte, min pinne! Han var först framme och tog den. Sen simmade han tillbaka och var omåttligt stolt när han la den framför mattes fötter.

Det är cirka 20 grader varmt i sjön så det blir mycket bad för de badgalna hundarna. Basse har vid sin badstrand en liten vassbevuxen ö som just nu kommit upp över vattenytan då vattennivån i sjön har sjunkit lite. Troy har inte varit på Basses ö förut så nu måste han dit och kolla vad han kan ha gömt där. Han ger sig iväg utan tvekan för nu är hans självförtroende är på topp när det gäller att simma. Basse tittar lugnt på och låter Troy kolla runt. När Troy är färdig med kollen slänger han sig modigt ut i vattnet.

Troy simmar i cirklar och vill inte gå upp! Tillslut ställer han sig på botten och vilar lite men gå upp, nä det vill han inte.

Vi gick tillbaka upp till hundlekparken. Min idol och förebild Wilma la sig i skuggan under ett bord för att vila. Jag gör alltid som hon gör och därför lägger mig bredvid. Fixar lite med mina tassar och njuter av sällskapet och skuggan.

På eftermiddagen åkte vi tyvärr hem till stan för några dagar. Vi skall på eftermiddagen lämna tillbaka lånebilen och hämta min bil som varit på verkstaden. Det hade tydligen ont i sponkylonken eller nått men det är inte ett värre fel än att bilveterinären kan bota åkomman. Jag och även Troy är jättetrötta efter dagens äventyr på Klovsten så det blir en lugn kväll. Zzzzzz

Troy tar en lur i superbädden under soffbordet zzzzzzz

Troy ligger på spaning! Inget undgår honom!

Jag sa att är det inte husse som sitter på bänken där borta? På bänken sa Troy. Vi har sett att det packats in kassar i bilen och då betyder det att vi skall åka till min vagn…..yippi! Kom igen nu såsa inte matte.

Äntligen åter i vagnen och min bästa kompis Tommy kom och fikade hos oss. Vi provade solglasögon, jag menar ju att det kan vara bra att ha när jag åker ATV nästa gång.

Helena vi och hela gänget åkte till en halvö och där var det läge för bad i värmen.
Mer än 30 grader idag och det är liiite för varmt. Ja ni ser rätt jag går i jag också men bara ett hastigt dopp sen får det vara bra.

Efter badet gäller det att hålla koll på alla och envar och särskilt på vägen ut till halvön. Jag tar min tjänst som larmare på största allvar, det kan ju komma någon okänd.

Troy ville ta en filosofisk funderare på bryggan. Det svalkar skönt i vinden när man står där ute.

Efter avsvalning i sjön så finns det krafter för en dragkamp om en gooo pinne. Vem som vann? Självklart jag!

Wilma den snälla tyckte lite synd om Troy så hon bjöd in till en liten dragkamp om en annan pinne. Troy var väldigt respektfull och drog bara lite. Wilma hon är så snäll hon vår leading lady.

Foto Helena Andersson

Det var särskilt roligt idag för husse var med på turen. Vi turades om att hålla koll på att allt var bra.

Sen….sen hittade vi ett ostträd med ostklottar både högt och lågt. Alla samsades och jobbade på.

Foto Helena Andersson

Hemma igen och nu orkar vi inte mer i värmen. Då är det underbart att krypa in i kojan och vila på kyldynan. Zzzzzzz stör mig inte.

Troy har också parkerat på en kyldynan men hann vill fortfarande ha lite koll på omgivningen så det blev den vid staketet.

Nu är veckan slut och vi stannar vid vagnen några dagar till. I morgon skall vi till Engelska skogen men mer om det i nästa veckas blogg.

Ha det bra alla i sommarvärmen hälsar jag med mitt entourage.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s