Vecka 51 – 2021

Troy tar ofta täten och väljer vilken väg vi skall gå. Jag släpar efter lite och matte går i mitten. Troy verkar ha ett mål med promenaden, undrar vart han är på väg?

Jaha ja det borde jag ju förstått det var paddelbanorna siktet var inställt på. Vi stod en stund och tittade på tills han förstod att det inte skulle bli någon boll denna gång.

Vid Trekantens sjö träffade vi en väldigt stilig herre om du frågar mig. Han uppförde sig värdigt och var väldigt intresserad av mig, dvs. han uppförde sig som en gentleman. Heter Viktor, var 13 år och hade en naturlig pondus. Jag blev nästan lite kär i denna stiliga herre. Troy skötte sig, det vill säga inga slyngelfasoner

Alltså nu är goda råd dyra råd! Jag åkte i badkaret och det lutar åt schamponering! Matte var är Troy frågade jag? När hon går och hämtar honom smet jag ur badkaret. Nu håller jag väldigt låg profil där jag ligger på våra utkiksplatser i fönstret. Troy fångas in och han åker på ett bad. Hoppas hon glömmer bort mig!

Nähä så åkte jag i badkaret igen. Fy fabian för schampo det smakar jätteäckligt och hur det luktar sen skall vi inte tala om. Jag struntar i om det snart är jul, det är aldrig läge för schamponering!

Bläää…..fy tusan vad det smakar äckligt.

Efter denna hemska behandling är det dags för frottering i ett badlakan. Sen är det mysigt att gotta in sig i hörnan på soffan invirad i en torr varm handduk!

Troy gjorde likadant i sin favorit fåtölj. Alltså jag förstår inte det här med att bad till jul är ett måste. Knäppa människor, knäppa ritualer! Nu undrar jag, ja jag är faktiskt lite orolig för att tomten inte hittar till mig nu när jag inte luktar jag utan stinker av schampo! Det gick bra iallafall han hade med två smaskiga grisöron från vår bästa granne Eva.

Dags för en långpromenad på juldagen. Plötsligt far Troy in i ett buskage och börjar gräva frenetiskt för att få undan en massa löv. Han har hittat något och jag går fram för att hjälpa till. Vad tror ni han hittade?

Javist, en tennisboll så klart. En djupfryst boll som bara måste med hem och det är inte förhandlingsbart. Vi kollar noga så att bollen hamnar i mattes jackficka.

Moha!? hör jag matte säga med en mjuk och förförisk röst. Jag anar att något är på G så jag svarar inte! Moha var är du hörs mattes röst, jasså där är du! Hur mår dina tassar nu när de har saltat trottoarer och gångvägar. Det är inget fel på dem så strunta i dem du säger jag, till ingen nytta. Hon känner på alla fyra och säger att oj oj vad de är torra och skrovliga!
Då kom tassalvan, fram tvi vale för den. Du får inte slicka på tassarna nu, ha… det struntar jag i. Då får jag babysockor på alla fyra tassar vilket innebär att jag kan slicka bort det äckliga utan nu kan varken röra mig eller gå! Tänker ge matte det onda ögat och sen sura hela kvällen.

Troy kolla här det luktar hare! Ja sa Troy jag tror du har rätt. Klart jag har! Nu följer vi spåret!

Där sa Troy, där är den. En fet fin hare, kan vi inte få ta den! Snälla matte släpp oss!

Nu är veckan slut!

Ha det gott alla läsare så hörs vi nästa år

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s