Vecka 19 – 2022 Hundträff och hem till stan ett kort tag

Hundträffen på Klovsten är trevlig. Det kommer många olika sorters hundar. Vi umgås och har kul. Vi tigger också av den som har en hand i någon ficka.

Vissa är mer intressanta andra och ibland behöver man skaffa sig ett gentleman’s agreement. Lite spänt var det men det mellan dem men de kom överens.

Sen körde vi igång med ett flockspring. Jo Troy är med, man kan skymta honom.

Jag för min egen del tar plats i Tommys knä och vi sitter på hans fyrhjuling.

Hum… sa Troy Majken (corgi) upptäckte någon som gick utanför tomten och hon satte iväg i full fart medans hon gapade för att vad hon kunde. Matte sa till Troy med ganska skarp stämma att STANNA. Över under alla under…. han löd men hade hela tiden skarp uppsikt utifall han skulle behöva göra en insatts. Troy börjar lägga av med en del av sina tonårsolater.

Dags för skogspromenad och då måste vi berätta för Helena att vi svältande hundar behöver mycket gotter. Helena är mycket förstående och vi får ett nödvändigt energitillskott för att kunna rasa runt.

Mycket spännande finns det att nosa på, hmmm här har det nog gått både räv och vildsvin kanske en och annan hare också.

Basse kom och hämtade Troy. Häng med så drar vi ned till sjön och badar. Ja visst sa Troy och så stack de iväg ned till sjön.

Troy njuter i fulla drag av att hoppa i och gräva i botten. Fast det är kallt i vattnet hålller han på en bra stund. Basse gör samma sak en liten bit bort. Viktiga saker säger Troy. Viktiga säger Basse.

Jag sätter mig på säkert avstånd till sjön och väntar tills badgalningarna blir klara. I solen är det härligt varmt.

Basse och Troy hjälps åt att gräva i ett sorkhål. Jag avvaktar lite för att se om det kommer upp något mellanmål.

Så ser man ut när man sökt efter sork på en äng.

Skogsturen avslutas med ett gemensamt besök i vårt favoritdike för att dricka lite vatten innan vi går hem till campingen.

Efter skogsröj med kompisar är man trött riktigt trött. Matte säger men hur sitter du lille vän?

Matte vad gör vi här hemma i stan? När skall vi åka tillbaka till vagnen?

Efter ett snabbt besök i stan återvänder vi till campingen och på sin nybyggda trall sitter Daphne och har koll på omgivningen. Hon är en störtskön brud tycker Troy.

MEN vad har de gjort med vår skog! Den är borta, helt borta. Mitt i allt finns en gammal husgrund.

Kom igen säger Wilma jag vet var skogen finns, vi knallar på och lämnar kalhygget bakom oss.

Väl inne i skogen skulle Helena jobba lite. Hon är ansvarig för en etapp på sörmlandsleden och nu skulle markeringarna bättras på. Matte röjde lite sly.

Vi kom fram till en bergsskärning som kallas helvetesporten.

Vi passade på att ha lite skogröj och några rövare såg vi inte till.

Det fanns en massa små vattenhål som Troy bara måste bada i. Basse var i ett annat hål strax intill. De två är verkligen goda vänner.

Hemma i vagnen somnar vi, jag i soffan och Troy i en stol med mjuk dyna. Han fryser lite så han får matters tröja på sig och då grymtar han förnöjt.

Idag var det loppis på Heden, matte tyckte vi skulle passa på och träna lite på att gå fint bland folk. Vi skötte oss båda två och då får man en eller två karameller. Det fanns inget spännande för oss och matte köpte inte något.

Vi träffade en familj som utbröt, åh titta två schnauzrar. Vi umgicks lite med dem och Troy ville prompt hälsa på den som satt i vagnen. Det fick han under mammans överinseende. Jag minglade lite med familjens hund som var väldigt trevlig.

Vi tog turen förbi spårvägen som hade sin första trafikdag i dag. Många spårvagnar var utkörda och stod på rad.

En liten kille som heter Lukas är ofta är på campingen. Troy och han tycker väldigt mycket om varandra. De kramades och pussades när de plötsligt möttes. Båda blev glada att ses och Lukas frågade matte om var Troy tycker om att bli kliad. Matte gav några tips om hur man umgås bäst med hundar och Lukas lyssnade noga. Matte sa att du är väldigt duktig med hundar och Troy var nöjd med att träffa sin kompis Lukas

På slutet av vår em promenad mötte vi två schnauzerkillar Calvin och Hugo. Vi umgicks lite. De är lite äldre än oss och de försökte lära Troy lite hyfs och värdighet. Troy lugnade ned sig och ganska så snart var vi en flock.

Nu är veckan slut och vi skall iväg på hundträff. Ha det gott hälsar

Moha the bloggdog.

2 reaktioner till “Vecka 19 – 2022 Hundträff och hem till stan ett kort tag

  1. Hej Moha och Troy! Kalle på Blommensbergsvägen här! Jag såg er gå förbi mitt hus vid halv ett-tiden och jag skällde så högt jag kunde från min utsiktsplats i fönstret, men ni hörde inte. Min matte hörde i alla fall och kom och tittade efter vem jag skällde på, för jag skäller på ett speciellt sätt när det är någon jag känner! Men då hade ni hunnit ända fram till trappan mot Vinterviken 😥.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s