Vecka 10 – 2022 De retfulla ekorrarna

Det är sol ute och 7 grader varmt, det är super härligt. Troy var först upp på en stor sten och jag följde efter men det var väldigt högt och matte säger stopp hoppa inte. Matte går fram och säger, tassarna på min axel! Vi gör som hon säger och då kan hon lyfta ned oss från Aspuddes högsta berg. Nja så högt är det inte säger matte.

Troy kör igång ett larm i klass 3. Jag kastar mig upp på pallen och där, där är den där nedrans ekorren igen. Matte säger att den nog bor i ett av träden utanför vårt fönster. Hur kan det vara möjligt, vi har inte gett den något bosättningstillstånd. Nu kom en kråka och bråkade med den, jäklar vilken fart tallefjanten fick nedför stammen. Vi sitter sida vid sida och följer dramat mycket noggrant.

Gå på rad på muren i parken kan löna sig. Dessutom finns ett spännande råttbo där muren tar slut. Det måste man alltid kolla!

Vad skådar mitt norra öga?! Tallefjanten är på utflykt på marken. Kom nu Troy, nu tar vi den!

Där, där klättrade den upp men nu syns han inte till! Vart tog den vägen?

Moha, säger Troy den är här borta i ett annat träd! You are barking up the wrong tree! Ibland talar Troy engelska med mig för min pappa James är engelsman.

Ja nu ser jag den, där är den och fjantar runt. Det är nästan som om den retas. Jag blir galen när den sitter där och tjattrar. Kom hit du din lilla gynnare så skall jag visa dig!

Hmmm intressant sa Troy när han stod vid staketet och spanade in i hästhagen!

Kolla va! den kör ett vårrull. Snart är det dags för en skogstur på fria tassar och då, då skall ni få se på vårrull, bara jag hittar en härlig mossbädd.

Nu blommar vårblommorna och då är det väl vår? När skall vi åka till min husvagn? snart säger matte, snart.

Matte nu är jag farligt ute säger Troy men jag har besegrat lejonet!

Promenad runt trekanten. På några ställen hade isen smält bort och Troy var på väg i! Matte sa vänligt men bestämt NEJ!

En mycket stilig äldre herre (14år) kom gåendes. Troy skötte sig och visade respekt. När han la sig i lekposition visade Viktor att han var mer intresserad av mig än att leka!

Nu är våren här för det har jag bestämt. En lite fågel satt högt uppe i ett litet träd och sjöng för oss, det var en väldigt vacker sång den bjöd på så vi stod artigt och lyssnade en god stund.

Matte och hennes knäppande med kameran, ja ja man får vänta väldigt länge på att få en promenadpolett. Vi sitter fint allt vad vi kan på ett stort stenbord.

Enda tokiga med vår och solsken är att man släpas runt på långa turer. Matte vart lite trött hon också så hon lägger dig raklång i soffan. Jag hopar upp och lägger mig på rygg mellan soffryggen och hennes sida, efter en stund somnar vi båda.

Troy håller ställningarna genom att ta fönsterbevakning i solen. Det dröjer inte länge förrän han också somnar på sin post.

Nu är veckan slut!

Nu inväntar vi varmare väder så vi kan flytta ut till vagnen.
Ha det bra alla läsare hälsar Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s