Vecka 14 – 2022 Aprilväder är inte trevligt.

Söndag, det är en härlig dag. Igår var det snuzzeträff och i dag tog vi en långpromenad. Vad kan då vara bättre än att ha eftermiddagsfika med en smarrig Dentastix och solsken på bästa utkiksplatsen?

Troy skall absolut gå nere i diket där drar han fram som en jordfräs. Sorkjakt på hög nivå

In i cementröret skall han, matte stoppar krypandet medans hon fortfarande kan få tag i bakbenen och dra ut honom om han fastnar. Han morrar och krafsar för fullt där inne i röret så något måste det ju vara som håller till där.

Nu är det sol och lite vårväder iallafall. Vi tar en paus och sätter oss på en av bänkarna vid sjöberget. Då får jag syn på en sådan där tokig vinterbadare, hutter vad kallt det måste vara.

Alltså det finns vinterbadare som bara doppar sig och sen finns det riktiga vinterbadare! Denna tjej var i jättelänge. Troy är gruvligt avundsjuk. Snart säger matte snart när det är isfritt och lite varmare i vattnet skall du få bada.

Härligt väder och en bra stock att gå balansgång på. Lite belöning fick vi för att vi uppför oss bra. Några som gick förbi oss kommenterade att vi var så fina och så duktiga. Matte hör du vad de säger, är det inte värt mer godis!

Oj här kommer ett hunddagis med 12 st vovvar på promenad. Matte tog tillfället i akt att träna oss i stanna och sitt kvar med dem som ett kraftigt störande moment. Ja jag menar det är svårt när 12 hundar passerar. Vi var jätteduktiga, vi satt alldeles tysta och stilla tills de gått förbi oss. De lönade sig, vi fick massor av beröm och bäst av allt favoritgodiset torkade kycklinghjärtan.

Stort larm LK3-LK3, ett rådjur spankulerar helt obekymrad på baksidan om vårt hus. Efter den kommer två till. De är verkligen orädda för oss och trots vårt gemensamma LK3-larm visade de inte med en min att de såg oss där vi stod och gapade så mycket som vi bara orkade, dom bara gick lugnt vidare.

Vad är det frågan om? sol, snö, hagel och regn om vart annat. Skulle det inte vara vår? Altså jag avskyr detta väder. Nu går vi hem.

Men…. nu snöar det lappvantar. Jag går inte ut i det här, bara så du vet matte. Jasså husse du säger det att det skall gå över om några minuter, du har sett det på väderradarn. Vet inte om jag skall tro på det för det bara vräker ned.

Ta mej tusan, hade inte husse rätt! Fem minuter senare har det faktiskt sluta snöa och solen skiner! Kom nu så tar vi eftermiddasturen innan skitvädret kommer tillbaka igen.

Nähä så börjar det igen! Slask gör att man blir våt och kall

Väl hemma igen och vi fryser som tusan. Matte frotterar mig och sen får jag en ny handuk att svepa in mig i. Kvällen tillbringas sedan i knät på husse och jag återfår sakta värmen.

Troy väljer sin favoritplats i fåtöljen. Han fryser lite så matte lägger på honom en handduk. Snart slutar också han frysa och somnar förnöjt.

Det går framåt med boken vi är med i. Den är i princip klar och vi tycker att omslaget är väldigt fint. Wilma är min förebild.

Lördagskvällen infinner sig och efter en minimal middag fick vi varsitt grisöra som lördagsmys.

Nom nom nom.

Veckan är slut och nu hoppas vi på bättre väder nästa vecka.

Ha det bra alla där ute i aprilvädret hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s