Råttor i parken och ben i skogen

Hemma i stan. Vid promenaden i parken kutade en råtta precis framför oss. De är attans så orädda för människor. Men när det kommer en katt eller en råtthund då blir det en väldig fart.

Troy stack iväg efter den och såg när den hoppade upp i komposten och for ned i ett liiitet hål. Han stod länge och tittade efter den.

Gå du matte jag stannar här!

Söndag och dags för H&M att gå till skolan och rösta. Troy spanade efter DRIS valsedlar för vi tror att vår president Svante skulle kunna göra ett bra jobb.

Mycket tid i en snuzzes liv går åt till att spana. Inget undgår snauzerpatrullen. Det är mycket viktigt att hålla full koll på omgivningen, oavsett var man befinner sig.

När en ekorre, ett rådjur eller en kattastrof lokaliseras av oss varnar vi högljutt att titta de är i vår lilla skog utanför vårt fönster. När H&M kvitterar vårt larm i klass 3 övergår vi till ett hotfullt morrande å jäklar vad vi morrar.

Moha ser du den ja det gör jag grrrrrr

Åter i Malmköping och just nu är det uppehåll i regnandet. Vi går till en av de skogar där det fanns mycket svamp förra året.

Hallå…. var är ni kom igen söla inte.

Efter sitt ha sprungit som en tok behöver Troy vila lite. Han sitter tålmodigt längre fram på stigen och väntar på oss.

Kolla ett ostträd. Basse har något annat för sig så vi tre smaskar på allt vi kan.

Högst uppe på en gammal rotvälta står Troy och spanar. Något fångar hans blick och så bär det iväg med siktet inställt på Wilma.

Han har upptäckt att Wilma smaskar på något gott dvs ett skogsmarinerat ben. När hon är färdig lämnar hon det till honom och han tar över det. Så är det i skogsröjargänget man delar med sig.

Foto Helena Andersson

Matte hittade en massa champinjoner som växer på campingen. Ute i skogen fann vi under Helenas ledning svart trumpet svamp och trattkantareller. Det verkar som om det börjar hända något i våra skogar nu när det regnat och torkan är över. Några brunsoppar och strävsoppar fanns också.

Ett litet lätt duggregn kom medans vi var i skogen så vi klarade oss från det värsta regnet. Hemma i vagnen tar vi en en vilopaus insvepta i en gosigt filt. Det börjar regna ordentligt och det är rogivande att ligga här i värmen och lyssna på när regnet smattrar på taket.

ZZZZZZZZ

Matte kör övningar med Troy för att stärka deras kontakt och förtroende. Jag är med och assisterar, Basse och Wilma tittar på. Det hela går ut på att han skall lägga tassarna på mattes axel och släppa kontrollen dvs balansen och lita på matte genom att luta sig emot henne. När han gör det lyfter hon ned honom och så får han massa beröm och godis. Det börjar gå riktigt bra nu fast det var väldigt svårt för honom i början.

Foto Helena Andersson

Lördagen går i lugnets tecken. Vi åkte till växthuset för att fixa lite. Helena kom med en trött Wilma som hållit kurs i svampsök för några hundar. Kom och kolla vad vi har i bakluckan sa Helena. Där låg flera stora stolta fjällskivlingar som matte fick. De får följa med hem imorgon för att tillredas.

Sen var det dags för Wilma och Basse att åka hem och vila lite. Basse var lite sur för att Troy och jag var kvar en liten stund för han ville nog hitta på något bus med Troy. Ja ni vet det där med att en bild kan säga mer än ord.

Foto Helena Andersson

Trötta Troy vill vara ifred och sova, då lägger han sig på mattes kudde och duckar in.

Veckan är slut och vi åker hem till stan efter att jag har kontrolläst bloggen.

Ha det bra hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s