Vecka 35. En blandad vecka med besök i flera skogar

Ut i skogen för att kolla efter svamp vi var väldigt uppmärksamma på någon som varit här före oss. Mattarna beslöt att kopplen skulle vara på.

Kolla här det är en varg som lämnat rester efter en måltid på någon. Det var ju det vi alla fyra sa att det var något här som man måste vara uppmärksam på.

Plötsligt skulle Helena in en liten bit i skogen. Hon undersökte marken och sa att här kommer det troligen att växa svamp bara det regnar lite. Här i våra trakter har det knappt regnat alls så det är väldigt torrt i marken.

Foto Helena Andersson

Nä inget vatten att dricka lite fuktig lera finns det.

Vad sa Basse har du hittat vatten Troy? Ja sa han men bara en väldigt liten pöl.

Tillbaka på campingen. Vi tog en em runda och då kom det ett helt gäng körandes gamla moppar. Matte han bara fota de sista.

Detta är köpingens ekorrträd. Det måste kollas och Troy tror sig se en högt där uppe.

Men pep matte, så sött. Jasså sa jag.

Nu ut till en skog vi inte varit i på ett tag. Det är en härlig skog fullt med blåbär och mjuk mossa. Som gjord för att kuta runt i.

Sen förändrades scenen. En stor del av skogen är död pga granbarkborrar. Granarna står tätt och snart kommer det nog bli ett kalhygge här. Det är sorgligt att se att en del av skogen inte mår bra.

När man kutat runt mycket är det läge att gå på led och följa stigarna, det kräver inte så mycket energi.

Basse gick iväg en bit på egen hand. Han smög i väg så att ingen, läs Troy, skulle hänga på. Efter en stund kom han tillbaka med ett rejält ben och gav det till Troy som bar med det. Han stannande stundvis och gnagde lite sen bars den dyrbara skatten vidare med.

Framme vid den sk staven. Vi undersökte stenarna men hittade inga blommor från osttuben.

Så där jag Helena fixar till så stenarna blommar. Man kan inte gå förbi staven utan en liten rast.

Spårvägen har avslutningsdag för sommarsäsongen. Alla körbara vagnar skall ut och göra tjänst. En vagn från Norrköping har totalrenoverats och nyligen fått alla tillstånd som behöva för att gå i trafik. Det var invigning av den idag.

På kvällen var vi på middag hos kompisar här på campingen. Senare när mörkret började falla tänds cirka 400 marschaller det var årets lyskväll. Matte tände några egna också.

På våran gata har vi som bor här tänt extra så det finns marschaller på båda sidor. Vacker är det. Vi sitter ute länge och det börjar blixtra. Hela himlen lyses upp med cirka en minuts mellanrum men inget muller. Husse och matte börjar förbereda för regnet som är i antågande. Vi tar en sista nattur och hinner precis in så börjar det regna.

Det regnar hela natten och vi vill inte gå ut. Till sist släpar matte ut oss efter att vi fått på oss regntäckena. Tillbaka i förtältet gosar vi in oss.

Matte jag fryser! Då får jag ett badlakan som filt och här stannar jag. Det regnar och regnar matte tömmer regnmätaren och konstaterar att det kommit 30 mm under natten och morgonen.

Ha det bra alla läsare hälsar

Moha the bloggdog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s