Vecka 9 – 2022 Troy övervakar bullbaket

Troy är ju Örnbackens chefassistent i köket hos matte. Nu har han även lagt första bakassistent till sina uppdrag. Matte bakar kanel- och kardemummabullar till eftermiddagsfikat. Trots att han sitter och gnäller får han inte smaka på degen för matte säger att den kan jäsa i en hundmage.

Nu är det bekräftat att matte inte är riktigt riktig i huvudet. Husse och matte fikar och mumsar på iranskt godis, vi får Magnusons eminenta kex. Ta inte fel nu säger husse när matte lägger locket på asken med godis som står bredvid kexburken. Efter en stund börjar hon spotta och fräsa, ja vad tror ni hände, jo hon tog ett av våra kex och började tugga på det. Va sa husse, tog du fel iallafall? Ja sa matte och jag kan säga att de bara smakade lite som gamla torra havrekakor. Husse skrattade så han höll på att ramla av stolen. Fast Troy och jag är inte så roade av att hon äter upp våra kex.

När vi kom ut från porten såg vi att det är väldigt skönt väder nästan lite vår i luften. Vi tog en långpromenad längs Mälaren bort till Klubbensborg.

Matte går loss med dammsugaren så jag sliter åt mig Råttis och tar skydd på sängen. Matte härjar runt i hallen och plötslig stiger hon på pipräven som skriker i högan sky. Troy som är både modig och orädd, rusar ut i hallen och grabbar tag i räven. Sen kutar han iväg med den och lägger sig på mattan i vardagsrummet där han vaktar den.

På nattpikartur ochh Moha den omständiga tar tid på sig för att uträtta sina behov. Troy sitter tålmodigt och väntar på henne.

Matte kolla vilka fina vårblommor! Troy vill lukta på dem. Snart är det vår på riktigt och då är det läge för ett ryggrull.

Vad härligt det är med fredagsmys, vi fick ett härligt grisöra det är en riktig höjdpunkt.

Nä nu när det är sol och vi vill gå ned till vinterviken. Jasså du tror att det fortfarande är skridskobana av gångvägen. Okej då vi går till parken istället.

Bra plats att spana på alla. Tror faktiskt att det är en kompis där borta.

Mattes stämma hörs säga med lite skärpa, Troy vad har du där? Vad har du i munnen. Hörru ditt lilla fjuss spotta ut. Troy står på tre ben och funderar om han skall hinna äta upp det han har innan matte hinner fram och börjar gräva runt i munnen. Men hon är alltför nära så han spottar ut en liten död fågel.

Vi går vidare och sätter oss på en bänk och njuter av solen som värmer lite. Kolla där, en snubbe som går på isen! Nu borrar han ett hål, han är modig som törs gå där ute.

Matte kom nu så vi kan gräva ned Råttis under din kudde.

Nu är veckan slut! Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s