Vecka 37 – 2021

Hemma i stan. Vi mötte vår kompis Esset. Han och Troy går bredvid varandra fast de är kompisar skall de ändå tävla om vem som kan kissa högst. Killar är larviga trycker jag. Nä jag sätter in en charmoffensiv på Essets husse och det lönar sig jag får godis!

Snart är det färdig badat för i år för matte tycker att det börjar bli för kallt. Men än kan han ta ett bad.

I Hägerstenshamnen har de en loppis och vi kollar in vad de säljer. Men det börjar mörkna på himlen så vi styr kosan hemåt.

Näee nu börjar det ju regna igen. Kom nu matte, nu går vi in kortaste vägen innan vi blir våta på ryggen!

Måndag och när vi kom ned till gatukorsningen stod glassbilen där, den spelar en melodi som vi vill sjunga med i. Å vi tog i för kung och fosterland när vi sjöng för full hals. Vi sjöng så vackert att flera stannade och lyssnade på oss. Kanske skulle vi tagit upp lite kollekt för vår konsert, lite godis var det väl värt.

Skruva upp ljudet och njut!

Vi tog en rejäl promenad vi gick hemifrån och ända till Hornstull. Där tog vi oss ned i underjorden och trasslade oss igenom en biljettspärr fortsatte ned på plattformen och satte oss på en bänk. Plötsligt började det låta och blåsa lite, in kommer en jättestor sak med lysande ögon. Vi kände igen den, det var ett tunneltåg, den här gången en av den nya sorten som kallas C30.

Troy höll noga koll på vad som hände längs plattformen. Inga brudar i sikte.

Vi satt en stund och tittade på några tåg till innan vi gick ombord. Det var första gången Troy åkte och han skötte sig bra! Vi satt mellan mattes fötter sida vid sida, det var en väldigt spännande åktur. Framme vid vår station steg vi av, en alldeles lagom åktur.

Efter en händelserik spännande promenad är man ganska trött och då är det gosigt att somna i soffan. Matte tycker jag är konstig som alltid lägger mig så att huvudet hänger utanför kanten.

Att gå på stockar är kul i synnerhet när det vankas godis på slutet.

Matte hittade ett gäng stubbar som står ganska tätt. Vi tränade på att inte nudda marken och jag fattade direkt hur man gör.

Troy tvekade lite först men jag hoppade upp och visade hur man gör och då när han fattat galloppen körde han flera turer fram och tillbaka. Hallå där sa jag, se till att du får godis innan du kör ett nytt varv!

Fredagsmys! Ibland tycker vi väldigt mycket om matte särskilt när vi får nya revben att smaska på!

Vi tog en kortrunda och sen åkte vi iväg med bilen till Djurgården. Vid hållplats Skansen kom en spårvagn av typ A29. Husse och matte känner väl till den då de åkt med sådana när de gick i trafik i Stockholm.

Givetvis åkte vi med ett varv. Jag tycker om att åka sådana här fordon. stora fönster som gör att man kan ha full koll på det som sker utanför.

Troy satt en liten stund i husses knä sen la han sig på golvet. När konduktören kom hälsade han väldigt vänligt på honom.

Jag å min sida höll koll på konduktören och studerade noga när han öppnade och stängde dörrarna. Vid hållplatsen utanför dramaten blev vi ståendes ett tag. Konduktören och föraren gick av med två stora spett i handen för att försöka få ordning på en krånglande växel.

Så var turen med gammelspårvagnen slut för denna gång . Vi steg av och tog bilen hem.

Man blir väldigt trött av att fara runt på stan. Zzzzz.

Väck oss när det är dags för middag!

Nu är veckan slut, igen! Ha det bra alla som läser bloggen hälsar.

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s