Loppis och fynd i skogen

Hemma igen men vi längtar tillbaka till vagnen. Hämtade Råttis och satte honom på bevakningsplats och så visade jag honom hur man kan ha koll på allt som händer på gatan.

Första lördagen i september anordnas en jättelång loppis längs med Hägerstensvägen. Det var väldigt mycket folk så vi gick till parken istället och satte oss ned en stund. Troy var lite störd över att det spankulerar en kaxig tupp helt fritt runt parkbesökarna.

Äntligen tillbaka i husvagnen. Vi gick till en stor äng som ligger på andra sidan om spårvagnsspåren och där fick vi vara på fria tassar. Där körde vi igång vårt snuzzefnatt. Troy är attans så snabb på raksträcka så jag får genskjuta honom för jag är bäst på tvära vändningar

Matte hade slarvat bort vår visselpipa. Det är inte bra för när hon blåser en viss liten trudelutt i den blir det godis. Vi har väldigt bråttom till henne när vi hör den trudelutten.
Men Moha sa matte, varför sitter du där borta? Ja om du kommer hit får du se vad jag har hittat. Just det här ligger visselpipan. Ta med den nu så nu kan vi köra vanliga rutiner. Slarva inte bort den igen nu. Matte tyckte att jag var väldigt duktig som hittade den och jag fick smaka extra mycket på tubosten.

Efter lite skogsröjning var vi på väg tillbaka till campingen när vi fick nys på något. Tror det är en råtta på G här. Vi sökte febrilt efter den men ingen rådis fanns att fånga.

På väg genom ravinen. Troy och Basse har kutat upp och ner efter ravinens sidor om och om igen. Det tar på krafterna med en sådan backträning så till slut går vi alla fyra i samlad tropp mot sjön.

Vad är detta? Det kommer bubblor i massor och de smakar bacon. Helena hade hittat såpbubblor för hundar på nätet. De tokiga tvåbeningarna trodde vi skulle hoppa och jaga dem för det hade de tydligen sett på youtube att andra hundar gör. Varför då undrar jag, det är ju betydligt enklare att ta dem när de landat.

Till växthuset för att börja höststädningen. Vi lekte lite med vattenstrålen och kollade allmänt av omgivningarna.

Matte letade bland vindruvsrankans blad och hittade massor av söta goa vindruvor fast vi får inte äta dem för hundar mår tydligen inte bra av vindruvor.

Nästan 4 kg druvor blev det och 2 kg av det ska med hem till stan för att förvandlas till gelé.

Det är enormt med frukter i år. Päronträdets dignar nästan.

Hemma igen jag tycker att det är ett evigt åkande fram och tillbaka. Nå väl vi tar plats i fönstret och upptäcker en ekorre och en katastrof. Vi voffar allt vi kan.

Nu gäller det att spana av våra lokaler. Dadlarna ser ut att må bra, någon har fixat till dem lite.

Nere i Vinterviken hade någon lagt ut små låga koner på marken. Matte tyckte att det var perfekt för att träna på att gå slalom.

Mera påhitt….. hoppa stubbe är svårt men Troy tycker att det är kul han kör några vändor fram och tillbaka. Matte tycker att han är duktig för att han sitter fint och väntar på ett startkommando

Utan uppmuntran från matte hoppar Troy direkt upp på en jättesolstol och hoppar över mellanrummen.

Troy går igång på en skateboardåkare. Men jag har upptäckt att min bil körde in på parkeringen. Kom nu säger jag, husse är här med bilen

Lördagsmys ett grisöra i korgen under soffbordet. Där är det lugn och ro.

Smasken med grisöra tycker Troy.

Nu är veckan slut bara kontrolläsningen kvar sen ska vi gå till skolan för att rösta. Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s