Vecka 21 – 2022. Fontänbad och misstänkt farliga saker i skogen.

När vi tog en fm tur runt Mälarens stränder kom vi till bryggorna vid båtklubben. Där vid ett träd luktade det misstänkt, det luktar råtta. Attans oturligt det gick inte att komma ned i det lilla hålet så vi fick fortsätta utan att kunna fånga ett mellanmål.

Nej sa matte du får inte gå i längre!

Vi träffade en stilig kille vid namn Jackson.

Sen tog Troy täten och visade bestämt hur vi skulle gå. Vart är han på väg ja ingen svår fråga. Fick han inte simma iväg i Mälaren får man ta ett bad i fontänen tycks han säga.

Har ni sett va? Nu är det troligen sommar frilla på G och i högen ligger delar av mina stackars tassar. Fåna dig inte säger matte. Jag fånar mig inte så det det så.

Så lämnade vi stan med alla hemska saxar och dylika saker. Vi skulle ut med skogsröjargänget. Mattarna skulle klippa sly på sörmlandsleden och vi på vårt program stod viktiga saker som bara vi hundar förstår.

Basse hade ett smaskigt ben gömt och han visade Troy det lite retfullt. Troy stod och suktade för ingen tackar väl nej till en rådjursskalle.

Basse lämnade skallen till Troy som tog den och han höll på att reta gallfebern på mig genom att stolt visa godsaken men utan en tanke på att dela med sig.

Nå ja jag var egentligen inte så intresserad av rådjursskallen. När vi gick vidare så gömde Troy den tills vi kommer hit nästa gång.

Plötsligt kände vi alla fyra att det fanns något oroande borta i skogen. Vi blev snabbt koppelfångar för mattarna tyckte det var konstigt att även jag och Wilma markerade fara. Jag intog min bästa pose för viltvarning. Det gör jag genom att stå med ena framtassen lyft, svansen spänd och morra från djupet av min mage. Lite längre fram hittade vi en misstänkt hög som innehöll pälsrester. Troy nosade försiktigt på håll men ryggade undan högen. Mattarna kom överens om att vi skulle fortsätta promenaden kopplade.

Vi fortsatte promenaden och kom fram till Staven. Vi skulle egentligen fortsätta bort till Helvetesporten men det började regna lite lätt. Tanken var att mattarna skulle röja lite sly på Helenas etapp men det får bli vid ett senare tillfälle.

Kolla vilken tur att vi gick hit trots att det börjat småregna. Jag hittar en egen plats med blommor av tubost. Det tog en stund att få bort allt.

Gemensamma insatser för att komma åt det som finns där nere i hålet.

DET REGNAR!!! Jag behöver inte gå ut. Kom igen när det är uppehåll. Förstår inte vad människan absolut skall ut i oväder.

Nu är veckan slut. Ha det bra alla där ute i cyberrymden hälsar

Moha the bloggdog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s