Vecka 36 Ösregn och svampfynd

Denna stubbe med föränderlig tofsskivling kallas numer för Troys stubbe. Han rusar dit och markerar svampen varje gång vi är i den här skogen. Han vet att när man gör det då blir det lite ost från tuben.

Det har regnat mycket (57 ml) på ett dygn och det är underbart för nu är alla drickställen återställda efter att de har varit uttorkade. Om någon vecka bör skogen vara full av svamp.

Triy hittade sitt gamla ben han hade gömt vid ett besök i skogen. Han hade tidigare fått det av Basse som gärna delar med sig av enstaka ben men bengömman visar han inte var den är, den håller han för sig själv.

Matte sa Troy, den här svampen är väl värd lite godis! Ja sa hon och vi tar med den för att fråga Helena vad det är för svamp. Senare artbestämdes den till björksopp.

Helt plötsligt från ingenstans uppenbarade sig Basse. Vad sa matte, är du på rymmen frågade hon. Matte ringde till Helena och hon berättade att de var i samma skog. Så stack han iväg så jag och Troy följde efter. Men vi tyckte att vi kom för långt ifrån matte och ni vet hon irrar ju bort sig om man inte har ögonkontakt. För att vi skall slippa leta efter henne vände vi om. Men vi vill ju samla hela gänget så vi sa till matte att häng på nu så letar vi upp dem. Vi hittade dem efter en liten stund vilket bara är som det ska.

Kolla det växer ostronmussling på trädstammen. Den och björksoppen fick följa med hem

Troy har en ny favorit plats på en hög med kuddar framför kaminen.

Var är Moha undrar matte.

Ja vad är det om undrar jag. Kan man inte få ha en sovmorgon i den här vagnen.

Hemma i stan intar vi våra bevakningsplatser. Jo da alla ekorrar, rådjur och katastrofer verkar fortfarande vara på plats.

Nu är den här Örnsbergs bastuflotte.

På kvällssvängen hörde vi plötsligt hög musik. Någon fyller år och det spritter lite i benen för de spelar verkligen med glädje.

Nu är det dags för en enorm loppis. Vi skall gå dit och kolla.

Ha det bra alla hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s