Vecka 3 – 2022 Räddningsaktion av omkullblåsta rondellhundar

Vi tänkte kolla in tunnelbanetåget så vi väntar på att tåget skall komma och stanna vid vår station.

Tået mot stan hade precis gått och då hör vi att tåget från stan är på ingående på andra sidan om plattformen. Snabba ryck nu matte så vi hinner över till andra spåret! När föraren stänger dörrarna låter det, ett varnande piljud. Matte skrattar åt oss för vi vrider lite på huvudet fram och till när vi lyssnar.

Det har ju blåst väldigt mycket, så mycket att rondellhundarna har blåst omkull. De såg väldigt ledsna ut där de låg.

Vi gjorde en akut räddningsinsats och ställde upp dem på sina stenar. De var väldigt glada att vara på rätt köl igen.

Troy tror att det finns råttor i alla rör. Matte håller ingen för han får inte gå in längre än att hon kan få tag i bakbenen och dra ut honom om det skulle vara så att han fastnar. Han kämpar på för att komma längre in.

Det är rätt trevligt väder någon plusgrad och den härliga solen skiner från en klarblå himmel. vi kollade in hästarna som fått gå ut i hagen. De stod och mumsade på lite på hö som någon lagt ut i små högar.

Troy här: alltså det här med olika maner och ritualer.

Jag som är en tuff kille är inställd på att läsa alla kontaktannonser och vissa tikars visitkort är mer intressanta än andra. De visitkorten kräver ett svar och då blir det en liten välplacerad drill. Sen har vi hotbreven där andra hanar pinkat in sina revir. Då måste jag pinka högre och ibland understryka min suveränitet med lite krafsande i marken. Båda rutinerna går ganska snabb och ja det blir rätt mycket pinkande på promenaden.

Sen har vi då Mohas ritualer när hon skall göra 1an och/eller 2an. Herregud så krångligt och vilken tid det tar att hitta en plätt som lutar rätt, luktar rätt, har rätt underlag och som helst har lite skydd t.ex lågväxande buskar. När hon håller på och travar runt för att hitta rätt plats sätter jag mig ned och kollar in omgivningen tills hon är klar! Har lärt mig att det är ingen ide att försöka skynda på.

Scouternas julinstallation har bytt karaktär. Trevlig att de fortsätter med detta och att det över under alla under får vara ifred.

Matte vad gör hon där nere. Jasså det är en tvättstuga. Troy står kvar ganska länge och hoppas på att hon skall upptäcka honom. Nu blir det inte så, vi går vidare.

Efter

Så då var det dags igen att kolla in de stora fyrfota sakerna. Vi tycker nog fortfarande att de är lite läskiga. Men allt går bra, de går förbi utan att notis om oss och vi står tysta och kollar. Matte tycker att vi var duktiga att vi får lite godis.

På granngården bor det en borderterrier, en äldre dam som sätter Troy på plats. Han närmar sig henne med respekt. Vi övergår ganska snart till att hälsa på hennes husse för han gillar oss.

Matte vi är beredda, skynda dig att gömma leksaken så vi får komma ut och leta efter den.

Då är veckan slut.

Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s