Vecka 38 – 2021

I parken finns några planteringar som ett gäng som kallar sig ”odla ihop” har anlagt.
På ett ställe luktar det misstänkt och det måste undersökas.
Där… gräv där… det luktar råtta… nu tar vi dem.

Vi mötte en tjej en schnorky dvs. blandras, schnauzer/yorkshireterrier. Matte blev väldigt förtjust i henne. Vi också, vi försökte bjuda in till lek och även om hon var lite försiktig först var hon med på noterna. Hon heter Pella och är 2 år.

Måndag och dags för en skogstur med gänget. Det blev rätt mycket spring i skogen.

Basse försökte få fart på Wilma.

Kan vara en bild av hund, natur och gräs
Foto Helena Andersson

Troy tog som vanligt sitt obligatoriska ryggrull i det mjuka gräset.

Troy for iväg in i bland buskar och stockar där hittade han ett revben av någon sort. Han lade sig i den mjuka mossan och tuggade en stund på det. Sen gömde han det för att ha vid ett senare tillfälle.

På väg bilarna blev vi koppelfångar. Vänta lite sa Troy, jag måste kolla sak! Han körde ned hela huvudet i ett hål och började sen gräva. Troligen ett råttbo.

Hemma i stan igen. Troy hoppar upp och rusar till dörren där han ropar till matte att hon skall öppna. Matte säger hysch-hysch din tok, klockan är ju bara några minuter i fem och folk sover ju. Han springer till utkiksplatsen vid fönstret och spanar ned på gatan. Matte går till honom och kramar honom lite och så kommer grannen Eva ut genom källardörren. Hon försvinner in i garaget och Troy piper lite, ja han tycker väldigt mycket om henne. Dagen efter ringer hon på dörren och titta vad vi fick av henne! Hon har varit på shoppingtur till Ullared och där köpte hon varsin räv till oss. Kan man ha en bättre granne va?

NEJ! jag tänker inte gå ut, det regnar ju! Gå ni jag stannar här! Jag finns inte! Jag hörde nog hur du tog fram regnjackorna ur skåpet.

Jag sa ju det, det regnar. Det är hundplågeri att först bli påtvingad en regnjacka sen utsläpad på promenad. Nu går vi hem tycker jag!

Jag fryser och då är det skönt att krypa in under en handduk och gosa in sig hos husse.

Troy frös lite han också och när matte lade på honom en handduk knorrade han förnöjt.

Troy har nos för att hitta bollar när vi är på promenad. Här har matte samlat ihop några av dem och lagt dem i hans favoritfåtölj.

Detta är vad vi blev utsatta för. Kloklippning säger matte men jag säger som min kompis Wilma att det är ren och skär amputation, tassamputation inget annat! Sen använder hon saxar, kammar och klippmaskin. En pincett för att plocka öronhår, det killar ju ända in i hjärnan! Det var inte länge sen vi var utsatta för denna behandling men matte säger att vi ser ut som lurvitutter och det måste man göra något åt! Detta är det som blev kvar på trimbordet efter att matte fixat med Troy, en halv hund.

Matte jollrar, lilla sötnosen du är så jättefin när man ser dina ögon.

Husse stack iväg han skulle till Mariefred och fotografera tåg. Troy lägger sig på väntläge i korgen i hallen.

Nu är veckan slut. Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s