Vecka 26 – 2021

MATTE! Larm larm. Det är något under vår vagn! Vovv vovv vovv i kvadrat.

Nä säger matte nu är ni tysta för det är en stackars igelkott! Vi blir instängda på trallen och hon går ut med en mjuk lövräffsa. Vi ylar ut vår besvikelse över att inte få vara med! Vi för ett sådant liv att grannarna i vagnen bredvid undrar vad som står på

Matte krattar försiktigt fram den eländes igelkotten, jollrandes…. lilla vän kom ut där ifrån. Sen motas den försiktigt men bestämt bort från vagnarna. Matte säger att man måste vara rädd om dem för de är utrotningshotade och de tar ormar. Jag vet inte vad jag skall tro. Vovv vovv.

Jag höll noga koll på när matte motade bort den däringa kotten. Hög beredskap om jag skulle behöva rycka ut och med en blixtattack rädda henne från odjuret. Nu klarade hon uppgiften själv så jag kunde återgå till allmän bevakning. Man vet ju inte om den kommer tillbaka!

Måndag och ut på skogspromenad. Det var så varmt att vi lunkade sakta i samlad tropp till sjön. Ingen orkade ta en rusch in i skogen.

Wilma klarade konststycket att dricka vatten utan att bli våt om tassarna. Jag badade bara lite medan övriga var i och simmade.

När det är så varmt måste man utöver vatten ha energitillskott. Helena bjöd på olika sorters smarriga saker.

Utflykt till Mariefred och ett besök på järnvägen. Troy var som vanligt intresserad av loken. Jag tycker de är lite läskiga för de frustar och det pyser om dem.

Husse fixade biljetter till oss och vi satte oss tillrätta för att vänta på avgång. Jag har åkt förut så det var inget konstigt för mig.

Det är alldeles underbart att åka i den öppna vagnen. Det blåser i skägget och alla dofterna kommer susandes förbi av sig själv. Emellanåt tjuter loket uuhuuu och det är på gränsen att vi ylar med.

Troy tyckte det var en spännande åktur och tog en selfi. Han satt tryggt i mattes knä och spanade ut över nejden. Vi den fladdrade underbart i skägget.

När vi kom till Läggesta hade vi full koll på loket som vändes och kördes till andra sidan. Många rörds sig på plattformen men vi satt kvar i skuggan och markerade våra platser i den öppna vagnen.

Troy undrar VAD SJUTON ÄR DET DÄR!? Matte säger att det är kungens hjortar och dem sår man bara titta på inte jaga! Troy fixerar dem hela vägen förbi platsen som kallas Hjorthagen.

Tillbaka på campingen orkar vi inte mer det blir en eftermiddag på kyldynorna där vi kan håll lagom koll. Fast först tankar vi kallt friskt vatten.

Fast vid närmare eftertanke så får Troy hålla vakt jag lägger mig o

På kvällsturer är vi inte tröttare än att vi orkar med en sorkjakt i diket! Den lilla gynnaren pep i högan sky men han undan ned i sitt hål. Besvikelsen var stor och vi snokade runt efter ingångar tills matte sa att nu räcker det nu går vi!

Nu är veckan slut och dags för publicering. Efter frukost skall vi ut med Helena för att leta tryffel och för att jag och Troy skall filmas när vi letar inför uppdatering av hennes instruktionsfilmer. Men mer om det nästa vecka.
Ha det gott hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s